post
Τα καρύδια σύμμαχοι στην καλή υγεία του εντέρου;

Τα καρύδια σύμμαχοι στην καλή υγεία του εντέρου;

Νέα έρευνα δίνει ενθαρρυντικά στοιχεία για την ωφέλιμη δράση που έχουν τα καρύδια στην καλή υγεία του εντέρου. Νέα έρευνα η οποία πραγματοποιήθηκε στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνα των ΗΠΑ κατέληξε στο συμπέρασμα πως η τακτική κατανάλωση καρυδιών ενδέχεται να ωφελεί ιδιαίτερα την υγεία του πεπτικού συστήματος καθώς συμβάλλει στην αύξηση των καλών βακτηρίων του […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Μεσογειακή διατροφή ενάντια στην άνοια

Η Μεσογειακή διατροφή ενάντια στην άνοια

Νέα έρευνα αποκαλύπτει την ευεργετική επίδραση της Μεσογειακής διατροφής στην πρόληψη της άνοιας. Μία νέα ευεργετική επίδραση…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Η μυρωδιά του φαγητού μας παχαίνει!

Νέα έρευνα συνδέει τη μυρωδιά των φαγητών με την αύξηση του σωματικού βάρους στον άνθρωπο. Η συνήθεια…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κρεμμύδια τα αντικαρκινικά!

Κρεμμύδια τα αντικαρκινικά!

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα κόκκινα Κρεμμύδια έχουν αντικαρκινική δράση. Τα κρεμμύδια αποτελούν ένα αναπόσπαστο υλικό μίας πλειάδας συνταγών μαγειρικής ανά τον κόσμο. Μέχρι σήμερα ήταν γνωστό πως αποτελούν την πλουσιότερη πηγή διαιτητικών φλαβονοειδών τώρα όμως μία νέα έρευνα έρχεται για να εντάξει τα Κρεμμύδια στη λίστα των τροφίμων με αντικαρκινική δράση. Ερευνητές από το […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ξεκινάει νέα έρευνα για τα οφέλη του αλκοόλ στην υγεία

Ξεκινάει νέα έρευνα για τα οφέλη του αλκοόλ στην υγεία

Τα οφέλη ή μη του αλκοόλ στην υγεία του ανθρώπου φιλοδοξεί να εξετάσει νέα παγκόσμια έρευνα από…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA): Οδηγίες για το 2017

Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA): Οδηγίες για το 2017

Νέες οδηγίες εκδόθηκαν από την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία (ADA) για το 2017 οι οποίες εστιάζουν στις αρνητικές…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μίας πληθώρας ερευνών πάνω στις διατροφικές συνήθειες και τις συνέπειες στην υγεία. Έρευνες από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας. ΗΠΑΕπιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνα με επικεφαλής την δρα Καρολάιν Νταν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Σχεδόν 4% των ανθρώπων έχει κάποια διατροφική αλλεργία

Σχεδόν 4% των ανθρώπων έχει κάποια διατροφική αλλεργία

Νέα έρευνα εστιάζει στη διατροφική αλλεργία και στη συχνότητα εμφάνισής της στον άνθρωπο. Μία νέα αμερικανική επιστημονική…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
10 τάσεις στην αγορά οίνου το 2020

10 τάσεις στην αγορά οίνου το 2020

Νέα μελέτη της IWSR για την Vinexpo παρουσιάζει τις τάσεις που πρόκειται να επικρατήσουν στην αγορά οίνου…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Το μέγεθος του πιάτου επηρεάζει την κατανάλωσή μας

Πρόσφατη έρευνα αποκαλύπτει πως το μέγεθος του πιάτου και οι μικρότερες μερίδες επηρεάζουν την κατανάλωσή μας. Αποδείξεις στην θεωρία ότι όντως το μέγεθος του πιάτου που μας σερβίρεται επηρεάζει την κατανάλωσή μας προσφέρει η νέα μελέτη του πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ. Όπως αποδεικνύεται οι άνθρωποι καταναλώνουν περισσότερο φαγητό ή αναψυκτικά όταν τους προσφέρονται σε μεγαλύτερες μερίδες ή […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Αθώο το τυρί!

Αθώο το τυρί!

Πρόσφατη μελέτη επιστημόνων κατέληξε στο ότι είναι πολύ πιθανό το τυρί και το γιαούρτι να μην αυξάνουν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Οι επιπτώσεις της κρίσης στη διατροφή των Ελλήνων

Οι επιπτώσεις της κρίσης στη διατροφή των Ελλήνων

Σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν σε πρόσφατη Ημερίδα 3 στους 4 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι με…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON κλασικό είναι γλυκό και σιροπιαστό  με ένα χαμηλό επίπεδο οξύτητας. Συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση…

Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g

Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και πρόσθετα • Ημερομηνία…

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Δαμάσκηνο Jukeros by Dimitris Chomatas με Ροδόνερο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader