Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Το ιστορικό κέντρο της Αθήνας φιλοξενεί ένα από τα παλαιότερα αποστακτήρια της Αθήνας αλλά και της Ευρώπης. Ο λόγος για το ποτοπωλείο Βρεττός που εξακολουθεί να μαγεύει τους επισκέπτες της πόλης.

Η ιστορία του Βρεττού ξεκινάει το 1909 όταν ο Μιχάλης Βρεττός ξεκίνησε την παραγωγή ούζου, μπράντι και ορισμένων γεύσεων λικέρ με συνταγές της οικογένειας από την Σμύρνη. Έναν αιώνα μετά τα αποστάγματα εξακολουθούν να δημιουργούνται και να προσφέρονται από τους διαδόχους αγοραστές της επιχείρησης στον ίδιο χώρο από όπου ξεκίνησαν, στην Πλάκα.

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας Greek-Gourmet.gr

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Η βασική διακόσμηση του μικρού μπαρ είναι τα εκατοντάδες μπουκάλια λικέρ και ούζου που κοσμούν τους τοίχους του ενώ στη μία πλευρά βρίσκονται παλιά βαρέλια με αποστάγματα τα οποία χρησιμοποιούνται ακόμα. Κοντά στην είσοδο υπάρχει και ο πρώτος αποστακτήρας που χρησιμοποιήθηκε από την οικογένεια για την παραγωγή ούζου. Τα λίγα σκαμπό βρίσκονται περιμετρικά στην μπάρα και σε μία επιπλέον μπάρα κοντά στην είσοδο. Οι επισκέπτες του μπορούν να δοκιμάσουν περισσότερες από 40 διαφορετικές γεύσεις λικέρ, ούζο, μπράντι 3,5 και 7 αστέρων αλλά και τοπικές μπύρες και κρασιά.

Στην κουζίνα του έχουν δημιουργηθεί και οι ανάλογες γεύσεις για την ολοκλήρωση της απόλαυσης ενώ εάν κάποιο από τα λικέρ ή το ούζο συγκινήσει τόσο τον ουρανίσκο που δεν μπορεί ο δοκιμαστής του να το αποχωριστεί τότε μπορεί να το προμηθευτεί σε φιάλη για το σπίτι του.

Χρήσιμες πληροφορίες
Κυδαθηναίων 41, Πλάκα
Τηλ.: 210-3232110
Site: http://www.brettosplaka.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό συνδυάζεται εξαιρετικά με πιάτα θαλασσινών, ενώ είναι ιδανικό για σαλάτες και για ελαφρώς μαριναρισμένα κρέατα…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 250ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 250ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 250ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 100ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 100ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader