Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Σημαντική διάκριση για το ελαιόλαδο «Ιμέρων» στο διεθνή διαγωνισμό «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία».

Στην Αθήνα και υπό την αιγίδα του Πανεπιστημίου Αθηνών και των εταίρων του προγράμματος ARISTOIL πραγματοποιήθηκε ο διεθνής διαγωνισμός «Υγείας και Διατροφής Ολυμπία». Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος παραγωγοί από Ελλάδα, Ισπανία, Ιταλία και ΗΠΑ παρουσιάζοντας περισσότερα από χίλια δείγματα ελαιολάδου. Οι παραγωγοί που θα είχαν παράξει ελαιόλαδα κορυφαίας ποιότητας τα οποία θα πληρούσαν τις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας για την τρέχουσα ελαιοκομική περίοδο θα ήταν εκείνοι που θα κατόρθωναν να αποσπάσουν ένα βραβείο από τις τρεις κατηγορίες, χρυσό, αργυρό ή χάλκινο.

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο Greek-Gourmet.gr

Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» απέσπασε Χρυσό βραβείο

Όσον αφορά στις προϋποθέσεις περί ισχυρισμού υγείας έχουν να κάνουν με τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την περιεκτικότητά του σε πολυφαινόλες, τις ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό φυσικές ουσίες που έχουν υγειοπροστατευτικές ιδιότητες. Το ελαιόλαδο «Ιμέρων» από την Κοζάνη ήταν εκείνο που απόσπασε το χρυσό βραβείο στο διεθνή διαγωνισμό.

Η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή διακεκριμένων καθηγητών από Πανεπιστήμια της Ευρώπης και της Αμερικής οι οποίοι μετέφεραν τα αποτελέσματα ερευνών που έχουν διεξαχθεί για τη θετική επίδραση που έχει το ελαιόλαδο στην υγεία του ανθρώπινου οργανισμού. Το παρών στην εκδήλωσε έδωσε και ο βουλευτής του Νομού Κοζάνης κ. Γιώργος Κασαπίδης, ο οποίος βρίσκεται στο πλευρό αυτής της ερευνητικής προσπάθειας που γίνεται από τον Αναπληρωτή Καθηγητή της Φαρμακευτικής Σχολής Αθηνών κ. Προκόπη Μαγιάτη και την Δρ. Ελένη Μέλλιου από το 2011.

Η διάκριση του ελαιόλαδου «Ιμέρων» τοποθετεί το Νομό Κοζάνης ανάμεσα στις κορυφαίες ελαιοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και της Ευρώπης γενικότερα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πλιγούρι με μανιτάρια

Πλιγούρι με Μανιτάρι Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Πλιγούρι με σκόνη αποξηραμένου Βωλίτη (Βασιλομανίταρο). Μια σύγχρονη πρόταση που επανέρχεται στο προσκήνιο, καθώς αναφέρεται ως παραδοσιακή συνταγή των Ποντίων.…

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Anax Superfood Goji Berry

Anax Superfood Goji Berry

Green Gold Hellas

Το Anax Superfood Goji Berry είναι ένα 100% φυσικό προϊόν με ελληνικό μέλι ανθέων, goji berry και κανέλα Κεϋλάνης, σε…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Ιβίσκο και Ginger 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader