Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, εκπροσωπήθηκαν επάξια από το «Peloponnese Wine Festival 2017» και κατέκτησαν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά.

Ατέλειωτες γευστικές δοκιμές, τυφλές γευσιγνωσίες, εξαιρετικά πετυχημένοι συνδυασμοί με τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη, τα αλλαντικά Δαγρέ αλλά και τις εκπληκτικές σοκολατένιες δημιουργίες του Le Votree Piree ήταν ορισμένες μόνο από τις οινογαστρονομικές εκπλήξεις που περίμεναν τους επισκέπτες του «Peloponnese Wine Festival 2017». Με το ανανεωμένο όνομα, «Peloponnese Wine Festival», οι ετήσιες εκδηλώσεις των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) προσέλκυσαν περισσότερους από 2000 επαγγελματίες και οινόφιλους.

Στο ετήσιο φεστιβάλ των Πελοποννησιακών κρασιών, «Peloponnese Wine Festival 2017», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Τερψιχόρη, του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας συμμετείχαν 47 παραγωγοί με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών.

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους Greek-Gourmet.gr

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Ροδίτης, Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Μαύρο Καλαβρυτινό , Κυδωνίτσα, Μοσχάτο, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, , Viognier , Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewurtzraminer ανέδειξαν την ποικιλία, την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του «Peloponnese Wine Festival 2017» πραγματοποιήθηκαν τρία master classes, παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων καθώς και τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις αλλά και τυφλή γευστική δοκιμή. Επιπλέον, οι οινόφιλοι δοκίμασαν λευκά και και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές αλλά και παλαιωμένα κρασιά. Τέλος, το ενδιαφέρον των οινόφιλων προσέλκυσε ο συνδυασμός κρασιού με τοπικά προϊόντα, όπως τυρί και αλλαντικά από την Πελοπόννησο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη Gold που είναι κατηγορίας ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) παρασκευάζεται από 100% παστεριωμένο αγελαδινό γάλα Σύρου…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Μανιταρόσουπα

Μανιταρόσουπα Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Η «σύνοδος κορυφής» των εκλεκτών άγριων μανιταριών: Βωλίτης, Μαύρη Τρομπέτα και Κανθαρίσκος. Η ισχύς της γεύσεως, των αρωμάτων και των…

Μέλι Αγγελικής με ξύσμα από πορτοκάλι

Μέλι Αγγελικής με ξύσμα από πορτοκάλι

Μέλι Αγγελικής

Η μίξη συγκεκριμένης ποσότητας τριών μελιών από τις εκλεκτές μας ποικιλίες, σε σωστή αναλογία με ξύσμα βιολογικού και ακέρωτου πορτοκαλιού…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader