Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Σε ένα από τα διασημότερα μέρη της Ελλάδας αναπτύχθηκε ένα ξεχωριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με άκρως αρωματικά προϊόντα. Ο λόγος για το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος», δημιούργημα του «Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής Βλάχος».

Αν κάτι από την περιοχή της Τροιζηνίας είναι πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αυτό είναι το Λεμονοδάσος. Λόφος κατάφυτος από λεμονιές και πορτοκαλιές, με πολλούς υδρόμυλους, το «Λεμονοδάσος» αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της οικογένειας Βλάχου, η οποία δημούργησε μοναδικά προϊόντα με την ομώνυμη ονομασία Λεμονοδάσος. Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό Λεμονοδάσους και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια των μοναδικών αυτών προϊόντων! Όμως πριν από αυτό, μάθετε τα πάντα για την ιστορία τους!

Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια της Τροιζηνίας. Greek-Gourmet.gr

Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια της Τροιζηνίας.

Η πρωτοπορία υπήρξε ένα προσόν το οποίο πάντα αντάμειβε όσους το διέθεταν. Αυτό συνέβη και με ένα Ζαχαροπλαστείο-Καφεκοπτείο-Κάβα στο Γαλατά το 1976. Τότε ήταν που ο Νίκος και η Βούλα Βλάχου αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους προσφέροντας ορισμένα γλυκά ταψιού, κάποια αμυγδαλωτά, γιαούρτι πρόβειο και την «τυρόπιτα του Βλάχου», η οποία απέκτησε και τη δέουσα φήμη.

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ Greek-Gourmet.gr

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Η αφοσίωση στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης ο Νίκος Βλάχος επισκεπτόταν προσωπικά τα μαντριά της περιοχής και τα χωριά των Μεθάνων προκειμένου να συλλέξει γάλα και αμύγδαλα από τους κατάλληλους προμηθευτές. Έχοντας αποκτήσει τα κατάλληλα βιώματα ο γιος του Δημήτρης Βλάχος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία εξέλιξαν την επιχείρηση το 2007 εκσυγχρονίζοντας το εργαστήριο των των 320τμ. παραμένοντας όμως πάντα πιστοί στην παράδοση και στις αγνές πρώτες ύλες.

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ Greek-Gourmet.gr

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Το «Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής Βλάχος» εξελίσσοντας περαιτέρω τα προϊόντα του δημιούργησε το «Λεμονοδάσος» έχοντας πάντα ως έμπνευση την αντίστοιχη περιοχή της Τροιζηνίας. Προϊόντα παραδοσιακά τα οποία βασίζονται στα διάσημα λεμόνια της περιοχής και περιλαμβάνουν τη συμπυκνωμένη λεμονάδα, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες λεμονιού και πορτοκαλιού αλλά και τα φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού. Μία ιδιαίτερη ξεχωριστή γεύση που έχει κερδίσει ήδη το καταναλωτικό κοινό είναι και το αμυγδαλωτό με το γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρωματικό και… θεσπέσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο φρέσκο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Είναι η μυζήθρα ή αλλιώς ανθότυρος φρέσκος, ένα από τα παραδοσιακά τυριά της Ελλάδας και θα μπορούσε να πει κανείς…

Αγιορείτικη Ρίγανη ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Αγιορείτικη Ρίγανη ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Η Αγιορείτικη Ρίγανη ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. προέρχεται από το Άγιον Όρος, όπου και συλλέγεται. Είναι αυτοφυής και απαντάται σε σχετικά μεγάλα υψώματα.…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με φράουλα

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με φράουλα

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με φράουλα είναι τέλειο για dressings σε σαλάτες ή πάνω από ώριμα κατσικίσια τυριά. Υπέροχο να…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader