Βίντεο της EFSA αναλύει πως η νανοτεχνολογία συνδέεται με τα τρόφιμα

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ψηφιακό υλικό υπό μορφή βίντεο για την κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.

Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσίευσης που εξέδωσε η EFSA με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αξιολόγηση επικινδυνότητας των νανοσωματιδίων στα τρόφιμα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων προχώρησε και στην δημοσίευση ψηφιακού υλικού για την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.
Οι πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της EFSA αποτελούν μια λεπτομερή επικαιροποίηση προηγούμενων οδηγιών για την αξιολόγηση επικινδυνότητας σχετικά με την εφαρμογή της νανοεπιστήμης και των νανοτεχνολογιών στην αλυσίδα των τροφίμων και των ζωοτροφών. Το νέο αυτό βίντεο συνοδεύει τη πρόσφατη δημοσίευση και δίνει απαντήσεις στο πως τα νανοσωματίδια συνδέονται με τα τρόφιμα.
Η νανοτεχνολογία αποτελεί έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα της επιστήμης, ο οποίος στον τομέα των τροφίμων χρησιμοποιείται ώστε οι ερευνητές να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που να μπορούν να είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή.
Η EFSA ετοίμασε το εν λόγω βίντεο με σκοπό την περαιτέρω προώθηση και κατανόηση του θέματος. Σε αυτό υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο μικρό είναι ένα νανοσωματίδιο, τα νανοϋλικά που υπάρχουν στη φύση, η σημασία της νανοτεχνολογία στην τροφική αλυσίδα και την καθημερινή ζωή, καθώς και η αξιολόγηση της ασφάλειας στα νανοϋλικά.
Για την χώρα μας ο ΕΦΕΤ αποτελεί το Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα με αρμοδιότητα την συλλογή στοιχείων, την ενημέρωση και επιστημονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή και τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη.

Δείτε το βίντεο του EFSA  

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml ή αλλιώς η «ταπεινή» αλλά εκρηκτική μοσχομολόχα δίνει απλόχερα τα αρώματά της σε ένα υπέροχο λικέρ.…

Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM

Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

Αυτές οι νόστιμες με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης Ελιές Καλαμάτας, Eλιές Καλαμάτας Π.Ο.Π. GREEK PONY FARM με την μοναδική μας συνταγή, προσφέρονται…

Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με πρωταγωνιστή το δυναμικό κεράσι, ένα απο τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη απελευθερώνει όλη…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader