post

Anthony Bourdain: Ο λάτρης της ζωής και εραστής της γεύσης

Εκκεντρικός, αντισυμβατικός, απόλυτα αγαπητός και μισητός ταυτόχρονα ο Anthony Bourdain ήταν αναμφισβήτητα ο πιο ροκ σεφ του πλανήτη. Ο άνθρωπος με τα μεγάλα πάθη, ο αντισυμβατικός γκουρού της γεύσης, ο βραβευμένος σεφ, συγγραφέας και παρουσιαστής της γνωστής εκπομπής του CNN «Parts Unknown», ο Anthony Bourdain , έγραψε τον δικό του επίλογο την Παρασκευή 8 Ιουνίου […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 359 δειγμάτων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Τα κόκκινα αβγά της Λαμπρής

Τα κόκκινα αβγά της Λαμπρής

Ένα έθιμο βαθιά ριζωμένο στην παράδοση και στη θρησκεία μας, το οποίο κρύβει έναν ουσιαστικότερο συμβολισμό… Ας μάθουμε λοιπόν περισσότερα για τα πασχαλινά αβγά! Κάθε έθιμο έχει πίσω του μία μεγάλη ιστορία, έναν θρύλο ή ένα μύθο. Σύμφωνα με τις παραδόσεις υπάρχουν διαφορετικοί θρύλοι πίσω από τα κόκκινα αυγά της Λαμπρής. Ο πρώτος θρύλος αναφέρει […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018 στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χάρτης των Γεύσεων 2018

Χάρτης των Γεύσεων 2018

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο Χάρτης των Γεύσεων 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Τροφή από Τρόφιμα»: Παράγουν ζωοτροφές από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

«Τροφή από Τρόφιμα»: Παραγωγή ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

Τα τροφικά υπολείμματα των ξενοδοχείων θα μετατρέπονται σε ζωοτροφές, σύμφωνα με το πρόγραμμα LIFE F4F: «Τροφή από Τρόφιμα – Food for Feed».    Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα υλοποίησης του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων), του Χαροκόπειου […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Με το βλέμμα της στραμμένο στη διακίνηση φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου,…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

Όλες τις τάσεις στα ροζέ κρασιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Think Pink»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης

Από τις 27 Φεβρουαρίου μέχρι και την 1η Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη ο Διεθνής Διαγωνισμός Οίνου και Αποσταγμάτων Θεσσαλονίκης. Έως και τις 16 Φεβρουαρίου θα γίνονται δεκτές οι αιτήσεις συμμετοχής στον Διεθνή Διαγωνισμό Οίνου και Αποσταγμάτων Αμπελοοινικής Προέλευσης Θεσσαλονίκης ο οποίος και θα πραγματοποιηθεί στη Θεσσαλονίκη από τις 27 Φεβρουαρίου έως την 1η Μαρτίου […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
FOOD EXPO 2018

Αντίστροφη μέτρηση για την Food Expo 2018

Προ των πυλών είναι η Έκθεση Τροφίμων και Ποτών Food Expo 2018, η οποία θα πραγματοποιηθεί από…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Η Detrop Boutique 2018 the delicatessen show

Προ των πυλών η Detrop Boutique 2018

Από τις 24 έως τις 26 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η Έκθεση Detrop Boutique στο ∆ιεθνές Εκθεσιακό & Συνεδριακό…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Λαζάνια Τήνου με βασιλικό Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με βασιλικό Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με βασιλικό Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, βασιλικός και…

Γραβιέρα Τσίλιγκο Πικάντικη Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η Γραβιέρα…

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 3lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader