«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018 στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.

55 κορυφαία εστιατόρια ελληνικής κουζίνας από κάθε γωνιά της Ελλάδας χειροκροτήθηκαν θερμά στη σκηνή του Grand Ballroom στο «Hyatt Regency» της Θεσσαλονίκης. Ο νέος γαστρονομικός θεσμός «Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας» που διοργάνωσε το «Αθηνόραμα» αποθέωσε τις ελληνικές γευστικές δημιουργίες. Μάλιστα, είναι η πρώτη φορά που το «Αθηνόραμα» βραβεύει ξεχωριστά, σε ένα νέο θεσμό διαφορετικό από τους Χρυσούς Σκούφους, τα καλύτερα εστιατόρια της εθνικής μας κουζίνας.

Την τελετή παρουσίασαν οι χαρισματικοί Άκης Σακελλαρίου και Φώτης Σεργουλόπουλος μαζί με τον δημοσιογράφο Δημήτρη Αντωνόπουλο, ενώ παρευρέθηκαν περίπου 280 προσκεκλημένοι. Οι χιουμοριστικοί διάλογοι μεταξύ των παρουσιαστών ανέβασε το θερμόμετρο της θετικής ατμόσφαιρας στα ύψη, ενώ το μενού του dîner de gala που επιμελήθηκαν βραβευμένοι σεφ πρόσθεσε τη δική του νότα επιτυχίας στην λαμπερή βραδιά.

Το χειροκρότημα που κορυφώθηκε όταν ο Λευτέρης Λαζάρου και ο Γιάννης Παρίκος βραβεύτηκαν ως οι σεφ του καλύτερου εστιατορίου με ελληνική κουζίνα, του «Varoulko Seaside». Συνολικά απονεμήθηκαν 55 βραβεία σε εστιατόρια και ταβέρνες όλης της Ελλάδας τα οποία συγκέντρωσαν βαθμολογία από 14/20 έως και 16/20.

Δείτε τα 55 καλύτερα εστιατόρια ελληνικής κουζίνας της χώρας:

  • Varoulko Seaside, Αθήνα 16/20
  • Tudor Hall, Αθήνα  15,5/20
  • Noble, Σαντορίνη  15/20
  • Ντομάτα, Χαλκιδική  15/20
  • Σελήνη, Σαντορίνη  15/20
  • Aleria, Αθήνα  14,5/20
  • Avli, Ρέθυμνο Κρήτης 14,5/20
  • Black Rock, Σαντορίνη  14,5/20
  • Bubo, Χαλκιδική  14,5/20
  • Elia’s Restaurant, Σκιάθος  14,5/20
  • Ferryman, Ελούντα Κρήτης 14,5/20
  • Kensho Fine Dining, Μύκονος  14,5/20
  • Κόκκινο Ποδήλατο, Σαντορίνη  14,5/20
  • Μαρίνα, Χαλκιδική  14,5/20
  • Milos, Αθήνα  14,5/20
  • Old Mill, Ελούντα Κρήτης  14,5/20
  • Παπαϊωάννου, Αθήνα  14,5/20
  • Salonika, Θεσσαλονίκη  14,5/20
  • Santoro, Σαντορίνη  14,5/20
  • Αθήρι, Αθήνα  14/20
  • Alfredo’s Garden, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Argentina, Χανιά Κρήτης  14/20
  • Ark, Αθήνα  14/20
  • Barbouni, Πύλος   14/20
  • Βασίλαινας, Αθήνα  14/20
  • Γαστροδρόμιο Εν Ολύμπω, Λιτόχωρο Πιερίας  14/20
  • Γλυκάνισος, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Έξι Κλειδιά, Πήλιο  14/20
  • Θαλασσάκι, Τήνος  14/20
  • Θωμάς (Ο), Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Καλαματιανός, Χαλκιδική  14/20
  • Κοντοσώρος, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Κρητικός, Αθήνα  14/20
  • Κυρίμαι, Μάνη  14/20
  • Lady Finger, Μύκονος  14/20
  • Μανιτάρι (Το), Θεσσαλονίκη   14/20
  • Μαραθιά, Τήνος  14/20
  • Μαύρη Θάλασσα, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Μαυρίκος, Ρόδος   14/20
  • Μούργα, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Μπουκαδούρα, Χαλκιδική  14/20
  • Mylos, Σαντορίνη  14/20
  • Ναουμίδης, Αμύνταιο Φλώρινας  14/20
  • Όμικρον, Αθήνα  14/20
  • On The Verandah, Σπέτσες  14/20
  • Ονήσιμος, Ηράκλειο Κρήτης  14/20
  • Pelagos Seaside, Ιεράπετρα Κρήτης   14/20
  • Sesa, Πρέβεζα  14/20
  • Taverna, Πύλος  14/20
  • Τάσος, Θεσσαλονίκη  14/20
  • Thea, Μύκονος  14/20
  • The Zillers, Αθήνα  14/20
  • Τηλέμαχος Athens, Αθήνα, 14/20
  • Χάραμα, Νάουσα  14/20
  • Χρυσόστομος, Χανιά Κρήτης  14/20

Τέλος, απονεμήθηκε ειδικό βραβείο στον ιδιοκτήτη του εστιατορίου «Clochard», Γιώργο Βασίλογλου, για τη συμβολή του στην γαστρονομία της Θεσσαλονίκης.

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αφιερώματα
Ναύπακτος

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Οδοιπορικό
VEGAN ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Vegan: η νέα τάση διατροφής που τείνει να γίνει τρόπος ζωής

Αφιερώματα
TEFF

Teff: η νέα υπερτροφή που αγαπούν οι δρομείς

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σανγκουίνι έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδη γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/Χρήση:…

Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM

Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

Αυτές οι νόστιμες με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ελιές Καλαμάτας, Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM με την μοναδική μας συνταγή, προσφέρονται…

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Μελενια - Μελισσόκηπος Αξιού

ΜΕΛΕΝΙΑ με φουντούκι

Μελισσόκηπος Αξιού

Αλειμα  Μελιού με Χαρούπι  Ταχίνι  &  Φουντούκι

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader