Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα

Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα

Το πολυβραβευµένο «Δάκρυ του Πεύκου» της Οινοποιίας Κεχρή απέδειξε ότι η ρετσίνα έχει ένα πολλά υποσχόµενο µέλλον και ότι οι δεκάδες διεθνείς διακρίσεις που απέσπασε είναι μόνο η αρχή…

Το «Δάκρυ του Πεύκου» δικαιώνει την παρεξηγημένη ρετσίνα  Greek-Gourmet.grΜία διαφορετική επαναπροσέγγιση της παρεξηγημένης ρετσίνας έχει πετύχει η οικογένεια Κεχρή, η οποία μετέτρεψε την ταπεινή ρετσίνα σε εκλεπτυσμένο ποτό και την καθιέρωσε στη συνείδηση πολλών δύσπιστων ως σύγχρονο ποιοτικό κρασί. Η Οινοποιΐα Κεχρή, η οποία κρατάει τα ηνία μίας από τις πλέον ιστορικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα, δεν δίστασε να επενδύσει σε ένα παρεξηγημένο παραδοσιακό προϊόν και το αποτέλεσμα τη δικαίωσε.

Εµπλουτίζοντας την παράδοση µε τη τεχνογνωσία του σήμερα, η Οινοποιία Κεχρή δημιούργησε ένα σύγχρονο προϊόν που τιμά την ελληνική οινική παράδοση και µπορεί να σταθεί επάξια δίπλα στις κορυφαίες ετικέτες του παγκόσµιου αµπελώνα. Οι διακρίσεις για «Το Δάκρυ του Πεύκου» με χρυσό μετάλλιο στους μεγαλύτερους διαγωνισμούς οίνου παγκοσμίως είναι πολλές: από το Decanter World Wine Awards, International Wine Challenge (2009) και Mundus Vini (2013) μέχρι το Vinalies Internationales (2014).

Η επιβράβευση δεν ήρθε μόνο με τα δεκάδες διεθνή χρυσά βραβεία που απέσπασε «Το Δάκρυ του Πεύκου» και με τις σημαντικές εξαγωγές του σε Γαλλία, Βέλγιο, Ολλανδία, Γερμανία, Αμερική και Καναδά, αλλά και με την αλλαγή στάσης πολλών διστακτικών οινόφιλων απέναντι στη ρετσίνα. Το απολαυστικό λευκό κρασί με τις χρυσαφένιες ανταύγειες από την πολυδύναμη ποικιλία σταφυλιού, Ασύρτικο, προσφέρει μια εκρηκτική εμπειρία φρούτων, μεταλλικότητας και ισορροπημένη οξύτητα στον ουρανίσκο, ενώ το άρωμά των ευωδιαστών εσπεριδοειδών με γλυκές νότες βανίλιας και βουτύρου και βουτύρου σαγηνεύουν τις αισθήσεις.

Αποτελεί ιδανικός σύντροφος σε ένα πλήθος γαστρονομικών επιλογών, από θαλασσινά, λιπαρά ψάρια στο φούρνο ή τη σχάρα, λαχανικά στη σχάρα, αστακομακαρονάδα μέχρι λευκά κρέατα και πιάτα μεσογειακής κουζίνας πλούσια σε ελαιόλαδο. Όσο για την ιδανική θερμοκρασία σερβιρίσματος; Μπορείτε να απολαύσετε το «Δάκρυ του Πεύκου» στα «καλύτερά του» στους 10-12°C.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ. διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία…

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Μήλο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Μελισσόκηπος Αξιού - Μέλι Κρέμα

ΜΕΛΙ ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ

Μελισσόκηπος Αξιού

Μέλι  Κρέμα  

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader