Το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» του Κώστα Μπουγιούρη υποψήφιο για το βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας 2019»

Κώστας Μπουγιούρης Ηλιοβασίλεμα

Στη λίστα των βραβείων «Ελληνικής Κουζίνας 2019», εντάχθηκε το εστιατόριο «Ηλιοβασίλεμα» στο Γαλησσά της Σύρου, όπου ο Κώστας Μπουγιούρης «ζωγραφίζει» με τις δημιουργίες του.

Μάγερας ευρηματικός και καινοτόμος, πρωτοπόρος στην γαστρονομία της Σύρου, ο Κώστας Μπουγιούρης, δραστηριοποιείται δυναμικά στο χώρο γαστρονομίας, δημιουργώντας μοναδικές γεύσεις και πιάτα. Σε ένα ειδυλλιακό τοπίο μπροστά στην θάλασσα του Αιγαίου, το «Ηλιοβασίλεμα» σερβίρει μοναδικές γαστρονομικές δημιουργίες που δημιουργούν μνήμες. Παντρεύοντας τα τοπικά προϊόντα της Σύρου με την σύγχρονη γαστρονομία ο σεφ Κώστας Μπουγιούρης μάγεψε με τις δημιουργίες τους και τους κριτές και γευσιγνώστες του Αθηνοράματος θέτοντας υποψηφιότητα για το βραβείο «Ελληνικής Κουζίνας 2019».

Να σημειωθεί ότι η κριτική επιτροπή των Βραβείων Ελληνικής Κουζίνας επιδίδεται κάθε χρονιά σ’ ένα τεράστιο γαστρονομικό σαφάρι απ΄ άκρη σ’ άκρη της Ελλάδας, βαθμολογώντας πιάτο προς πιάτο εκατοντάδες εστιατόρια και ταβέρνες από την Αλεξανδρούπολη και το Αμύνταιο μέχρι την Ρόδο και την Κρήτη.
Η λίστα των υποψηφίων προς βράβευση για το 2019, συμπληρώνεται συστηματικά κατά την διάρκεια της σεζόν βάση του ρυθμού των επισκέψεων της κριτικής επιτροπής του Αθηνοράματος στα εστιατόρια και στις ταβέρνες της επικράτειας που προσφέρουν ελληνική κουζίνα και με κριτήριο την αξιολόγηση των γευσιγνωστών. Από την λίστα των υποψηφίων θα βραβευτούν με Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας όσα εστιατόρια και ταβέρνες θα βαθμολογηθούν με 14/20 και πάνω.

Τα κριτήρια που λαμβάνονται υπ’ όψιν για τη βαθμολογία είναι:
α) η ποιότητα των πρώτων υλών
β) η μαγειρική τεχνική-επιδεξιότητα των σεφ
γ) η αρμονία και η ισορροπία των γεύσεων
δ) τα πρωτότυπα υλικά
ε) οι δόκιμα ευφάνταστοι συνδυασμοί
στ) η αισθητική εμφάνιση των πιάτων
ζ) η γενική αίσθηση που τελικά εκπέμπει το σύνολο όλων των επιμέρους στοιχείων

Δείτε εδώ την λίστα με τις υποψηφιότητες για το 2019

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο & πικραμύγδαλο

Μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο & πικραμύγδαλο

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με καρπούζι, ροδάκινο και άρωμα πικραμύγδαλου φέρνει το άρωμα του καλοκαιριού στο πρωινό σας. Ένας πρωτότυπος…

Παραδοσιακό Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια Κεφαλονιάς 250ml

Hellenic Idea

Το Παραδοσιακό Ξίδι Hellenic Idea παλαιωμένο 5 χρόνια σε δρύινα βαρέλια 250ml αποτελεί τον καλύτερο σύμμαχο στη δημιουργία αξέχαστων ελληνικών…

Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα 140γρ.

Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα 140γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε λάδι και βότανα…

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 250ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader