Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

Ο ελληνικός καφές θέλει τον… τρόπο του και μεράκι για αυτό και σας μεταφέρουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές απολαύσεις.

– Επισκεπτόμενοι ένα καφεκοπτείο και προμηθευόμενοι φρεσκοκομμένο τον καφέ μας αφενός επιλέγουμε το χαρμάνι εκείνο που μας ταιριάζει αφετέρου είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αλλά και τη φύλαξή του ώστε να μην απολέσει καθόλου από το άρωμά του. Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ο καφές μας να έχει κάποια επιπλέον γεύση όπως μαστίχα, τριαντάφυλλο ή κάρδαμο.

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.  Greek-Gourmet.gr

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

– Ο ελληνικός καφές δεν θέλει βιασύνες. Θέλει μέτρια προς χαμηλή φωτιά και υπομονή. Ανακάτεμα όχι συνεχές αλλά τόσο όσο να διαλυθούν τα συστατικά στο νερό ενώ ποτέ δεν αφήνουμε το κουταλάκι μέσα στο μπρίκι γιατί μειώνει τη θερμότητα και αλλοιώνει τη γεύση του.

– Όταν αρχίσει να φουσκώνει τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε απαλά τον πάτο του μπρικιού σε μία συμπαγή επιφάνεια. Αυτό βοηθάει το καϊμάκι να πάρει τη θέση του και να γίνει τόσο πηχτό όσο χρειάζεται.

– Την ώρα του σερβιρίσματος επιλέγουμε ένα λευκό φλιτζάνι και χύνουμε τον καφέ μέσα του από ένα μέτριο ύψος αργά αργά. Δεν χρειάζεται να σηκώσουμε πολύ ψηλά το μπρίκι μας ούτε να το ακουμπήσουμε στο χείλος του φλιτζανιού.

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο. Greek-Gourmet.gr

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο.

– Συνοδεύουμε τον ελληνικό καφέ παραδοσιακά με λουκουμάκι ή με γλυκό του κουταλιού.

– Δεν βουτάμε ποτέ μπισκότα ή παξιμάδια στον καφέ γιατί τα υπολείμματα που αφήνουν αλλοιώνουν τη γεύση του.

– Δεν προσθέτουμε ποτέ γάλα στον καφέ γιατί μπορεί να μας πειράξει στο στομάχι.

– Σερβίρουμε πάντα ζευγαρωτά με ένα ποτήρι κρύο νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food - Συλλογή 9 Βοτάνων 4,2lt

Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food – Συλλογή 9 Βοτάνων 4,2lt

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Υδνον

Η Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα, την σπινθηροβόλα νοστιμιά…

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχουν γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες.…

Χειροποίητη μαρμελάδα Ντομάτα Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Ντομάτα Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Ντομάτα Κοιν.Σ.Επ.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader