Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Η 4η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ συγκέντρωσε εκλεκτά προϊόντα που ξεχώρισαν όχι μόνο για τις εξαιρετικές γεύσεις τους αλλά και για τον παραδοσιακό τρόπο παρασκευής τους, την καινοτομία τους αλλά και τις συσκευασίες τους.

Με συμμετοχή 300 εκθετών από κάθε γωνιά της Ελλάδας, περισσότεροι από 50.000 επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να ζήσουν μια γευστική εμπειρία που συγκέντρωσε τα πλούτη της ελληνικής γης σε μια έκθεση-γιορτή για την ελληνική γαστρονομία. Από τις 27 έως τις 30 Ιανουαρίου, το Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας στο Ελληνικό «πλημμύρισε» με γευστικούς θησαυρούς από όλη την Ελλάδα.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Greek-Gourmet.gr

Οι επισκέπτες απόλαυσαν σπάνια προϊόντα εξαιρετικής ποιότητας, όπως τρούφα και άλλα ιδιαίτερα είδη μανιταριών από τα Μετέωρα, μοναδικές ποικιλίες μελιού από μέλι πεύκου, βελανιδιάς, θυμαριού και καστανιάς και ξεχωριστά τυροκομικά προϊόντα από την Κρήτη, τη Σύρο και την Ίο. Επιπλέον, τις εντυπώσεις κέρδισαν τα μοναστηριακά προϊόντα από την Ορμύλια της Χαλκιδικής, τα οποία πραγματοποίησαν την παρθενική τους εμφάνιση στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, το κοινό αγκάλιασε τα μοναδικά αυτά μοναστηριακά προϊόντα, αφού απέσπασαν το «Βραβείο Κοινού».

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Greek-Gourmet.gr

Τα Μοναστηριακά Προϊόντα Ορμύλια από τη Χαλκιδική απέσπασαν το Βραβείο Κοινού.

Τα χειροποίητα ζυμαρικά από την Πελοπόννησο, οι μοναδικές μαρμελάδες από τον Κάμπο της Χίου, ο βιολογικός χυμός αλόης από τη Νάξο σε τρεις διαφορετικές γεύσεις και ανατρεπτικές ρετρό συσκευασίες και τα ευωδιαστά μπαχαρικά από τη Γουμένισσα του Κιλκίς έδωσαν τη δική τους πινελιά στην έκθεση-γιορτή για την ελληνική γαστρονομία.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Greek-Gourmet.gr

Το περίπτερο της Citrus – Άρωμα Μνήμης από τον Κάμπο της Χίου

Στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ -με χορηγό επικοινωνίας το GREEK GOURMET– πρωταγωνίστησαν προϊόντα με ιστορία όπως το ξίδι αμπελιού, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά στοιχεία, το βαλσάμικο ξίδι και το μηλόξιδο, και η σάλτσα λεμονιού από μια ελληνική οξοποιία με επιτυχημένη πορεία 79 ετών στην αγορά. Αναμφίβολα, το αυγοτάραχο και ο ανθός αλατιού από το Μεσολόγγι, η πρώτη κεφαλονίτικη μπύρα, η αγγινάρα Τήνου, ο χυμός λεμονιού από την Τροιζηνία, η ροδίτικη λαδόπιττα, τα προϊόντα χαρουπιού από την Κρήτη αλλά και το ρακόμελο από την Αμοργό απέσπασαν διθυραμβικά σχόλια.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Greek-Gourmet.gr

Στιγμιότυπο από το περίπτερο της Ροδίτικης Λαδόπιττας.

Ωστόσο, ποιοι στέφθηκαν οι μεγάλοι νικητές των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017»; Με την πολυάριθμη συμμετοχή εκλεκτών προϊόντων από κάθε γωνιά της Ελλάδας πραγματοποιήθηκε ο διαγωνισμός «Βραβεία ΕΞΠΟΤΡΟΦ», ο οποίος ανέδειξε τρεις μεγάλους νικητές. Το προϊόν που απέσπασε το «Βραβείο για τον Παραδοσιακό Τρόπο Παρασκευής» είναι το Παραδοσιακό Μελεκούνι της Ρόδου από το Filema. Πρόκειται για ένα υγιεινό γλύκισμα και ξεχωρίζει για την υπέροχη γεύση και την υψηλή διατροφική του αξία. Με το «Βραβείο Καλύτερης Συσκευασίας» τιμήθηκε επάξια το Βιολογικό «Καλαμάτα Π.Ο.Π.» της GREEK PONY FARM, ένα ελαιόλαδο με ισχυρή προσωπικότητα που ξεχωρίζει αμέσως για τα έντονα αρώματα, το λαμπερό πράσινο χρώμα, τη μοναδική δυνατή γεύση του αλλά και την εξαιρετική συσκευασία του. Τέλος, το προϊόν που αναδείχθηκε με το «Βραβείο Καινοτομίας» είναι η Φυστικοπραλίνα των αρτοζαχαροπλαστείων «Ο Φώτης» της οικογένειας Πούντου. Με 70 χρόνια παράδοση στο φυστίκι Αιγίνης, το πρωτότυπο αυτό γλύκισμα κέρδισε επάξια το Βραβείο.

Τι είδαμε στην 4η ΕΞΠΟΤΡΟΦ Greek-Gourmet.gr

Οι μεγάλοι νικητές των «Βραβείων ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2017»

Αναμφίβολα, πέρα από τα προϊόντα που διακρίθηκαν στο διαγωνισμό, το κοινό ουσιαστικά επιβράβευσε το σύνολο των προϊόντων που συμμετείχαν στην έκθεση με το ενδιαφέρον και την προτίμησή του.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ξινό Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr

Υδνον

Η Κρέμα Λευκής Τρούφας ϋδνον 90gr  συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η τρούφα, την σπινθηροβόλα νοστιμιά…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο και σπόρους Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader