Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

Ο ελληνικός καφές θέλει τον… τρόπο του και μεράκι για αυτό και σας μεταφέρουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές απολαύσεις.

– Επισκεπτόμενοι ένα καφεκοπτείο και προμηθευόμενοι φρεσκοκομμένο τον καφέ μας αφενός επιλέγουμε το χαρμάνι εκείνο που μας ταιριάζει αφετέρου είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αλλά και τη φύλαξή του ώστε να μην απολέσει καθόλου από το άρωμά του. Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ο καφές μας να έχει κάποια επιπλέον γεύση όπως μαστίχα, τριαντάφυλλο ή κάρδαμο.

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.  Greek-Gourmet.gr

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

– Ο ελληνικός καφές δεν θέλει βιασύνες. Θέλει μέτρια προς χαμηλή φωτιά και υπομονή. Ανακάτεμα όχι συνεχές αλλά τόσο όσο να διαλυθούν τα συστατικά στο νερό ενώ ποτέ δεν αφήνουμε το κουταλάκι μέσα στο μπρίκι γιατί μειώνει τη θερμότητα και αλλοιώνει τη γεύση του.

– Όταν αρχίσει να φουσκώνει τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε απαλά τον πάτο του μπρικιού σε μία συμπαγή επιφάνεια. Αυτό βοηθάει το καϊμάκι να πάρει τη θέση του και να γίνει τόσο πηχτό όσο χρειάζεται.

– Την ώρα του σερβιρίσματος επιλέγουμε ένα λευκό φλιτζάνι και χύνουμε τον καφέ μέσα του από ένα μέτριο ύψος αργά αργά. Δεν χρειάζεται να σηκώσουμε πολύ ψηλά το μπρίκι μας ούτε να το ακουμπήσουμε στο χείλος του φλιτζανιού.

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο. Greek-Gourmet.gr

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο.

– Συνοδεύουμε τον ελληνικό καφέ παραδοσιακά με λουκουμάκι ή με γλυκό του κουταλιού.

– Δεν βουτάμε ποτέ μπισκότα ή παξιμάδια στον καφέ γιατί τα υπολείμματα που αφήνουν αλλοιώνουν τη γεύση του.

– Δεν προσθέτουμε ποτέ γάλα στον καφέ γιατί μπορεί να μας πειράξει στο στομάχι.

– Σερβίρουμε πάντα ζευγαρωτά με ένα ποτήρι κρύο νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γραβιέρα Τσίλιγκο Πικάντικη Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η Γραβιέρα…

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχουν γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες.…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml ή αλλιώς η «ταπεινή» αλλά εκρηκτική μοσχομολόχα δίνει απλόχερα τα αρώματά της σε ένα υπέροχο λικέρ.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader