Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Τα κρασιά της Πελοποννήσου, του μεγαλύτερου αμπελώνα της χώρας, εκπροσωπήθηκαν επάξια από το «Peloponnese Wine Festival 2017» και κατέκτησαν το Αθηναϊκό κοινό για 10η χρονιά.

Ατέλειωτες γευστικές δοκιμές, τυφλές γευσιγνωσίες, εξαιρετικά πετυχημένοι συνδυασμοί με τα τυριά της Οικογένειας Μπαζιωτάκη, τα αλλαντικά Δαγρέ αλλά και τις εκπληκτικές σοκολατένιες δημιουργίες του Le Votree Piree ήταν ορισμένες μόνο από τις οινογαστρονομικές εκπλήξεις που περίμεναν τους επισκέπτες του «Peloponnese Wine Festival 2017». Με το ανανεωμένο όνομα, «Peloponnese Wine Festival», οι ετήσιες εκδηλώσεις των μελών της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Πελοποννήσου (ΕΝΟΑΠ) προσέλκυσαν περισσότερους από 2000 επαγγελματίες και οινόφιλους.

Στο ετήσιο φεστιβάλ των Πελοποννησιακών κρασιών, «Peloponnese Wine Festival 2017», το οποίο πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 19 Φεβρουαρίου στην αίθουσα Τερψιχόρη, του ξενοδοχείου Hilton της Αθήνας συμμετείχαν 47 παραγωγοί με περισσότερες από 300 ετικέτες κρασιών.

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους Greek-Gourmet.gr

Το «Peloponnese Wine Festival 2017» κατέκτησε τους οινόφιλους

Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να βιώσουν τον πλούτο της αμπελουργικής περιοχής της Ελλάδος με την μεγαλύτερη ποικιλομορφία. Περισσότερα από 300 μοναδικά κρασιά ανάμεσα τους Ροδίτης, Μοσχοφίλερο, Αγιωργίτικο, Μαυροδάφνη, Μαύρο Καλαβρυτινό , Κυδωνίτσα, Μοσχάτο, Σιδερίτης, Βερτζαμί, Αυγουστιάτης αλλά και Syrah, Merlot, Cabernet Sauvignon, , Viognier , Sauvignon Blanc, Chardonnay, Gewurtzraminer ανέδειξαν την ποικιλία, την αυθεντικότητα και την ιδιαιτερότητα των κρασιών της Πελοποννήσου.

Στο πλαίσιο του «Peloponnese Wine Festival 2017» πραγματοποιήθηκαν τρία master classes, παράλληλες εκδηλώσεις με συνδυασμό κρασιών και τοπικών προϊόντων καθώς και τεστ με θεωρητικές ερωτήσεις αλλά και τυφλή γευστική δοκιμή. Επιπλέον, οι οινόφιλοι δοκίμασαν λευκά και και ροζέ κρασιά του φετινού τρύγου, κάποια νεαρά ερυθρά αλλά και ώριμα, μεστά, κρασιά από προηγούμενες χρονιές αλλά και παλαιωμένα κρασιά. Τέλος, το ενδιαφέρον των οινόφιλων προσέλκυσε ο συνδυασμός κρασιού με τοπικά προϊόντα, όπως τυρί και αλλαντικά από την Πελοπόννησο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Nissos Greek Food

το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ. διακρίνεται για το εξαιρετικό του…

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Παραδοσιακό Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

Το Παραδοσιακό Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια 250ml αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στη δημιουργία αξέχαστων ελληνικών…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader