Βίντεο της EFSA αναλύει πως η νανοτεχνολογία συνδέεται με τα τρόφιμα

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ψηφιακό υλικό υπό μορφή βίντεο για την κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.

Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσίευσης που εξέδωσε η EFSA με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αξιολόγηση επικινδυνότητας των νανοσωματιδίων στα τρόφιμα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων προχώρησε και στην δημοσίευση ψηφιακού υλικού για την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.
Οι πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της EFSA αποτελούν μια λεπτομερή επικαιροποίηση προηγούμενων οδηγιών για την αξιολόγηση επικινδυνότητας σχετικά με την εφαρμογή της νανοεπιστήμης και των νανοτεχνολογιών στην αλυσίδα των τροφίμων και των ζωοτροφών. Το νέο αυτό βίντεο συνοδεύει τη πρόσφατη δημοσίευση και δίνει απαντήσεις στο πως τα νανοσωματίδια συνδέονται με τα τρόφιμα.
Η νανοτεχνολογία αποτελεί έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα της επιστήμης, ο οποίος στον τομέα των τροφίμων χρησιμοποιείται ώστε οι ερευνητές να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που να μπορούν να είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή.
Η EFSA ετοίμασε το εν λόγω βίντεο με σκοπό την περαιτέρω προώθηση και κατανόηση του θέματος. Σε αυτό υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο μικρό είναι ένα νανοσωματίδιο, τα νανοϋλικά που υπάρχουν στη φύση, η σημασία της νανοτεχνολογία στην τροφική αλυσίδα και την καθημερινή ζωή, καθώς και η αξιολόγηση της ασφάλειας στα νανοϋλικά.
Για την χώρα μας ο ΕΦΕΤ αποτελεί το Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα με αρμοδιότητα την συλλογή στοιχείων, την ενημέρωση και επιστημονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή και τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη.

Δείτε το βίντεο του EFSA  

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ροδόξιδο Hellenic Idea Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

Το Ροδόξιδο Hellenic Idea 250ml από την Κεφαλονιά είναι ένα μοναδικό ξίδι αρωματισμένο με πέταλα από ειδικά καλλιεργημένες τριανταφυλλιές για…

Λικέρ Καρύδι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Καρύδι Ελληνικά Κεράσματα 200ml άκρως αριστοκρατικό και ιδιαίτερο είναι ίσως το κορυφαίο των λικέρ. Γνωστό απο την αρχαιότητα…

Μέλι Ελάτης Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Ελάτης Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ελάτης βανίλια Μελισσοκομία Χελμός προέρχεται κυρίως από τα βουνά Μαίναλο, Πάρνωνα και Χελμό στην Πελοπόννησο και διακρίνεται για την…

Αποξηραμένος Λωτός Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένος Λωτός Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Ο Αποξηραμένος Λωτός Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader