Τρόφιμα που δεν διατηρούνται στο ψυγείο

Τρόφιμα που δεν θέλουν ψυγείο

Μπορεί να θεωρούμε πως βάζοντας ορισμένες τροφές στο ψυγείο βοηθάμε στο να διατηρηθούν όμως όπως και σε κάθε κανόνα υπάρχουν οι εξαιρέσεις.

Υπάρχουν φρούτα, λαχανικά και άλλα προϊόντα τα οποία μπορεί λόγω συνήθειας να επιλέγουμε να τα αποθηκεύσουμε στη συντήρηση ωστόσο η βέλτιστη συντήρησή τους γίνεται εκτός ψυγείου! Εμείς θα εξετάσουμε παρακάτω έξι περιπτώσεις τέτοιων προϊόντων.

Κι όμως! Οι τομάτες δεν θέλουν ψυγείο! Greek-Gourmet.gr

Κι όμως! Οι τομάτες δεν θέλουν ψυγείο!

Tομάτες
Η θερμοκρασία ανεβαίνει και σε λίγο καιρό οι τομάτες θα είναι από τα οικονομικότερα αλλά και από τα πιο γευστικά φρούτα (ναι η τομάτα είναι φρούτο!) που θα βρούμε στην αγορά. Ο λόγος για τον οποίο δεν πρέπει να την διατηρούμε στη συντήρηση είναι το ότι χάνει τη γεύση της. Εάν έχουμε ήδη αποθηκεύσει τις τομάτες στη συντήρηση μπορούμε να ανακτήσουμε λίγη από τη γεύση τους εάν τους επιτρέψουμε να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου πριν τις κόψουμε. Μπορούν να συντηρηθούν για περισσότερο χρονικό διάστημα εάν είναι σε τσαμπί με τα κοτσάνια τους ενώ εάν θέλουμε να ωριμάσουν γρηγορότερα τις κρατάμε μέσα σε χάρτινη σακούλα.

 

Οι πατάτες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος Greek-Gourmet.gr

Οι πατάτες θα πρέπει να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος

Πατάτες
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε ήδη ότι δεν βάζουμε τις πατάτες στη συντήρηση δεν ξέρουμε όμως το γιατί. Οι χαμηλές θερμοκρασίες μετατρέπουν τα άμυλα της πατάτας σε σάκχαρα αλλοιώνοντας τόσο τη γεύση της όσο και τη συμπεριφορά της κατά το μαγείρεμα. Οι πατάτες θα πρέπει επιπλέον να αποθηκεύονται σε σκιερό μέρος γιατί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει στην αύξηση των επιπέδων της σολανίνης, πρόκειται για την τοξίνη που δίνει το πράσινο χρώμα στην πατάτα και είναι δηλητηριώδης για τον ανθρώπινο οργανισμό.

Διατηρήστε το ψωμί τουλάχιστον τις πρώτες μέρες εκτός ψυγείου. Greek-Gourmet.gr

Διατηρήστε το ψωμί τουλάχιστον τις πρώτες μέρες εκτός ψυγείου.

Ψωμί
Είναι μία κοινή συνήθεια η αποθήκευση ορισμένων κατηγοριών αρτοποιημάτων στο ψυγείο ωστόσο αυτή η πρακτική μπορεί να μπαγιατέψει γρηγορότερα το ψωμί μέσα από μία διεργασία η οποία λέγεται αποδόμηση αμύλου. Είναι προτιμότερο λοιπόν να διατηρούμε το ψωμί τουλάχιστον τις πρώτες μέρες εκτός ψυγείου. Εάν τελικά επιλέξουμε να το κρατήσουμε στο ψυγείο θα πρέπει η αποθήκευσή του να γίνει σε αεροστεγή συσκευασία.

 

Μέλι στο ψυγείο... Ποτέ! Greek-Gourmet.gr

Μέλι στο ψυγείο… Ποτέ!

Μέλι
Είναι γνωστό σε όλους μας ότι το μέλι είναι ένα προϊόν το οποίο δεν χαλάει σχεδόν ποτέ. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένας λόγος να το αποθηκεύσουμε στη συντήρηση. Μάλιστα στην περίπτωση που το βάλουμε στο ψυγείο υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κρυσταλλώσει και να χρειαστεί να ακολουθήσουμε μία συγκεκριμένη διαδικασία για να το επαναφέρουμε στην παχύρευστή του μορφή.

 

 

Οι μπανάνες προτιμούν ένα σκιερό μέρος Greek-Gourmet.gr

Οι μπανάνες προτιμούν ένα σκιερό μέρος

Μπανάνες
Οι μπανάνες διατηρούνται εκτός ψυγείου και αυτό είναι κανόνας. Σε περίπτωση που αποφασίσουμε να τις βάλουμε στη συντήρηση το πιθανότερο είναι να μαυρίσουν. Μπορεί να μη χαλάσουν αμέσως εσωτερικά αλλά σίγουρα δεν θα είναι ελκυστικές. Επίσης είναι προτιμότερο να τις διατηρήσουμε και εκτός σακούλας για τον ίδιο λόγο.

 

 

Τα ξερά κρεμμύδια διατηρούνται σε ένα σκιερό μέρος χωρίς υγρασία Greek-Gourmet.gr

Τα ξερά κρεμμύδια διατηρούνται σε ένα σκιερό μέρος χωρίς υγρασία

Κρεμμύδια ξερά
Μπορούμε να θεωρήσουμε ότι βρίσκονται στην ίδια κατηγορία με τις πατάτες αφού στην περίπτωση που θα τα βάλουμε στο ψυγείο τα άμυλά τους θα μετατραπούν σε σάκχαρα αλλοιώνοντας τόσο τη γεύση τους όσο και τη συμπεριφορά τους κατά το μαγείρεμα. Ωστόσο είναι προτιμότερο να τα αποθηκεύσουμε μακριά από τις πατάτες γιατί το αιθυλένιο από τις πατάτες θα επισπεύσουν τη διαδικασία της ωρίμανσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΛΕΥΚEΣ ΕΛΙΕΣ

Η σπάνια λευκή ελιά, αναβιώνει ξανά

Αφιερώματα
Κομοτηνή

Κομοτηνή: ένα πολιτισμικό ψηφιδωτό γαστρονομίας

Οδοιπορικό
olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Καρυδάκι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Καρυδάκι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση πορτοκαλιού είναι θαυμάσιο σε σαλάτες, χόρτα βραστά, ψάρια ή κρέατα, όπως επίσης και στη ζαχαροπλαστική…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Ρίγανη 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Ρίγανη 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Ρίγανη 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, θα ξέρετε…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader