Taste of Athens το μεγαλύτερο υπαίθριο γαστρονομικό φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ

Taste of Athens

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε από γεύσεις κι αρώματα

Tο Taste Festivals, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη και ειδικά σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, την Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ ήρθε για πρώτη φορά και στην Αθήνα.
Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Taste of Athens παρουσιάσει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή εκδοχή του Taste festival σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Για τέσσερις ημέρες, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια εγκατέστησαν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές των 3, 6, 9 και 12 ευρώ.
Παράλληλα με την εστιατορική δράση, πληθώρα events πλαισίωναν το καθημερινό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσα από ειδικά session να μυηθούν στην τέχνη της μαγειρικής και του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους συνταγές.

Εστιατόρια που συμμετείχαν στο φεστιβάλ
Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος)
Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής)
Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου)
Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας)
Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές)
Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης)
Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου)
CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης)
Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου)
Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος)
Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)
Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka)

Καλεσμένοι διεθνείς κι Έλληνες σεφ
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon, Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά

Φλωμάρια Λήμνου Ψιλά Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Χαμομήλι ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται τον Απρίλιο, όταν βρίσκεται σε πλήρη ανθοφορία. Τα άνθη του αποξηραίνονται με απόλυτα φυσικό τρόπο.…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως πάστα ελιάς,…

Τσίλιγκο γραβιέρα τ. Κρήτης

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Γραβιέρα από αιγοπρόβειο γάλα με ήπια, γλυκιά γεύση. Συνοδεύει άριστα πιάτα φρούτων για ένα υγιεινό πρωινό ή επιδόρπιο.

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader