Βίντεο της EFSA αναλύει πως η νανοτεχνολογία συνδέεται με τα τρόφιμα

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ψηφιακό υλικό υπό μορφή βίντεο για την κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.

Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσίευσης που εξέδωσε η EFSA με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αξιολόγηση επικινδυνότητας των νανοσωματιδίων στα τρόφιμα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων προχώρησε και στην δημοσίευση ψηφιακού υλικού για την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.
Οι πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της EFSA αποτελούν μια λεπτομερή επικαιροποίηση προηγούμενων οδηγιών για την αξιολόγηση επικινδυνότητας σχετικά με την εφαρμογή της νανοεπιστήμης και των νανοτεχνολογιών στην αλυσίδα των τροφίμων και των ζωοτροφών. Το νέο αυτό βίντεο συνοδεύει τη πρόσφατη δημοσίευση και δίνει απαντήσεις στο πως τα νανοσωματίδια συνδέονται με τα τρόφιμα.
Η νανοτεχνολογία αποτελεί έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα της επιστήμης, ο οποίος στον τομέα των τροφίμων χρησιμοποιείται ώστε οι ερευνητές να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που να μπορούν να είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή.
Η EFSA ετοίμασε το εν λόγω βίντεο με σκοπό την περαιτέρω προώθηση και κατανόηση του θέματος. Σε αυτό υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο μικρό είναι ένα νανοσωματίδιο, τα νανοϋλικά που υπάρχουν στη φύση, η σημασία της νανοτεχνολογία στην τροφική αλυσίδα και την καθημερινή ζωή, καθώς και η αξιολόγηση της ασφάλειας στα νανοϋλικά.
Για την χώρα μας ο ΕΦΕΤ αποτελεί το Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα με αρμοδιότητα την συλλογή στοιχείων, την ενημέρωση και επιστημονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή και τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη.

Δείτε το βίντεο του EFSA  

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτης 1000ml

Hellenic Idea

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτη 1000ml παράγεται από ποικιλίες καρπών ελιάς Κορωνέικη, οι οποίες καλλιεργούνται στην ορεινή περιοχή…

Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με πρωταγωνιστή το δυναμικό κεράσι, ένα απο τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη απελευθερώνει όλη…

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Υδνον

Οι Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS τριών εσπεριδοειδών περιλαμβάνει το τρίπτυχος της απόλυτης γευστικής επιτυχίας: Πορτοκάλι, γκρέιπφρουτ και νεράντζι. Δεν υπάρχει αμφιβολία…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader