«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

Όλες τις τάσεις στα ροζέ κρασιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, την Τετάρτη 28 Μαρτίου στο The Met Hotel στη Θεσσαλονίκη.

Η ζήτηση για ροζέ κρασιά σταθερά αυξάνεται. Οι πωλήσεις εκτοξευτήκαν και συνεχίζουν να εμφανίζουν εντυπωσιακή αύξηση. Κι όμως, αν γυρίζαμε στις αρχές της χιλιετίας, οι προοπτικές δεν προδιαγράφονταν ιδιαίτερα ρόδινες. Ήταν μόλις μετά από το 2005 που το ροζέ κρασί, ακολουθώντας παγκοσμίως μια έντονα ανοδική πορεία, μπήκε στη λίστα επιλογών εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών, πολλοί από τους οποίους, μάλιστα, άλλαξαν για χάρη του συνήθειες.

Η κατανάλωση των ροζέ κρασιών αυξήθηκε παγκοσμίως κατά 20% μέσα σε δώδεκα χρόνια, έχοντας φτάσει στα 24,3 εκατ. εκατόλιτρα (O.I.V. Statistics 2015). Υπολογίζεται ότι αντιστοιχεί στο 9% της συνολικής κατανάλωσης κρασιών παγκοσμίως.

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96 Greek-Gourmet.gr

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

Αντίστοιχα, η παραγωγή ροζέ κρασιών αντιστοιχεί πλέον στο 10% της παγκόσμιας οινικής παραγωγής, με το 75% να παράγεται στην Ευρώπη. Οι κύριες ροζέ χώρες και τα ποσοστά συμμετοχής τους στην παγκόσμια «ροζέ» παραγωγή είναι οι:

– Γαλλία: 28%
– Ισπανία: 21%
– Η.Π.Α.: 14%
– Ιταλία: 10%
– Νότιος Αφρική: 3%
– Γερμανία: 2%

Στην εκδήλωση «Think Pink» του Wine Club THESSALONIKI’96, το οποίο είναι μία από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα θα παρουσιαστεί σε αριθμούς, πίνακες και διαγράμματα την εντυπωσιακή αύξηση των πωλήσεων των ροζέ κρασιών. Μάλιστα, θα διερευνηθούν και οι λόγοι που την προκάλεσαν. Η εκδήλωση θα ξεκινήσει με οδηγό την χημικό-οινολόγο-δημοσιογράφο οίνου Μαρία Νέτσικα και θα συνεχίσει με την τυφλή γευστική δοκιμή αντιπροσωπευτικών ροζέ κρασιών από ολόκληρη την αμπελουργική Ελλάδα διερευνώντας τον ρόλο της ποικιλιακής σύνθεσης, της περιοχής προέλευσης, των οινοποιητικών τεχνικών. Στην συνάντηση «Think Pink» θα συμμετέχει και ο οινολόγος και οινοποιός Νίκος Καρατζάς από την Oenops.

Λίγα λόγια για το Wine Club THESSALONIKI ’96

Το Wine Club THESSALONIKI ’96, μια από τις παλαιότερες Λέσχες Φίλων του Κρασιού στην Ελλάδα, διανύει την 22η χρονιά λειτουργίας του. Συνδυάζοντας την προσεκτική οργάνωση και συνέπεια μέσα στον χρόνο, τη σωστή οινική εκπαίδευση και ενημέρωση από επιστήμονες με τη φιλική ατμόσφαιρα, συνεχίζει να συγκεντρώνει τους οινόφιλους της Θεσσαλονίκης και κατ’ επέκταση της Βόρειας Ελλάδας, να διευρύνει τις οινικές τους γνώσεις, να ικανοποιεί τις αναζητήσεις τους. Το rendez-vous είναι μηνιαίο (9 συναντήσεις ετησίως), με παρουσιάσεις και γευστικές δοκιμές κρασιών και αποσταγμάτων.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Καρότο και Μύρτιλα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Το Ορεκτικό της Κατερίνας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχεται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως μελιτζάνα ψητή, πιπεριά φλωρίνης, καραμελωμένα…

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι,…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader