Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα

Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα

Το πολυβραβευµένο «Δάκρυ του Πεύκου» της Οινοποιίας Κεχρή απέδειξε ότι η ρετσίνα έχει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον και ότι οι δεκάδες διεθνείς διακρίσεις που απέσπασε είναι μόνο η αρχή…

Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα  Greek-Gourmet.grΜία διαφορετική επαναπροσέγγιση της παρεξηγημένης ρετσίνας έχει πετύχει η οικογένεια Κεχρή, η οποία μετέτρεψε την ταπεινή ρετσίνα σε εκλεπτυσμένο ποτό και την καθιέρωσε στη συνείδηση πολλών δύσπιστων ως σύγχρονο ποιοτικό κρασί. Η Οινοποιΐα Κεχρή, η οποία κρατάει τα ηνία μίας από τις πλέον ιστορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δεν δίστασε να επενδύσει σε ένα παρεξηγημένο παραδοσιακό προϊόν και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε.

Εµπλουτίζοντας την παράδοση µε τη τεχνογνωσία του σήμερα, η Οινοποιία Κεχρή δημιούργησε ένα σύγχρονο προϊόν που τιμά την ελληνική οινική παράδοση και µπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στις κορυφαίες ετικέτες του παγκόσµιου αµπελώνα. Οι διακρίσεις για «Το Δάκρυ του Πεύκου» με χρυσό μετάλλιο στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως είναι πολλές: από το Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge (2009) και Mundus Vini (2013) μέχρι το Vinalies Internationales (2014).

Η επιβράβευση δεν ήρθε μόνο με τα δεκάδες διεθνή χρυσά βραβεία που απέσπασε «Το Δάκρυ του Πεύκου» και με τις σημαντικές εξαγωγές του σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερική και Καναδά, αλλά και με την αλλαγή στάσης πολλών διστακτικών οινόφιλων απέναντι στη ρετσίνα. Το απολαυστικό λευκό κρασί με τις χρυσαφένιες ανταύγειες από την πολυδύναμη ποικιλία σταφυλιού, Ασύρτικο, προσφέρει μια εκρηκτική εμπειρία φρούτων, μεταλλικότητας και ισορροπημένη οξύτητα στον ουρανίσκο, ενώ το άρωμά των ευωδιαστών εσπεριδοειδών με γλυκές νότες βανίλιας και βουτύρου και βουτύρου σαγηνεύουν τις αισθήσεις.

Αποτελεί ιδανικός σύντροφος σε ένα πλήθος γαστρονομικών επιλογών, από θαλασσινά, λιπαρά ψάρια στο φούρνο ή τη σχάρα, λαχανικά στη σχάρα, αστακομακαρονάδα μέχρι λευκά κρέατα και πιάτα μεσογειακής κουζίνας πλούσια σε ελαιόλαδο. Όσο για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος; Μπορείτε να απολαύσετε το «Δάκρυ του Πεύκου» στα «καλύτερά του» στους 10-12°C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Τουλουμοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τουλουμοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Τουλουμοτύρι Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι σκληρό τυρί που παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα, έχει πικάντικη γεύση και έντονο άρωμα. Είναι…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδης γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Αθόγαλο ή κρέμα γάλακτος από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι το προϊόν που προέρχεται από την μερική ή ολική αποκορύφωση…

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται τον Απρίλιο, όταν βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. Τα άνθη του αποξηραίνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο.…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader