«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

Όλες τις τάσεις στα ροζέ κρασιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η ζήτηση για ροζέ κρασιά σταθερά αυξάνεται. Οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν και συνεχίζουν να εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση. Κι όμως, αν γυρίζαμε στις αρχές της χιλιετίας, οι προοπτικές δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες. Ήταν μόλις μετά από το 2005 που το ροζέ κρασί, ακολουθώντας παγκοσμίως μια έντονα ανοδική πορεία, μπήκε στη λίστα επιλογών εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, άλλαξαν για χάρη του συνήθειες.

Η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια, έχοντας φτάσει στα 24,3 εκατ. εκατόλιτρα (O.I.V. Statistics 2015). Υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών παγκοσμίως.

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96 Greek-Gourmet.gr

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

Αντίστοιχα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιστοιχεί πλέον στο 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. Οι κύριες ροζέ χώρες και τα ποσοστά συμμετοχής τους στην παγκόσμια «ροζέ» παραγωγή είναι οι:

– Γαλλία: 28%
– Ισπανία: 21%
– Η.Π.Α.: 14%
– Ιταλία: 10%
– Νότιος Αφρική: 3%
– Γερμανία: 2%

Στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, το οποίο είναι μία από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε αριθμούς, πίνακες και διαγράμματα την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων των ροζέ κρασιών. Μάλιστα, θα διερευνηθούν και οι λόγοι που την προκάλεσαν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα και θα συνεχίσει με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ροζέ κρασιών από ολόκληρη την αμπελουργική Ελλάδα διερευνώντας τον ρόλο της ποικιλιακής σύνθεσης, της περιοχής προέλευσης, των οινοποιητικών τεχνικών. Στην συνάντηση «Think Pink» θα συμμετέχει και ο οινολόγος και οινοποιός Νίκος Καρατζάς από την Oenops.

Λίγα λόγια για το Wine Club THESSALONIKI ’96

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους. Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 500ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και…

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Μπούκοβο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader