Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Ζουμ στον ελληνικό καφέ: η παραδοσιακή απόλαυση

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

Ο ελληνικός καφές θέλει τον… τρόπο του και μεράκι για αυτό και σας μεταφέρουμε μερικές απαραίτητες συμβουλές για όσους αγαπούν τις παραδοσιακές απολαύσεις.

– Επισκεπτόμενοι ένα καφεκοπτείο και προμηθευόμενοι φρεσκοκομμένο τον καφέ μας αφενός επιλέγουμε το χαρμάνι εκείνο που μας ταιριάζει αφετέρου είμαστε σίγουροι για την ποιότητα αλλά και τη φύλαξή του ώστε να μην απολέσει καθόλου από το άρωμά του. Επιπλέον μπορούμε να επιλέξουμε εάν θέλουμε ο καφές μας να έχει κάποια επιπλέον γεύση όπως μαστίχα, τριαντάφυλλο ή κάρδαμο.

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.  Greek-Gourmet.gr

Το άρωμα, το καϊμάκι και το σωστό σερβίρισμα ενός ελληνικού καφέ είναι όλα εκείνα που απογειώνουν την απόλαυση.

– Ο ελληνικός καφές δεν θέλει βιασύνες. Θέλει μέτρια προς χαμηλή φωτιά και υπομονή. Ανακάτεμα όχι συνεχές αλλά τόσο όσο να διαλυθούν τα συστατικά στο νερό ενώ ποτέ δεν αφήνουμε το κουταλάκι μέσα στο μπρίκι γιατί μειώνει τη θερμότητα και αλλοιώνει τη γεύση του.

– Όταν αρχίσει να φουσκώνει τότε αποσύρουμε από τη φωτιά και χτυπάμε απαλά τον πάτο του μπρικιού σε μία συμπαγή επιφάνεια. Αυτό βοηθάει το καϊμάκι να πάρει τη θέση του και να γίνει τόσο πηχτό όσο χρειάζεται.

– Την ώρα του σερβιρίσματος επιλέγουμε ένα λευκό φλιτζάνι και χύνουμε τον καφέ μέσα του από ένα μέτριο ύψος αργά αργά. Δεν χρειάζεται να σηκώσουμε πολύ ψηλά το μπρίκι μας ούτε να το ακουμπήσουμε στο χείλος του φλιτζανιού.

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο. Greek-Gourmet.gr

Όσα νέα είδη καφέ και αν ξεπηδήσουν, ο ελληνικός καφές παραμένει στο προσκήνιο.

– Συνοδεύουμε τον ελληνικό καφέ παραδοσιακά με λουκουμάκι ή με γλυκό του κουταλιού.

– Δεν βουτάμε ποτέ μπισκότα ή παξιμάδια στον καφέ γιατί τα υπολείμματα που αφήνουν αλλοιώνουν τη γεύση του.

– Δεν προσθέτουμε ποτέ γάλα στον καφέ γιατί μπορεί να μας πειράξει στο στομάχι.

– Σερβίρουμε πάντα ζευγαρωτά με ένα ποτήρι κρύο νερό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

5+1 ποτά που αποτελούν “θερμιδικές βόμβες” του καλοκαιριού

Ποτά

3+1 συμβουλές για τέλειο μπάρμπεκιου

Αφιερώματα

Κουφονήσια: ο μικροσκοπικός παράδεισος των Κυκλάδων

Οδοιπορικό
παιδική παχυσαρκία2

Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης

Έρευνα

Καβάλα: το Monte Carlo του Βορρά

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Φάβα με κάπαρη Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Η Φάβα με κάπαρη Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως φάβα, κάπαρη, καραμελωμένα κρεμμύδια, λάδι, αλάτι…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με 4 Πιπέρια 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές…

Γλυκάκι βάπτισης/γάμου με πετιμέζι και αμύγδαλο ή καρύδι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Μια εξαιρετική επιλογή για το κέρασμα στη βάπτιση του παιδιού σας ή στον γάμο σας αποτελεί το ατομικό γλυκάκι με…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader