«Το Περιβόλι στη Βάρη»: Πολλά περισσότερα από ένα περιβόλι

«Το Περιβόλι στη Βάρη»: Πολλά περισσότερα από ένα περιβόλι

Το «Περιβόλι στη Βάρη» μπορεί να είναι ένα περιβόλι όμως η φιλοσοφία και όλα όσα έχουν δομηθεί γύρω από αυτό είναι πολλά περισσότερα.

Το «Περιβόλι στη Βάρη» είναι μία οικολογική φάρμα στο Χέρωμα Βάρης που έχει σκοπό να διδάξει σε μικρούς και μεγάλους τη φιλοσοφία της «αεικαλλιέργειας» ή εναλλακτικά περμακουλτούρας. Βασισμένο στις αρχές της οικολογικής καλλιέργειας εφαρμόζει, ερευνά και ανακαλύπτει νέες μεθόδους που βοηθούν στην παραγωγή αγνών προϊόντων χωρίς την επιβάρυνση του περιβάλλοντος ή την εξάντληση των πόρων. Εντός του μπορεί κανείς να ανακαλύψει πώς ένα κινούμενο κοτέτσι σε σχήμα ιγκλού, το «κοτοτρακτέρ» μπορεί να βοηθήσει στην καλλιέργεια ενός παρτεριού, την εναλλακτική λειτουργία της ηλιακής τουαλέτας που έχει τις ρίζες τις στην Αφρική, το πώς η ωφέλιμη απορροή των υδάτων από το πότισμα των καλλιεργειών μπορεί να δημιουργήσει ένα ξεχωριστό οικοσύστημα και μία λιμνούλα αλλά και τη σημαντική δράση της σκουλικόφαρμας!

Το «Περιβόλι στη Βάρη» είναι μία οικολογική φάρμα στο Χέρωμα Βάρης  Greek-Gourmet.gr

Το «Περιβόλι στη Βάρη» είναι μία οικολογική φάρμα στο Χέρωμα Βάρης

Με προγράμματα για εταιρίες, σχολεία και οικογένειες «Το Περιβόλι στη Βάρη» είναι σε θέση να εκπαιδεύσει μικρούς και μεγάλους με τους πιο διασκεδαστικούς τρόπους. Τα προϊόντα τα οποία παράγονται στο «Περιβόλι» αλλά και προϊόντα από μικρούς Έλληνες παραγωγούς που μοιράζονται την ίδια φιλοσοφία διατίθενται προς πώληση στο mini deli κατάστημα εντός του. Ο πολυβραβευμένος με «Χρυσό Σκούφο» chef Γιάννης Στανίτσας εμπνέεται από τη φύση και ετοιμάζει γευστικά πιάτα φτιαγμένα από τα πιο αγνά υλικά μπροστά στα μάτια του επισκέπτη κατόπιν ραντεβού φέρνοντας το «Περιβόλι» στο πιάτο! Ειδικά σεμινάρια γευσιγνωσίας και αγροτουρισμού εισάγουν τον επισκέπτη στις πιο ξεχωριστές γεύσεις αλλά και στις οικολογικές τεχνικές συγκομιδής και παραγωγής.

Ξεχωριστό και ιδιαίτερο είναι επίσης το φορητό μας ελαιοτριβείο τελευταίας τεχνολογίας, το οποίο είναι σε θέση να παράγει ελαιόλαδο ψυχρής έκθλιψης με πλούσιο άρωμα και γεύση, λαμπερό χρώμα και χαμηλή οξύτητα. Σε αυτό μπορεί όποιος το επιθυμεί να προσκομίσει κατόπιν ραντεβού τις ελιές που έχει συλλέξει από το περιβόλι του όσο μικρή κι αν είναι η ποσότητα και να παράξει το δικό του ελαιόλαδο χωρίς αυτό να αναμειχθεί με το ελαιόλαδο κάποιου άλλου.

Χρήσιμες πληροφορίες:

Το Περιβόλι στη Βάρη, Κυρηνείας (π. Κυργίων) 15, Βάρη, Αττική
τηλ.: 210-8963000, κιν.: 6981-127805
http://www.perivolivari.gr/

Ωράριο λειτουργίας:

Δευτέρα κλειστά, καθημερινές πρωί μόνο με ραντεβού, καθημερινές απόγευμα (16.00-δύση), Σαβ.-Κυρ. (10.00-δύση)

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με βατόμουρο είναι υπέροχο σαν μαρινάδα ή σαν dressing για σαλάτα( σαλάτα από σπανάκι με κατσικίσιο…

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Green Gold Hellas

Η ενεργειακή μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα, περιέχει γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα Κεϋλάνης. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 400γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader