UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου του 2018 θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης από την έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνές συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία». Greek-Gourmet.gr

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Στα τέλη Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini με μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία των δυο πλευρών. Με την ολοκλήρωσή της ο κ. Garancini δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που το Ηράκλειο θα είναι η έδρα ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα της διεθνούς προβολής τόσο την πόλης όσο και των κρητικών προϊόντων.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών. Για το σκοπό αυτό θα περιλαμβάνονται θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ειδικών γύρω από τον οίνο και τη διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ρόφημα τσαγιού 'Greece on Ice' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού ‘Greece on Ice’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού 'Greece on Ice' Jukeros by Dimitris Chomatas με Βότανα της Ελληνικής φύσης και Μέλι. • Χωρίς συντηρητικά,…

Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Το Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να διατηρούμε…

Κατσικίσια Γραβιέρα Τσίλιγκο Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Από 99% κατσικίσιο γάλα, η Κατσικίσια Γραβιέρα Τσίλιγκο Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy αποτελεί ένα από τα πιο ενδιαφέροντα προϊόντα της…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader