Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο «Ιμέρων» στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία».

Στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ παρουσιάζοντας περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου. Οι παραγωγοί που θα είχαν παράξει ελαιόλαδα κορυφαίας ποιότητας τα οποία θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο θα ήταν εκείνοι που θα κατόρθωναν να αποσπάσουν ένα βραβείο από τις τρεις κατηγορίες, χρυσό, αργυρό ή χάλκινο.

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο Greek-Gourmet.gr

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, τις ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό φυσικές ουσίες που έχουν υγειοπροστατευτικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» από την Κοζάνη ήταν εκείνο που απόσπασε το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής οι οποίοι μετέφεραν τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί για τη θετική επίδραση που έχει το ελαιόλαδο στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Το παρών στην εκδήλωσε έδωσε και ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό αυτής της ερευνητικής προσπάθειας που γίνεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και την Δρ. Ελένη Μέλλιου από το 2011.

Η διάκριση του ελαιόλαδου «Ιμέρων» τοποθετεί το Νομό Κοζάνης ανάμεσα στις κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη παράγεται από 100% πρόβειο γάλα με ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία,…

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται τον Απρίλιο, όταν βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. Τα άνθη του αποξηραίνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο.…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON λευκό συνδυάζεται εξαιρετικά με πιάτα θαλασσινών, ενώ είναι ιδανικό για σαλάτες και για ελαφρώς μαριναρισμένα κρέατα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader