Υποψήφια για «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» η Κρήτη

Υποψήφια για «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» η Κρήτη

Η συνεχόμενη εξέλιξη του κρητικού οίνου, έχει ήδη ξεκινήσει να αποδίδει καρπούς αφού ο αμπελώνας της Κρήτης απέσπασε υποψηφιότητα για την Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς στα κορυφαία βραβεία «Wine Enthusiast 2016 Wine Star Awards».

Η υποψηφιότητα του αμπελώνα της Κρήτης στα ετήσια βραβεία του «Wine Enthusiast 2016 Wine Star Awards» για Οινική Περιφέρεια της χρονιάς τοποθετεί τη «σιδηρά κυρία» του Αιγαίου ανάμεσα στις κορυφαίες οινικές περιοχές του κόσμου. Τι κι αν τα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν τον ερχόμενο Δεκέμβριο… Η Κρήτη έχει ήδη κερδίσει το μεγάλο «στοίχημα» της διεθνούς αναγνώρισης και κύρους με την υποψηφιότητά της.

Τα βραβεία φέρνουν κάθε χρόνο στο επίκεντρο των διεθνών οινικών κύκλων προσωπικότητες, οινοποιεία αλλά και αμπελώνες που ξεχώρισαν την περασμένη χρονιά. Με τη διοργάνωση αυτή, το παγκοσμίου φήμης αμερικάνικο περιοδικό «Wine Enthusiast», με έτος ίδρυσης το 1988, αναδεικνύει μέσα από 15 κατηγορίες σημαντικές επιτεύξεις και καινοτομίες από τον κόσμο του οίνου.

Υποψήφια για «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» η Κρήτη Greek-Gourmet.gr

Άποψη από την αίθουσα του New York Public Library σε παλαιότερη εκδήλωση

Η περιοχή της Κρήτης, βρίσκεται υποψήφια στην κατηγορία «Wine Region of the Year» ή αλλιώς«Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς» μαζί με μεγάλης φήμης περιοχές όπως η Προβηγκία της Γαλλίας με το διάσημο ροζέ της να θεωρείται το μεγάλο φαβορί, η Champagne της Γαλλίας, η οινική βιομηχανία της Sonoma County της Καλιφόρνιας που τα τελευταία χρόνια αναπτύσσεται με γοργούς ρυθμούς και η Willamette Valley του Όρεγκον (Η.Π.Α.).

Το περιοδικό περιγράφει τον αμπελώνα της Κρήτης με τα παρακάτω λόγια: «Μία από τις παλαιότερες περιοχές παραγωγής κρασιού στον κόσμο, που χρονολογείται περίπου 3.500 χρόνια, αυτό το ελληνικό νησί έχει αρχίσει πρόσφατα να κερδίσει διεθνή αναγνώριση για την ποιότητα και τις προσιτές τιμές του».
Η βράβευση των μεγάλων νικητών του 2016 θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου του 2017 στο πολυτελές Nobu Eden Roc του Μαϊάμι. Αναμένουμε αν η Κρήτη αναδειχθεί σε «Οινική Περιφέρεια της Χρονιάς»!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Υδνον

Οι Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα. Παράγεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader