UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου του 2018 θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης από την έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνές συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία». Greek-Gourmet.gr

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Στα τέλη Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini με μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία των δυο πλευρών. Με την ολοκλήρωσή της ο κ. Garancini δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που το Ηράκλειο θα είναι η έδρα ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα της διεθνούς προβολής τόσο την πόλης όσο και των κρητικών προϊόντων.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών. Για το σκοπό αυτό θα περιλαμβάνονται θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ειδικών γύρω από τον οίνο και τη διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με πρωταγωνιστή το δυναμικό κεράσι, ένα απο τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη απελευθερώνει όλη…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader