Taste of Athens το μεγαλύτερο υπαίθριο γαστρονομικό φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ

Taste of Athens

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε από γεύσεις κι αρώματα

Tο Taste Festivals, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη και ειδικά σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, την Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ ήρθε για πρώτη φορά και στην Αθήνα.
Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Taste of Athens παρουσιάσει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή εκδοχή του Taste festival σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Για τέσσερις ημέρες, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια εγκατέστησαν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές των 3, 6, 9 και 12 ευρώ.
Παράλληλα με την εστιατορική δράση, πληθώρα events πλαισίωναν το καθημερινό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσα από ειδικά session να μυηθούν στην τέχνη της μαγειρικής και του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους συνταγές.

Εστιατόρια που συμμετείχαν στο φεστιβάλ
Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος)
Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής)
Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου)
Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας)
Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές)
Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης)
Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου)
CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης)
Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου)
Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος)
Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)
Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka)

Καλεσμένοι διεθνείς κι Έλληνες σεφ
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon, Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί με βουτυρένια αρώματα, διακριτικό κάψιμο και υφή παρμεζάνας.…

Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται στο Άγιον Όρος και ανήκει στην ποικιλία Sideritis Athoa (μποτάνικα, όπως το ονομάζουν οι…

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος

Λεμονοδάσος

Με πλούσια γεύση και ακαταμάχητο άρωμα, το Γλυκό κουταλιού λεμόνι Λεμονοδάσος αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των προϊόντων Λεμονοδάσος.…

Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Το Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader