post

Η μαρμελάδα αλλιώς

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων μας παρουσιάζει την μαρμελάδα όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Πώς φθάσαμε στο σημείο να απολαμβάνουμε όλη την γεύση και τη νοστιμιά ενός φρούτου εκτός εποχής διατηρώντας ζωντανά τα ποιοτικά και θρεπτικά του στοιχεία, απαλλαγμένο από οποιοδήποτε πρόσθετο ακόμα και από την ζάχαρη; Μάθετε όλη τη διαδρομή παρακάτω!  Άρρηκτα συνδεδεμένη […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
σαλμονέλα

Σαλμονέλα: 5 τρόποι για την πρόληψη της

Ο Μίλτος Μπαντινάκης, Επικεφαλής Επιθεωρητής Ποιότητας Τροφίμων και Ιδρυτής της Quality Award μας ενημερώνει σχετικά με τη Σαλμονέλα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γενικές οδηγίες διατροφής για τις διακοπές

Γενικές οδηγίες διατροφής για τις διακοπές

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας δίνει τις κατάλληλες διατροφικές οδηγίες ώστε να απολαύσουμε τις διακοπές μας χωρίς…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ρόδι, πολύτιμο από τη φλούδα μέχρι το κουκούτσι!

Ρόδι, πολύτιμο από τη φλούδα μέχρι το κουκούτσι!

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, μας παρουσιάζει τη νέα έρευνα της εταιρείας έρευνας και καινοτομίας στην τεχνολογία τροφίμων, RENOVA που καταδεικνύει ότι ακόμη και τα υποπροϊόντα του ροδιού – που έως τώρα θεωρούνταν απόβλητα της χυμοποίησης- είναι πολύτιμα. Έφθασε η στιγμή να δείτε το Ρόδι ως απαραίτητο «σύμμαχο» του οργανισμού σας! Λόγω της εξάπλωσης της […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Φαγόπυρο Μια υπερτροφή γεμάτη χρυσάφι

Φαγόπυρο: Μια υπερτροφή γεμάτη χρυσάφι

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας μυεί στην υγιεινή διατροφή, συστήνοντάς μας υπερτροφές-συμμάχους της υγείας μας. Μάθετε τα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μια νέα διατροφική προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας

Μια νέα διατροφική προσέγγιση στο γάλα γαϊδούρας

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, παρουσιάζει τόσο τις ευεργετικές ιδιότητες όσο και τη νέα πρωτοποριακή προσέγγιση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας

Τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας ενημερώνει σχετικά με τα θρεπτικά συστατικά της γλυκοπατάτας και τη συμβολή της στη διατροφή των ανθρώπων των αναπτυσσόμενων χωρών. Η γλυκοπατάτα (επιστημονική ονομασία: Ipomoea batatas) είναι ποώδες και πολυετές φυτό, το οποίο καλλιεργείται και συντηρείται εύκολα, ωριμάζει γρήγορα και είναι νόστιμο. Τη συναντάμε συχνά σε πορτοκαλί χρώμα, αν και οι […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Μέλι σε σκόνη: Μια ενδιαφέρουσα ανακάλυψη με ευεργετικές ιδιότητες

Ο Χρήστος Μαντάς, M.S.c Μηχανικός Βιοσυστημάτων, μας συστήνει το Μέλι όπως δεν το έχουμε ξαναδεί. Πώς το…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κινόα: Τα οφέλη της υπερτροφής

Τα οφέλη της υπερτροφής κινόα

Η Ιωάννα Βελλή, Διαιτολόγος-Διατροφολόγος μας ενημερώνει σχετικά με τα οφέλης της υπερτροφής κινόα.  Η κινόα (Chenopodium quinoa Willd)…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 400gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Γλυκάκι βάπτισης/γάμου με πετιμέζι και αμύγδαλο ή καρύδι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Μια εξαιρετική επιλογή για το κέρασμα στη βάπτιση του παιδιού σας ή στον γάμο σας αποτελεί το ατομικό γλυκάκι με…

Chutney Μήλο με Ντομάτα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Μήλο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ντομάτα 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση τρούφας έχει ελαφριά, πλούσια γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυάζεται καλά με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader