UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Από τις 23 έως και τις 26 Μαΐου του 2018 θα πραγματοποιηθεί το διεθνές συνέδριο με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης από την έδρα της UNESCO «Κουλτούρα και παραδόσεις του Οίνου» του Πανεπιστημίου της Βουργουνδίας, σε συνεργασία με τον Δήμο Ηρακλείου, τον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «Δήμητρα», την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Οίνου και την Ένωση Μεσογειακής διατροφής και υγείας.

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνές συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία». Greek-Gourmet.gr

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία».

Στα τέλη Αυγούστου είχε πραγματοποιηθεί η συνάντηση του Εντεταλμένου Συμβούλου Τουρισμού του Δήμου Ηρακλείου Gian Andrea Garancini με μέλη της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου. Σκοπός της συνάντησης ήταν η συζήτηση ορισμένων θεμάτων που αφορούν στη συνεργασία των δυο πλευρών. Με την ολοκλήρωσή της ο κ. Garancini δεν έκρυψε την ικανοποίησή του που το Ηράκλειο θα είναι η έδρα ενός τόσο σημαντικού συνεδρίου δίνοντας παράλληλα τη δυνατότητα της διεθνούς προβολής τόσο την πόλης όσο και των κρητικών προϊόντων.

Ένας από τους βασικούς στόχους του συνεδρίου είναι η ανάδειξη της πολιτιστικής πολυμορφίας πρακτικών παραγωγής οίνου σε σχέση με τις παραδόσεις και την ταυτότητα διαφόρων χωρών. Για το σκοπό αυτό θα περιλαμβάνονται θεματικές επισκέψεις σε αμπελώνες και αγροτικές περιοχές συγκεντρώνοντας το ενδιαφέρον ειδικών γύρω από τον οίνο και τη διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

Το Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π Συμβατικό GREEK PONY FARM κάνει κάθε πιάτο μοναδικό. Φτιάχνεται για να αναδεικνύει μοναδικά ό,τι…

Δυόσμος - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 45γρ.

Δυόσμος – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 45γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Λευκό τυρί άλμης Μαλακιώτικο Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Λευκό τυρί άλμης Μαλακιώτικο Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακιώτικο τυρί γιτσικό ή πρόβειο (μπλε ή πράσινο ) επιτραπέζιο λευκό τυρί πού διατηρείται σε άλμη. Η ποικιλία αλλάζει ανάλογα…

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader