«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018 στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.

55 κορυφαία εστιατόρια ελληνικής κουζίνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας χειροκροτήθηκαν θερμά στη σκηνή του Grand Ballroom στο «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης. Ο νέος γαστρονομικός θεσμός «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που διοργάνωσε το «Αθηνόραμα» αποθέωσε τις ελληνικές γευστικές δημιουργίες. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που το «Αθηνόραμα» βραβεύει ξεχωριστά, σε ένα νέο θεσμό διαφορετικό από τους Χρυσούς Σκούφους, τα καλύτερα εστιατόρια της εθνικής μας κουζίνας.

Την τελετή παρουσίασαν οι χαρισματικοί Άκης Σακελλαρίου και Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αντωνόπουλο, ενώ παρευρέθηκαν περίπου 280 προσκεκλημένοι. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι μεταξύ των παρουσιαστών ανέβασε το θερμόμετρο της θετικής ατμόσφαιρας στα ύψη, ενώ το μενού του dîner de gala που επιμελήθηκαν βραβευμένοι σεφ πρόσθεσε τη δική του νότα επιτυχίας στην λαμπερή βραδιά.

Το χειροκρότημα που κορυφώθηκε όταν ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος βραβεύτηκαν ως οι σεφ του καλύτερου εστιατορίου με ελληνική κουζίνα, του «Varoulko Seaside». Συνολικά απονεμήθηκαν 55 βραβεία σε εστιατόρια και ταβέρνες όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20.

Δείτε τα 55 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας:

  • Varoulko Seaside, Αθήνα 16/20
  • Tudor Hall, Αθήνα  15,5/20
  • Noble, Σαντορίνη  15/20
  • Ντομάτα, Χαλκιδική  15/20
  • Σελήνη, Σαντορίνη  15/20
  • Aleria, Αθήνα  14,5/20
  • Avli, Ρέθυμνο Κρήτης 14,5/20
  • Black Rock, Σαντορίνη  14,5/20
  • Bubo, Χαλκιδική  14,5/20
  • Elia’s Restaurant, Σκιάθος  14,5/20
  • Ferryman, Ελούντα Κρήτης 14,5/20
  • Kensho Fine Dining, Μύκονος  14,5/20
  • Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη  14,5/20
  • Μαρίνα, Χαλκιδική  14,5/20
  • Milos, Αθήνα  14,5/20
  • Old Mill, Ελούντα Κρήτης  14,5/20
  • Παπαϊωάννου, Αθήνα  14,5/20
  • Salonika, Θεσσαλονίκη  14,5/20
  • Santoro, Σαντορίνη  14,5/20
  • Αθήρι, Αθήνα  14/20
  • Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Argentina, Χανιά Κρήτης  14/20
  • Ark, Αθήνα  14/20
  • Barbouni, Πύλος   14/20
  • Βασίλαινας, Αθήνα  14/20
  • Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο Πιερίας  14/20
  • Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Έξι Κλειδιά, Πήλιο  14/20
  • Θαλασσάκι, Τήνος  14/20
  • Θωμάς (Ο), Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Καλαματιανός, Χαλκιδική  14/20
  • Κοντοσώρος, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Κρητικός, Αθήνα  14/20
  • Κυρίμαι, Μάνη  14/20
  • Lady Finger, Μύκονος  14/20
  • Μανιτάρι (Το), Θεσσαλονίκη   14/20
  • Μαραθιά, Τήνος  14/20
  • Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Μαυρίκος, Ρόδος   14/20
  • Μούργα, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Μπουκαδούρα, Χαλκιδική  14/20
  • Mylos, Σαντορίνη  14/20
  • Ναουμίδης, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Όμικρον, Αθήνα  14/20
  • On The Verandah, Σπέτσες  14/20
  • Ονήσιμος, Ηράκλειο Κρήτης  14/20
  • Pelagos Seaside, Ιεράπετρα Κρήτης   14/20
  • Sesa, Πρέβεζα  14/20
  • Taverna, Πύλος  14/20
  • Τάσος, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Thea, Μύκονος  14/20
  • The Zillers, Αθήνα  14/20
  • Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14/20
  • Χάραμα, Νάουσα  14/20
  • Χρυσόστομος, Χανιά Κρήτης  14/20

Τέλος, απονεμήθηκε ειδικό βραβείο στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Clochard», Γιώργο Βασίλογλου, για τη συμβολή του στην γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κεφαλοτύρι κατσικίσιο Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο

Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο: Το παλαιότερο τυρί όλων. Ο μέντορας της νέας τυροκομίας. Έχει ελάχιστα αλμυρή, λιπαρή, αλλα πάντα ευχάριστη γεύση.

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι δίνει μια νέα διάσταση στο πρωινό. Από φρέσκα ζουμερά πορτοκάλια από το Κτήμα Citrus, η…

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ.

Nissos Greek Food

Το Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 200γρ. είναι προϊόν που έτοιμο για χρήση , που παράγεται σύμφωνα…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής σε 7 γεύσεις 3lt & 4,2lt

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής σε 7 γεύσεις 3lt & 4,2lt υπόσχεται να σας παρασύρει σε…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader