Taste of Athens το μεγαλύτερο υπαίθριο γαστρονομικό φεστιβάλ στο ΚΠΙΣΝ

Taste of Athens

Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος πλημμύρισε από γεύσεις κι αρώματα

Tο Taste Festivals, η μεγαλύτερη διεθνής πλατφόρμα γαστρονομικών φεστιβάλ, που δραστηριοποιείται σε 20 και πλέον μεγάλες μητροπόλεις του πλανήτη και ειδικά σε εμβληματικά γαστρονομικά spots όπως το Λονδίνο, το Παρίσι, το Μιλάνο, την Ρώμη, το Ντουμπάι και το Χονγκ Κονγκ ήρθε για πρώτη φορά και στην Αθήνα.
Από το Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου έως την Τρίτη 2 Οκτωβρίου 2018 το Taste of Athens παρουσιάσει την ελίτ της ελληνικής εστιατορικής σκηνής μέσα από 12 κορυφαίους σεφ, 12 από τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης, βραβευμένους σεφ από το εξωτερικό και πολλά παράλληλα events, εγκαινιάζοντας την Αθηναϊκή εκδοχή του Taste festival σε ένα από τα πιο εμβληματικά Αθηναϊκά spots, το Κέντρο Πολιτισμού του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.
Για τέσσερις ημέρες, στο Ξέφωτο του Κέντρου Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, δώδεκα από τα κορυφαία αθηναϊκά εστιατόρια εγκατέστησαν στα ειδικά διαμορφωμένα κιόσκια μια pop-up εκδοχή τους, σερβίροντας ένα ειδικό μενού γευσιγνωσίας με μερικά από τα signature πιάτα τους σε προνομιακές τιμές των 3, 6, 9 και 12 ευρώ.
Παράλληλα με την εστιατορική δράση, πληθώρα events πλαισίωναν το καθημερινό πρόγραμμα, ενώ οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία μέσα από ειδικά session να μυηθούν στην τέχνη της μαγειρικής και του bartending και να μάθουν να δημιουργούν τις δικές τους συνταγές.

Εστιατόρια που συμμετείχαν στο φεστιβάλ
Σπονδή (σεφ: Άγγελος Λάντος)
Hytra (σεφ: Τάσος Μαντής)
Varoulko Seaside (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου)
Balthazar (σεφ: Χριστόφορος Πέσκιας)
Vezene (σεφ: Άρης Βεζενές)
Fuga (σεφ: Δημήτρης Κατριβέσης)
Premiere (σεφ: Μιχάλης Νουρλόγλου)
CTC (σεφ: Αλέξανδρος Τσιοτίνης)
Parla (σεφ: Θοδωρής Παπανικολάου)
Ψωμί & Αλά τι (σεφ: Γιάννης Λουκάκος)
Bites & Wine (σεφ: Λευτέρης Λαζάρου & Γιάννης Παρίκος)
Birdman (σεφ: Άρης Βεζενές & Takaaki Otsuka)

Καλεσμένοι διεθνείς κι Έλληνες σεφ
George Kalombaris, Pascal Aussignac, Arnaud Bignon, Σωτήρης Κοντιζάς, Ανδρέας Λαγός, Κωνσταντίνα Βούλγαρη Κοντεσοπούλου, Στέλιος Παρλιάρος, Αλέξανδρος Παπανδρέου, Ντίνα Νικολάου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπιτικό λιμοντσέλο

Σπιτικό λιμοντσέλο

Συνταγές
ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση λεμόνι 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Πρόκειται για ένα ελαιόλαδο με ελαφριά,…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Ρίγανη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Ρίγανη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Στάκα Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Η στάκα από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι προϊόν που παράγεται από το βρασμό του αθόγαλου σε χαμηλή θερμοκρασία με προσθήκη…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader