Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Προωθητικές ενέργειες πραγματοποιήθηκαν στο Όσλο της Νορβηγίας για το κρητικό κρασί.

Ένα ξεχωριστό εκπαιδευτικό Master Class διοργάνωσε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης (Wines of Crete) στο Όσλο της Νορβηγίας παρουσιάζοντας το κρητικό κρασί καθώς και τις γηγενείς ποικιλίες του νησιού. Πρόκειται για τη δεύτερη ενέργεια παρουσίασης και προβολής του κρητικού κρασιού στο Όσλο από τους οινοποιούς της Κρήτης καθώς ανάλογες ενέργειες προώθησης είχαν γίνει και πέρσι. Ο δημοσιογράφος οίνου και συγγραφέας Νίκος Μάνεσης καθώς και ο οινοποιός και πρόεδρος του ΔΣ του Δικτύου Οινοποιών Νομού Ηρακλείου Νίκος Μηλιαράκης ήταν εκείνοι που ανέλαβαν την παρουσίαση.

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο Greek-Gourmet.gr

Το κρητικό κρασί ταξίδεψε στο Όσλο

Οι επαγγελματίες από το χώρο του οίνου που παρευρέθηκαν δοκίμασαν συνολικά 60 ετικέτες που είχαν ως επίκεντρο τις κρητικές ποικιλίες από 19 διαφορετικά οινοποιία του νησιού έχοντας τη δυνατότητα να γνωρίσουν τα σημαντικά οινικά χαρακτηριστικά του νησιού. Τα λευκά κρασιά της εσοδείας 2016 ήταν εκείνα που έκαναν ιδιαίτερη εντύπωση όπως αποκάλυψε το Δίκτυο Οινοποιών Κρήτης. Άνθρωποι του κρατικού μονοπωλίου όπως ο υπεύθυνος αγορών για την Ελλάδα, εισαγωγείς κρασιού της Νορβηγίας καθώς και δημοσιογράφοι του τοπικού Τύπου (σ.σ. Aperitif) ήταν ανάμεσα στους συμμετέχοντες του Master Class.

Η χρηματοδότηση της ενέργειας πραγματοποιήθηκε με εθνικούς και ευρωπαϊκούς πόρους και οι οινοποιοί της Κρήτης έχουν την πρόθεση να συνεχίσουν συλλογικά τις ενέργειές τους προκειμένου να ενισχύσουν την εξωστρέφεια και τη φήμη του κρητικού αμπελώνα και των οίνων με ονομασία προέλευσης. Μάλιστα, στις 21 Ιουνίου πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ανάλογη ενέργεια για το κρητικό κρασί στη Νέα Υόρκη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Έσπασε κάθε ρεκόρ συμμετοχών ο 3ος Πανελλήνιος Μαγειρικός Διαγωνισμός Greek Chef

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Λόγω της χαμηλής συγκέντρωσης σακχάρων, το Μέλι Πεύκου και κωνοφόρων Μελισσοκομία Χελμός δεν είναι πάρα πολυ γλυκό. Tο πευκόμελο θεωρείται μέλι…

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κάπαρη Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς  στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, σε παξιμάδι με φάβα αλλά…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader