Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιολάδου

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου και το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI.

Ο παγκόσμιος οδηγός ελαιόλαδου FLOS OLEI είναι ο μοναδικός διεθνούς εμβέλειας και κάθε χρόνο παρουσιάζει τους καλύτερους παραγωγούς ελαιόλαδου από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του σεφ Βασίλη Λεωνίδου στη διεθνή προβολή και προώθηση αφενός της κουλτούρας και αφετέρου της υψηλής ποιότητας του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πρόκειται να τον βραβεύσει ως τον καλύτερο σεφ για το 2017 ανακηρύσσοντας το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο της Κρήτης ως το καλύτερο εστιατόριο του έτους. Η απονομή του βραβείου αναμένεται να γίνει σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμη τον Δεκέμβριο.

Δίνοντας έμφαση στο ελαιόλαδο αλλά και στην τοπική παραγωγή ο Βασίλης Λεωνίδου χρησιμοποίησε στα πιάτα του 20 ελαιόλαδα από την Κρήτη επιλέγοντας ποικιλίες από διαφορετικές περιοχές για την εκάστοτε δημιουργία του.

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου Greek-Gourmet.gr

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου

Ο κορυφαίος σεφ μίλησε στο http://www.chefsofcrete.gr για αυτή του τη διάκριση καθώς και για το αγαπημένο του προϊόν, το ελαιόλαδο αποκαλύπτοντας πως έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχει πιστοποιηθεί ως δοκιμαστής ελαιόλαδου. Ο σεφ είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε εστιατόριο που συνεργάζομαι διατηρώ μια ανοιχτή μπάρα φρέσκων ελαιόλαδων με πάνω από 45 ανοιχτά λάδια από την Κρήτη την Ελλάδα και το εξωτερικό προς γευστική δοκιμή των πελατών» ενώ τόνισε παράλληλα για το αγαπημένο του υλικό: «Το ελαιόλαδο είναι ότι πιο πλούσιο και θρεπτικό συστατικό για την διατροφή μας και εξίσου σημαντικό για την οικονομία του νησιού μας καθώς εξάγεται ένα μεγάλο ποσοστό σε άλλες χώρες.»

Πηγή:  http://www.chefsofcrete.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Μήλο με Ντομάτα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader