Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

Ο ελληνικός καφές θέλει τον… τρόπο του και μεράκι για αυτό και σας μεταφέρουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές απολαύσεις.

– Επισκεπτόμενοι ένα καφεκοπτείο και προμηθευόμενοι φρεσκοκομμένο τον καφέ μας αφενός επιλέγουμε το χαρμάνι εκείνο που μας ταιριάζει αφετέρου είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αλλά και τη φύλαξή του ώστε να μην απολέσει καθόλου από το άρωμά του. Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ο καφές μας να έχει κάποια επιπλέον γεύση όπως μαστίχα, τριαντάφυλλο ή κάρδαμο.

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.  Greek-Gourmet.gr

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

– Ο ελληνικός καφές δεν θέλει βιασύνες. Θέλει μέτρια προς χαμηλή φωτιά και υπομονή. Ανακάτεμα όχι συνεχές αλλά τόσο όσο να διαλυθούν τα συστατικά στο νερό ενώ ποτέ δεν αφήνουμε το κουταλάκι μέσα στο μπρίκι γιατί μειώνει τη θερμότητα και αλλοιώνει τη γεύση του.

– Όταν αρχίσει να φουσκώνει τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε απαλά τον πάτο του μπρικιού σε μία συμπαγή επιφάνεια. Αυτό βοηθάει το καϊμάκι να πάρει τη θέση του και να γίνει τόσο πηχτό όσο χρειάζεται.

– Την ώρα του σερβιρίσματος επιλέγουμε ένα λευκό φλιτζάνι και χύνουμε τον καφέ μέσα του από ένα μέτριο ύψος αργά αργά. Δεν χρειάζεται να σηκώσουμε πολύ ψηλά το μπρίκι μας ούτε να το ακουμπήσουμε στο χείλος του φλιτζανιού.

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο. Greek-Gourmet.gr

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο.

– Συνοδεύουμε τον ελληνικό καφέ παραδοσιακά με λουκουμάκι ή με γλυκό του κουταλιού.

– Δεν βουτάμε ποτέ μπισκότα ή παξιμάδια στον καφέ γιατί τα υπολείμματα που αφήνουν αλλοιώνουν τη γεύση του.

– Δεν προσθέτουμε ποτέ γάλα στον καφέ γιατί μπορεί να μας πειράξει στο στομάχι.

– Σερβίρουμε πάντα ζευγαρωτά με ένα ποτήρι κρύο νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδης γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Κρίταμος Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κρίταμος Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε τον περίφημο Κρίταμο Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς στη χωριάτικη σαλάτα, ντάκο, πατατοσαλάτα, σαλάτες με ψαρικά, όσπρια, ομελέτα και ως συνοδευτικό…

Τυρί τόστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Τυρί τοστ πρόβειο ή αίγειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί το οποίο έχει μπει τώρα και λίγα…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Μήλο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader