Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Σε ένα από τα διασημότερα μέρη της Ελλάδας αναπτύχθηκε ένα ξεχωριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με άκρως αρωματικά προϊόντα. Ο λόγος για το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος», δημιούργημα του «Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής Βλάχος».

Αν κάτι από την περιοχή της Τροιζηνίας είναι πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αυτό είναι το Λεμονοδάσος. Λόφος κατάφυτος από λεμονιές και πορτοκαλιές, με πολλούς υδρόμυλους, το «Λεμονοδάσος» αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της οικογένειας Βλάχου, η οποία δημούργησε μοναδικά προϊόντα με την ομώνυμη ονομασία Λεμονοδάσος. Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό Λεμονοδάσους και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια των μοναδικών αυτών προϊόντων! Όμως πριν από αυτό, μάθετε τα πάντα για την ιστορία τους!

Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια της Τροιζηνίας. Greek-Gourmet.gr

Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια της Τροιζηνίας.

Η πρωτοπορία υπήρξε ένα προσόν το οποίο πάντα αντάμειβε όσους το διέθεταν. Αυτό συνέβη και με ένα Ζαχαροπλαστείο-Καφεκοπτείο-Κάβα στο Γαλατά το 1976. Τότε ήταν που ο Νίκος και η Βούλα Βλάχου αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους προσφέροντας ορισμένα γλυκά ταψιού, κάποια αμυγδαλωτά, γιαούρτι πρόβειο και την «τυρόπιτα του Βλάχου», η οποία απέκτησε και τη δέουσα φήμη.

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ Greek-Gourmet.gr

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Η αφοσίωση στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης ο Νίκος Βλάχος επισκεπτόταν προσωπικά τα μαντριά της περιοχής και τα χωριά των Μεθάνων προκειμένου να συλλέξει γάλα και αμύγδαλα από τους κατάλληλους προμηθευτές. Έχοντας αποκτήσει τα κατάλληλα βιώματα ο γιος του Δημήτρης Βλάχος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία εξέλιξαν την επιχείρηση το 2007 εκσυγχρονίζοντας το εργαστήριο των των 320τμ. παραμένοντας όμως πάντα πιστοί στην παράδοση και στις αγνές πρώτες ύλες.

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ Greek-Gourmet.gr

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Το «Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής Βλάχος» εξελίσσοντας περαιτέρω τα προϊόντα του δημιούργησε το «Λεμονοδάσος» έχοντας πάντα ως έμπνευση την αντίστοιχη περιοχή της Τροιζηνίας. Προϊόντα παραδοσιακά τα οποία βασίζονται στα διάσημα λεμόνια της περιοχής και περιλαμβάνουν τη συμπυκνωμένη λεμονάδα, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες λεμονιού και πορτοκαλιού αλλά και τα φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού. Μία ιδιαίτερη ξεχωριστή γεύση που έχει κερδίσει ήδη το καταναλωτικό κοινό είναι και το αμυγδαλωτό με το γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρωματικό και… θεσπέσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών Jukeros by Dimitris Chomatas με Βαλσαμικό Ξύδι 250g

Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών Jukeros by Dimitris Chomatas με Βαλσαμικό Ξύδι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών Jukeros by Dimitris Chomatas με Βαλσαμικό Ξύδι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader