Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

Ο ελληνικός καφές θέλει τον… τρόπο του και μεράκι για αυτό και σας μεταφέρουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές απολαύσεις.

– Επισκεπτόμενοι ένα καφεκοπτείο και προμηθευόμενοι φρεσκοκομμένο τον καφέ μας αφενός επιλέγουμε το χαρμάνι εκείνο που μας ταιριάζει αφετέρου είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αλλά και τη φύλαξή του ώστε να μην απολέσει καθόλου από το άρωμά του. Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ο καφές μας να έχει κάποια επιπλέον γεύση όπως μαστίχα, τριαντάφυλλο ή κάρδαμο.

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.  Greek-Gourmet.gr

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

– Ο ελληνικός καφές δεν θέλει βιασύνες. Θέλει μέτρια προς χαμηλή φωτιά και υπομονή. Ανακάτεμα όχι συνεχές αλλά τόσο όσο να διαλυθούν τα συστατικά στο νερό ενώ ποτέ δεν αφήνουμε το κουταλάκι μέσα στο μπρίκι γιατί μειώνει τη θερμότητα και αλλοιώνει τη γεύση του.

– Όταν αρχίσει να φουσκώνει τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε απαλά τον πάτο του μπρικιού σε μία συμπαγή επιφάνεια. Αυτό βοηθάει το καϊμάκι να πάρει τη θέση του και να γίνει τόσο πηχτό όσο χρειάζεται.

– Την ώρα του σερβιρίσματος επιλέγουμε ένα λευκό φλιτζάνι και χύνουμε τον καφέ μέσα του από ένα μέτριο ύψος αργά αργά. Δεν χρειάζεται να σηκώσουμε πολύ ψηλά το μπρίκι μας ούτε να το ακουμπήσουμε στο χείλος του φλιτζανιού.

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο. Greek-Gourmet.gr

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο.

– Συνοδεύουμε τον ελληνικό καφέ παραδοσιακά με λουκουμάκι ή με γλυκό του κουταλιού.

– Δεν βουτάμε ποτέ μπισκότα ή παξιμάδια στον καφέ γιατί τα υπολείμματα που αφήνουν αλλοιώνουν τη γεύση του.

– Δεν προσθέτουμε ποτέ γάλα στον καφέ γιατί μπορεί να μας πειράξει στο στομάχι.

– Σερβίρουμε πάντα ζευγαρωτά με ένα ποτήρι κρύο νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Η ενεργειακή μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα, περιέχει γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα Κεϋλάνης. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς…

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με Μανιτάρι Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Πλιγούρι με σκόνη αποξηραμένου Βωλίτη (Βασιλομανίταρο). Μια σύγχρονη πρόταση που επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς αναφέρεται ως παραδοσιακή συνταγή των Ποντίων.…

Λικέρ Καρυδάκι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Καρυδάκι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader