Βίντεο της EFSA αναλύει πως η νανοτεχνολογία συνδέεται με τα τρόφιμα

ΝΑΝΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ ΣΤΑ ΤΡΟΦΙΜΑ

Η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA), έχει δημοσιεύσει πρόσφατα ψηφιακό υλικό υπό μορφή βίντεο για την κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.

Σε συνέχεια της πρόσφατης δημοσίευσης που εξέδωσε η EFSA με τις κατευθυντήριες οδηγίες για την αξιολόγηση επικινδυνότητας των νανοσωματιδίων στα τρόφιμα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την ασφάλεια των τροφίμων προχώρησε και στην δημοσίευση ψηφιακού υλικού για την καλύτερη κατανόηση της επιστήμης της νανοτεχνολογίας και πώς αυτή συνδέεται με τον τομέα των τροφίμων.
Οι πρόσφατες κατευθυντήριες οδηγίες της EFSA αποτελούν μια λεπτομερή επικαιροποίηση προηγούμενων οδηγιών για την αξιολόγηση επικινδυνότητας σχετικά με την εφαρμογή της νανοεπιστήμης και των νανοτεχνολογιών στην αλυσίδα των τροφίμων και των ζωοτροφών. Το νέο αυτό βίντεο συνοδεύει τη πρόσφατη δημοσίευση και δίνει απαντήσεις στο πως τα νανοσωματίδια συνδέονται με τα τρόφιμα.
Η νανοτεχνολογία αποτελεί έναν ταχέως εξελισσόμενο τομέα της επιστήμης, ο οποίος στον τομέα των τροφίμων χρησιμοποιείται ώστε οι ερευνητές να δημιουργήσουν νέα προϊόντα που να μπορούν να είναι ωφέλιμα για την υγεία και τη διατροφή.
Η EFSA ετοίμασε το εν λόγω βίντεο με σκοπό την περαιτέρω προώθηση και κατανόηση του θέματος. Σε αυτό υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πόσο μικρό είναι ένα νανοσωματίδιο, τα νανοϋλικά που υπάρχουν στη φύση, η σημασία της νανοτεχνολογία στην τροφική αλυσίδα και την καθημερινή ζωή, καθώς και η αξιολόγηση της ασφάλειας στα νανοϋλικά.
Για την χώρα μας ο ΕΦΕΤ αποτελεί το Εστιακό Σημείο της EFSA στην Ελλάδα με αρμοδιότητα την συλλογή στοιχείων, την ενημέρωση και επιστημονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Αρχή και τα υπόλοιπα Κράτη Μέλη.

Δείτε το βίντεο του EFSA  

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Δάφνη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Δάφνη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 20γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Σκόρδο 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Σκόρδο 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Σκόρδο 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για μια εξαιρετική επιλογή για…

Ξύγαλο από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξύγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή,…

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χυλοπιτάκι Τήνου με αυγά & γάλα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader