Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιολάδου

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου και το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel από τον παγκόσμιο οδηγό ελαιολάδου FLOS OLEI.

Ο παγκόσμιος οδηγός ελαιόλαδου FLOS OLEI είναι ο μοναδικός διεθνούς εμβέλειας και κάθε χρόνο παρουσιάζει τους καλύτερους παραγωγούς ελαιόλαδου από 40 χώρες σε όλο τον κόσμο. Αναγνωρίζοντας τη συμβολή του σεφ Βασίλη Λεωνίδου στη διεθνή προβολή και προώθηση αφενός της κουλτούρας και αφετέρου της υψηλής ποιότητας του έξτρα παρθένου ελαιόλαδου πρόκειται να τον βραβεύσει ως τον καλύτερο σεφ για το 2017 ανακηρύσσοντας το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο της Κρήτης ως το καλύτερο εστιατόριο του έτους. Η απονομή του βραβείου αναμένεται να γίνει σε ειδική εκδήλωση στη Ρώμη τον Δεκέμβριο.

Δίνοντας έμφαση στο ελαιόλαδο αλλά και στην τοπική παραγωγή ο Βασίλης Λεωνίδου χρησιμοποίησε στα πιάτα του 20 ελαιόλαδα από την Κρήτη επιλέγοντας ποικιλίες από διαφορετικές περιοχές για την εκάστοτε δημιουργία του.

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου Greek-Gourmet.gr

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου

Ο κορυφαίος σεφ μίλησε στο http://www.chefsofcrete.gr για αυτή του τη διάκριση καθώς και για το αγαπημένο του προϊόν, το ελαιόλαδο αποκαλύπτοντας πως έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και έχει πιστοποιηθεί ως δοκιμαστής ελαιόλαδου. Ο σεφ είπε χαρακτηριστικά: «Σε κάθε εστιατόριο που συνεργάζομαι διατηρώ μια ανοιχτή μπάρα φρέσκων ελαιόλαδων με πάνω από 45 ανοιχτά λάδια από την Κρήτη την Ελλάδα και το εξωτερικό προς γευστική δοκιμή των πελατών» ενώ τόνισε παράλληλα για το αγαπημένο του υλικό: «Το ελαιόλαδο είναι ότι πιο πλούσιο και θρεπτικό συστατικό για την διατροφή μας και εξίσου σημαντικό για την οικονομία του νησιού μας καθώς εξάγεται ένα μεγάλο ποσοστό σε άλλες χώρες.»

Πηγή:  http://www.chefsofcrete.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας έχει ελαφριά, πλούσια γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυάζεται καλά με…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με δαμασκηνό συνδυάζεται υπέροχα με τυριά, χοιρινό ή παϊδάκια. Υπέροχο με πάπια ή πιάτα πουλερικών. Εξαιρετικό…

Anax Superfood Premium

Anax Superfood Premium

Green Gold Hellas

Η κορυφή της υπερτροφής, το Anax Superfood Premium, είναι ένα 100% φυσικό προϊόν με ελληνικό νησιώτικο θυμαρίσιο μέλι, goji berry,…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader