«European Young Chef 2016» αναδείχθηκε ο σεφ Σταμάτης Μισομικές

«European Young Chef 2016» αναδείχθηκε ο σεφ Σταμάτης Μισομικές

Ο νεαρός σεφ, Σταμάτης Μισομικές, μέλος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων, κατέκτησε τον τίτλο του «European Young Chef 2016». Ο Ρόδιος σεφ εξασφάλισε το πρώτο βραβείο συμμετέχοντας με το πιάτο του «Σαλάς, η χαρά της γέννησης», για την δημιουργία του οποίου χρησιμοποίησε 19 διαφορετικά υλικά από τα νησιά του Νοτίου Αιγαίου και 19 βότανα.

Ενδεικτικό του ταλέντου του είναι το ότι εξ αρχής δεν υπήρχε καμία αμφιβολία ότι θα αποσπάσει το πρώτο βραβείο. Εν τέλει, οι έξι της κριτικής επιτροπής του έδωσαν την υψηλότερη βαθμολογία όλων, με τον διεθνούς φήμης και πολυβραβευμένο σεφ Joan Roca, να ηγείται της κριτικής επιτροπής.

Ο διαγωνισμός έγινε στις 14 Νοεμβρίου στο τμήμα Τουρισμού του Πανεπιστημίου της Βαρκελώνης, στο Sant Pol de Mar και ο Σταμάτης Μισομικές, συμμετείχε εκπροσωπώντας την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, στο πλαίσιο της υποψηφιότητάςς της ως Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης το 2019.

«European Young Chef 2016» αναδείχθηκε ο σεφ Σταμάτης Μισομικές Greek-Gourmet.gr

Στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, τον νεαρό ταλαντούχο σεφ συνόδευαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Επαμεινώνδας Τσίντζος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Τρουμούχης, που είναι και δάσκαλος του «European Young Chef 2016», Σταμάτη Μισομικέ, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Η ανάδειξή του νεαρού σεφ Σταμάτη Μισομικέ ως «European Young Chef 2016», λειτουργεί προσθετικά στην πορεία προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης 2019. Μάλιστα με τον Ρόδιο σεφ Σταμάτη Μισομικέ, συναντήθηκε ο Περιφερειάρχης Νοτίου Αιγαίου κ. Γιώργος Χατζημάρκος.

Μάλιστα, στη συνάντηση που έγινε στο γραφείο του Περιφερειάρχη, τον νεαρό ταλαντούχο σεφ συνόδευαν ο Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου & Κυκλάδων κ. Νίκος Χριστοφόρου, ο Γενικός Γραμματέας κ. Επαμεινώνδας Τσίντζος και ο Αναπληρωτής Γενικός Γραμματέας κ. Γιώργος Τρουμούχης, που είναι και δάσκαλος του Σταμάτη Μισομικέ, παρόντος και του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Φιλήμονα Ζαννετίδη.

Ο Περιφερειάρχης συνεχάρη τον νεαρό σεφ για την εξαιρετική διάκρισή του ως «European Young Chef 2016», την οποία χαρακτήρισε ως ένα πολύ μεγάλο δώρο προς την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, που την ενισχύσει σημαντικά, στην πορεία της προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Σταμάτη Μισομικέ για το εξαιρετικό δώρο που έκανε σε όλους μας. Μια πολύ μεγάλη επιτυχία για τον ίδιο, για την χώρα, για την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, για τη Λέσχη Αρχιμαγείρων που τον επέλεξε.  Είναι από τις περιπτώσεις εκείνες που επιβραβεύεται η μεγάλη προσήλωση στο αντικείμενο, ο επαγγελματισμός, η σοβαρότητα  και αυτό αναγνωρίζεται, όχι μόνο τοπικά, αλλά και σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, όπου ο ανταγωνισμός είναι ιδιαίτερα μεγάλος, δεδομένου ότι άλλες ευρωπαϊκές χώρες επενδύουν σημαντικά στη γαστρονομία. Εύχομαι στον Σταμάτη ακόμη περισσότερους τίτλους στο μέλλον αλλά κυρίως να συνεχίσει με το ίδιο πάθος, με  την ίδια δεξιοτεχνία και δημιουργικότητα, με την οποία κάνει αυτό που αγαπά» ανέφερε ο κ. Χατζημάρκος και πρόσθεσε ότι τα δυο  τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει ξεκινήσει μια πολύ σοβαρή προσπάθεια, για την ανάδειξη της γαστρονομίας του Αιγαίου διεθνώς. «Κάθε μέρα γίνονται βήματα θετικά στην πορεία μας  προς την κατάκτηση του τίτλου της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης το 2019. Έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε. Η διάκριση του Σταμάτη Μισομικέ, έρχεται να λειτουργήσει προσθετικά στην προσπάθειά μας» ανέφερε.

«European Young Chef 2016» αναδείχθηκε ο σεφ Σταμάτης Μισομικές Greek-Gourmet.gr

«European Young Chef 2016» αναδείχθηκε ο σεφ Σταμάτης Μισομικές

Ο «European Young Chef 2016» Σταμάτης ΜισομικέςΣταμάτης Μισομικές ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη για τη στήριξη που του παρείχε καθώς και την Λέσχη Αρχιμαγείρων που τον επέλεξε για να εκπροσωπήσει της Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου στον διαγωνισμό. Αξίζει να τονιστεί ότι η διάκριση του Σταμάτη Μισομικέ είναι ακόμη μεγαλύτερη λαμβανομένου υπ’ όψιν ότι  διαγωνισμός έγινε σε μια χώρα που αποτελεί γαστρονονομικό προορισμό και, επιπλέον, είχε απέναντί του ανθρώπους που ήδη έχουν στο ενεργητικό τους αστέρια michelin.

Ο κ. Χατζημάρκος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως και τους εκπροσώπους της Λέσχης Αρχιμαγείρων, ως βασικό πυλώνα της προσπάθειας που καταβάλλει η Περιφέρεια για την ανάδειξη της γαστρονομίας των νησιών της. Οι εκπρόσωποι της Λέσχης ανταπέδωσαν τις ευχαριστίες στον κ. Χατζημάρκο, διότι, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, στο πρόσωπό του βρήκαν ένα πολύ ισχυρό υποστηρικτή στην προσπάθεια που κάνουν να αναδείξουν την παραδοσιακή γαστρονομία των Κυκλάδων και των Δωδεκανήσων.

Πηγή: Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Χειροποίητο λαδένιο παξιμάδι Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι, ελαιόλαδο και αλάτι.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr. διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα,…

Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Το Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να…

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Λεμόνι Jukeros by Dimitris Chomatas με Ginger και Ροδοπέταλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader