Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Σε ένα από τα διασημότερα μέρη της Ελλάδας αναπτύχθηκε ένα ξεχωριστό εργαστήρι ζαχαροπλαστικής με άκρως αρωματικά προϊόντα. Ο λόγος για το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος», δημιούργημα του «Εργαστηρίου Ζαχαροπλαστικής Βλάχος».

Αν κάτι από την περιοχή της Τροιζηνίας είναι πολύ γνωστό σε όλη την Ελλάδα, αυτό είναι το Λεμονοδάσος. Λόφος κατάφυτος από λεμονιές και πορτοκαλιές, με πολλούς υδρόμυλους, το «Λεμονοδάσος» αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης της οικογένειας Βλάχου, η οποία δημούργησε μοναδικά προϊόντα με την ομώνυμη ονομασία Λεμονοδάσος. Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό Λεμονοδάσους και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια των μοναδικών αυτών προϊόντων! Όμως πριν από αυτό, μάθετε τα πάντα για την ιστορία τους!

Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια της Τροιζηνίας. Greek-Gourmet.gr

Ήρθε η στιγμή να απολαύσετε ένα φρέσκο χυμό και να ταξιδέψετε στα γευστικά μονοπάτια της Τροιζηνίας.

Η πρωτοπορία υπήρξε ένα προσόν το οποίο πάντα αντάμειβε όσους το διέθεταν. Αυτό συνέβη και με ένα Ζαχαροπλαστείο-Καφεκοπτείο-Κάβα στο Γαλατά το 1976. Τότε ήταν που ο Νίκος και η Βούλα Βλάχου αποφάσισαν να ξεκινήσουν την επιχείρησή τους προσφέροντας ορισμένα γλυκά ταψιού, κάποια αμυγδαλωτά, γιαούρτι πρόβειο και την «τυρόπιτα του Βλάχου», η οποία απέκτησε και τη δέουσα φήμη.

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ Greek-Gourmet.gr

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Η αφοσίωση στην αναζήτηση της καλύτερης πρώτης ύλης ο Νίκος Βλάχος επισκεπτόταν προσωπικά τα μαντριά της περιοχής και τα χωριά των Μεθάνων προκειμένου να συλλέξει γάλα και αμύγδαλα από τους κατάλληλους προμηθευτές. Έχοντας αποκτήσει τα κατάλληλα βιώματα ο γιος του Δημήτρης Βλάχος μαζί με τη σύζυγό του Μαρία εξέλιξαν την επιχείρηση το 2007 εκσυγχρονίζοντας το εργαστήριο των των 320τμ. παραμένοντας όμως πάντα πιστοί στην παράδοση και στις αγνές πρώτες ύλες.

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ Greek-Gourmet.gr

Το γευστικό ταξίδι στο «Λεμονοδάσος» δεν τελειώνει ποτέ

Το «Εργαστήρι Ζαχαροπλαστικής Βλάχος» εξελίσσοντας περαιτέρω τα προϊόντα του δημιούργησε το «Λεμονοδάσος» έχοντας πάντα ως έμπνευση την αντίστοιχη περιοχή της Τροιζηνίας. Προϊόντα παραδοσιακά τα οποία βασίζονται στα διάσημα λεμόνια της περιοχής και περιλαμβάνουν τη συμπυκνωμένη λεμονάδα, τα γλυκά του κουταλιού και τις μαρμελάδες λεμονιού και πορτοκαλιού αλλά και τα φιστίκια Αιγίνης με χυμό λεμονιού. Μία ιδιαίτερη ξεχωριστή γεύση που έχει κερδίσει ήδη το καταναλωτικό κοινό είναι και το αμυγδαλωτό με το γλυκό του κουταλιού λεμόνι, αρωματικό και… θεσπέσιο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι, κάστανο & κανέλα είναι βέβαιο ότι θα δώσει άλλο νόημα στο πρωινό σας. Η…

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ. αποτελούν έναν…

Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Μελιτζανοσαλάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολάυστε την Μελιτζανοσαλάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως συνοδευτικό στο φαγητό ή ακόμα και σαν ντιπ με παξιμαδάκια ή φρέσκο…

Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών Jukeros by Dimitris Chomatas με Βαλσαμικό Ξύδι 250g

Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών Jukeros by Dimitris Chomatas με Βαλσαμικό Ξύδι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Καραμελωμένων Κρεμμυδιών Jukeros by Dimitris Chomatas με Βαλσαμικό Ξύδι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader