post
Γενικές οδηγίες διατροφής για τις διακοπές

Γενικές οδηγίες διατροφής για τις διακοπές

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας δίνει τις κατάλληλες διατροφικές οδηγίες ώστε να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς τύψεις!  Η διατήρηση της ενυδάτωσης του οργανισμού έχει προτεραιότητα κατά τη διάρκεια των διακοπών. Η κατανάλωση του νερού είναι καλύτερα να γίνεται σταδιακά μες στην ημέρα και όχι απότομα σε μεγάλες ποσότητες. Έτσι επιτυγχάνεται καλύτερη απορρόφηση του νερού. […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδι, πολύτιμο από τη φλούδα μέχρι το κουκούτσι!

Ρόδι, πολύτιμο από τη φλούδα μέχρι το κουκούτσι!

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, μας παρουσιάζει τη νέα έρευνα της εταιρείας έρευνας και καινοτομίας στην τεχνολογία…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαγόπυρο Μια υπερτροφή γεμάτη χρυσάφι

Φαγόπυρο: Μια υπερτροφή γεμάτη χρυσάφι

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας μυεί στην υγιεινή διατροφή, συστήνοντάς μας υπερτροφές-συμμάχους της υγείας μας. Μάθετε τα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια νέα διατροφική προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας

Μια νέα διατροφική προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, παρουσιάζει τόσο τις ευεργετικές ιδιότητες όσο και τη νέα πρωτοποριακή προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας που αναπτύχθηκε από το εργαστήριο Μηχανικής Μεταποίησης Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας.  Αμέτρητες αναφορές από αρχαιοτάτων χρόνων έχουν γίνει για το πασίγνωστο γάλα της γαϊδούρας. Μάλιστα, οι Αρχαίοι Έλληνες, το θεωρούσαν άριστη θεραπεία για διάφορες ασθένειες, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας

Τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας ενημερώνει σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας και τη συμβολή της…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, μας συστήνει το Μέλι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Πώς το…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κινόα: Τα οφέλη της υπερτροφής

Τα οφέλη της υπερτροφής κινόα

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας ενημερώνει σχετικά με τα οφέλης της υπερτροφής κινόα.  Η κινόα (Chenopodium quinoa Willd) είναι ένα φυτό που άρχισε να καλλιεργείται στην περιοχή των Άνδεων περίπου 7000 χρόνια πριν και υπάρχουν στοιχεία ότι χρησιμοποιούταν από τους αυτόχθωνες της περιοχής πριν ακόμη την εμφάνιση των Ίνκας. Ωστόσο, μπορεί να καλλιεργηθεί σε διάφορα υψόμετρα […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λαζάνια Τήνου με σκόρδο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σκόρδο Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σκόρδο Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σκόρδο και…

Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Καρότο και Μύρτιλα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Freskon 2018: Διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

    26 Απριλίου - 28 Απριλίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader