«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

Όλες τις τάσεις στα ροζέ κρασιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η ζήτηση για ροζέ κρασιά σταθερά αυξάνεται. Οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν και συνεχίζουν να εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση. Κι όμως, αν γυρίζαμε στις αρχές της χιλιετίας, οι προοπτικές δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες. Ήταν μόλις μετά από το 2005 που το ροζέ κρασί, ακολουθώντας παγκοσμίως μια έντονα ανοδική πορεία, μπήκε στη λίστα επιλογών εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, άλλαξαν για χάρη του συνήθειες.

Η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια, έχοντας φτάσει στα 24,3 εκατ. εκατόλιτρα (O.I.V. Statistics 2015). Υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών παγκοσμίως.

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96 Greek-Gourmet.gr

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

Αντίστοιχα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιστοιχεί πλέον στο 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. Οι κύριες ροζέ χώρες και τα ποσοστά συμμετοχής τους στην παγκόσμια «ροζέ» παραγωγή είναι οι:

– Γαλλία: 28%
– Ισπανία: 21%
– Η.Π.Α.: 14%
– Ιταλία: 10%
– Νότιος Αφρική: 3%
– Γερμανία: 2%

Στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, το οποίο είναι μία από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε αριθμούς, πίνακες και διαγράμματα την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων των ροζέ κρασιών. Μάλιστα, θα διερευνηθούν και οι λόγοι που την προκάλεσαν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα και θα συνεχίσει με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ροζέ κρασιών από ολόκληρη την αμπελουργική Ελλάδα διερευνώντας τον ρόλο της ποικιλιακής σύνθεσης, της περιοχής προέλευσης, των οινοποιητικών τεχνικών. Στην συνάντηση «Think Pink» θα συμμετέχει και ο οινολόγος και οινοποιός Νίκος Καρατζάς από την Oenops.

Λίγα λόγια για το Wine Club THESSALONIKI ’96

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους. Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

olive-oil

«Έσπασε» το ρεκόρ της η Ελλάδα στον διεθνή Διαγωνισμό Ελαιολάδου της Νέας Υόρκη

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
opso-london-greek-cuisine

Τα καλύτερα ελληνικά εστιατόρια του Λονδίνου

Αφιερώματα
ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

Έρευνα
ΒΙΤΑΜΙΝΗ Β6

Β6: ο σύμμαχος της καλής υγείας

Αφιερώματα
Ναύπακτος

Ναύπακτος: η απόλυτη εξόρμηση του Σαββατοκύριακου

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε το βραβευμένο Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο…

Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml ή αλλιώς η «ταπεινή» αλλά εκρηκτική μοσχομολόχα δίνει απλόχερα τα αρώματά της σε ένα υπέροχο λικέρ.…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες μέχρι και κρέατα και ψάρια. Τύπος λαδιού: Λάδι…

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη

Φλωμάρια Λήμνου Χονδρά Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    1 Φεβρουαρίου-12:00 μμ - 4 Φεβρουαρίου-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader