Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο «Ιμέρων» στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία».

Στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ παρουσιάζοντας περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου. Οι παραγωγοί που θα είχαν παράξει ελαιόλαδα κορυφαίας ποιότητας τα οποία θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο θα ήταν εκείνοι που θα κατόρθωναν να αποσπάσουν ένα βραβείο από τις τρεις κατηγορίες, χρυσό, αργυρό ή χάλκινο.

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο Greek-Gourmet.gr

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, τις ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό φυσικές ουσίες που έχουν υγειοπροστατευτικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» από την Κοζάνη ήταν εκείνο που απόσπασε το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής οι οποίοι μετέφεραν τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί για τη θετική επίδραση που έχει το ελαιόλαδο στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Το παρών στην εκδήλωσε έδωσε και ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό αυτής της ερευνητικής προσπάθειας που γίνεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και την Δρ. Ελένη Μέλλιου από το 2011.

Η διάκριση του ελαιόλαδου «Ιμέρων» τοποθετεί το Νομό Κοζάνης ανάμεσα στις κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Στην κορυφή του κόσμου δύο ελληνικά μπαρ

Επικαιρότητα , Ποτά
Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Το τοπ 5 του έθνικ street food στο κέντρο της Αθήνας

Αφιερώματα
Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

Επικαιρότητα , Ποτά
Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι μία-μία…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto συνδυάζεται εξαιρετικά με ζυμαρικά, κρεατικά και ψητά λαχανικά. 99,60% Ελαιόλαδο & 0,40% σιρόπι με…

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Αφυδατωμένη Ποικιλία του Δάσους

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Η μυστική συνταγή των ξωτικών του δάσους με συνδυασμό πέντε εκλεκτών αποξηραμένων μανιταριών (Βωλίτη, Κανθαρίσκου, Κρατηρίσκου, Λεντινίσκης και Μαράσμιου), για…

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Οι Νησιώτικες χυλοπίτες Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, γάλα Τήνου και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  2. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  3. Athens Bar Show: 7-8 Νοεμβρίου στην Τεχνόπολη

    7 Νοεμβρίου - 8 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food & Life στο Μόναχο

    29 Νοεμβρίου - 3 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader