Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από τη… Σαντορίνη

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την... Σαντορίνη

Ένα εστιατόριο-σταθμός στη γαστρονομία της Ελλάδας που για περισσότερα από 30 χρόνια δημιουργεί και παρουσιάζει τα καλύτερα πιάτα με ντόπια υλικά, όλα αυτά στη «Σελήνη».

Πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, το 1986 ο Γιώργος και η Έβελυν Χατζηγιαννάκη πήραν τη σημαντική απόφαση να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο μέσα από τα πιάτα του οποίου θα μπορούσαν να προβάλλουν τα προϊόντα του τόπου που αγάπησαν, της Σαντορίνης, καθώς και να κάνουν κοινωνούς των τοπικών γεύσεων τους επισκέπτες του νησιού. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε με την «Σελήνη» να γνωρίζει την αναγνώριση από ξένα και ελληνικά Μέσα και φυσικά από τους εκατοντάδες τουρίστες που συνέρρεαν για να απολαύσουν όλα εκείνα τα θαυμαστά που είχαν ακούσει.

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την... Σαντορίνη Greek-Gourmet.gr

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την… Σαντορίνη

Το 2010 η «Σελήνη» μετακόμισε από τα Φυρά στον Πύργο, σε έναν από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς του νησιού, χτισμένο γύρω από ένα μεσαιωνικό κάστρο και με θέα που κόβει την ανάσα. Δίπλα από τους φημισμένους αμπελώνες της Σαντορίνης η «Σελήνη» βρέθηκε σε ένα τοπίο γήινο και ονειρικό συνάμα. Ο Πύργος αναδείχθηκε σε έναν μοναδικό γαστρονομικό προορισμό και η «Σελήνη» απέκτησε διττή ύπαρξη, το εστιατόριο «Σελήνη» το οποίο συνεχίζει την μοντερνιστική του προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα και το «Σελήνη Μεζέ και Κρασί» το οποίο με μία λιτή προσέγγιση λειτουργεί ως ταβέρνα με παραδοσιακά πιάτα και φημισμένα Σαντορινιά κρασιά ντόπιων παραγωγών.

Η εξέλιξη όμως της «Σελήνης» δεν σταματάει εκεί αφού πλέον διαθέτει ένα κατάστημα ντελικατέσεν με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα καθώς και τα μαθήματα «Selene Experience» μέσα από τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να μυηθούν στην τέχνη και στις γεύσεις του νησιού.

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την... Σαντορίνη Greek-Gourmet.gr

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την… Σαντορίνη

Όπως είναι λογικό από ένα εστιατόριο όπως η «Σελήνη» δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι βραβεύσεις αφού έχει βραβευτεί στους «Χρυσούς Σκούφους» ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης. Από το 2015 ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου επιμελείται και παρουσιάζει τα ονειρικά πιάτα του εστιατορίου επιδεικνύοντας άρτια τεχνική και ευφάνταστη αισθητική.

Στα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του μενού για το 2017 σίγουρα συγκαταλέγονται τα Ραβιόλι Γαρίδας με σάλτσα από αμύγδαλο, πιπερόριζα και κουκουνάρι καθώς και το Πιτσούνι-Καρότο με μαύρη τρούφα και χαμομήλι.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
«Σελήνη», Σαντορίνη, Ελλάδα
τηλέφωνο: 22860 22249
Site: http://www.selene.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Στακοβούτυρο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη προέρχεται από το ψήσιμο της κρούστας του γάλακτος. Κάποτε ήταν αποκλειστικά οικιακό παρασκεύσμα, σήμερα όμως, πωλείται…

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικό

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση βασιλικού είναι εξαιρετικό όχι μόνο για βουτήματα λαδιού με το αγαπημένο σας φρεσκοψημένο ψωμί αλλά και…

Κεφαλοτύρι κατσικίσιο Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο

Νιώτικο

Κεφαλοτύρι Κατσικίσιο Νιώτικο: Το παλαιότερο τυρί όλων. Ο μέντορας της νέας τυροκομίας. Έχει ελάχιστα αλμυρή, λιπαρή, αλλα πάντα ευχάριστη γεύση.


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader