Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από τη… Σαντορίνη

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την... Σαντορίνη

Ένα εστιατόριο-σταθμός στη γαστρονομία της Ελλάδας που για περισσότερα από 30 χρόνια δημιουργεί και παρουσιάζει τα καλύτερα πιάτα με ντόπια υλικά, όλα αυτά στη «Σελήνη».

Πριν από περισσότερα από 30 χρόνια, το 1986 ο Γιώργος και η Έβελυν Χατζηγιαννάκη πήραν τη σημαντική απόφαση να δημιουργήσουν ένα εστιατόριο μέσα από τα πιάτα του οποίου θα μπορούσαν να προβάλλουν τα προϊόντα του τόπου που αγάπησαν, της Σαντορίνης, καθώς και να κάνουν κοινωνούς των τοπικών γεύσεων τους επισκέπτες του νησιού. Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα η προσπάθειά τους επιβραβεύθηκε με την «Σελήνη» να γνωρίζει την αναγνώριση από ξένα και ελληνικά Μέσα και φυσικά από τους εκατοντάδες τουρίστες που συνέρρεαν για να απολαύσουν όλα εκείνα τα θαυμαστά που είχαν ακούσει.

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την... Σαντορίνη Greek-Gourmet.gr

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την… Σαντορίνη

Το 2010 η «Σελήνη» μετακόμισε από τα Φυρά στον Πύργο, σε έναν από τους καλύτερα διατηρημένους οικισμούς του νησιού, χτισμένο γύρω από ένα μεσαιωνικό κάστρο και με θέα που κόβει την ανάσα. Δίπλα από τους φημισμένους αμπελώνες της Σαντορίνης η «Σελήνη» βρέθηκε σε ένα τοπίο γήινο και ονειρικό συνάμα. Ο Πύργος αναδείχθηκε σε έναν μοναδικό γαστρονομικό προορισμό και η «Σελήνη» απέκτησε διττή ύπαρξη, το εστιατόριο «Σελήνη» το οποίο συνεχίζει την μοντερνιστική του προσέγγιση στην ελληνική κουζίνα και το «Σελήνη Μεζέ και Κρασί» το οποίο με μία λιτή προσέγγιση λειτουργεί ως ταβέρνα με παραδοσιακά πιάτα και φημισμένα Σαντορινιά κρασιά ντόπιων παραγωγών.

Η εξέλιξη όμως της «Σελήνης» δεν σταματάει εκεί αφού πλέον διαθέτει ένα κατάστημα ντελικατέσεν με εκλεκτά ελληνικά προϊόντα καθώς και τα μαθήματα «Selene Experience» μέσα από τα οποία οι επισκέπτες μπορούν να μυηθούν στην τέχνη και στις γεύσεις του νησιού.

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την... Σαντορίνη Greek-Gourmet.gr

Το ταξίδι στη «Σελήνη» ξεκινάει από την… Σαντορίνη

Όπως είναι λογικό από ένα εστιατόριο όπως η «Σελήνη» δεν θα μπορούσαν να λείψουν οι βραβεύσεις αφού έχει βραβευτεί στους «Χρυσούς Σκούφους» ενώ έχει συμπεριληφθεί στη λίστα με τα 101 καλύτερα εστιατόρια της Ευρώπης. Από το 2015 ο σεφ Θοδωρής Παπανικολάου επιμελείται και παρουσιάζει τα ονειρικά πιάτα του εστιατορίου επιδεικνύοντας άρτια τεχνική και ευφάνταστη αισθητική.

Στα πιο ενδιαφέροντα πιάτα του μενού για το 2017 σίγουρα συγκαταλέγονται τα Ραβιόλι Γαρίδας με σάλτσα από αμύγδαλο, πιπερόριζα και κουκουνάρι καθώς και το Πιτσούνι-Καρότο με μαύρη τρούφα και χαμομήλι.

Χρήσιμες Πληροφορίες:
«Σελήνη», Σαντορίνη, Ελλάδα
τηλέφωνο: 22860 22249
Site: http://www.selene.gr/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με Δαμάσκηνο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Δαμάσκηνο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea Κρήτης 250ml

Hellenic Idea

Το Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Hellenic Idea από την Κρήτη 250ml παράγεται από ποικιλίες καρπών ελιάς Κορωνέικη, οι οποίες καλλιεργούνται στην…

Μελισσόκηπος Αξιού - Μέλι Κρέμα

ΜΕΛΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Μελισσόκηπος Αξιού

Μέλι  Κρέμα  

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader