Τα βιολογικά προϊόντα μειώνουν την εμφάνιση καρκίνου;

ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ

Νέα γαλλική μελέτη δείχνει πως όσοι τρέφονται συστηματικά με βιολογικά προϊόντα έχουν μειωμένες πιθανότητες εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου.

Η συστηματική κατανάλωση βιολογικών προϊόντων μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ορισμένων τύπων καρκίνου, σύμφωνα με Γαλλική μελέτη που δημοσιεύτηκε στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό «JAMA Internal Medicine».Οι ερευνητές, με επικεφαλής την επιδημιολόγο Τζούλια Μπόντρι του Εθνικού Ινστιτούτου Υγείας και Ιατρικής Έρευνας (INSERM) της Γαλλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο αμερικανικό ιατρικό περιοδικό ανέλυσαν στοιχεία από σχεδόν 69.000 ανθρώπους σε βάθος πενταετίας.
Σύμφωνα με την μελέτη, διαπιστώθηκε ότι όσοι έτρωγαν περισσότερα βιολογικά/οργανικά προϊόντα, είχαν κατά μέσο όρο 25% μικρότερο κίνδυνο διάγνωσης καρκίνου, σε σχέση με όσους έτρωγαν λιγότερα ή καθόλου τέτοια προϊόντα.
Μάλιστα, ο κίνδυνος ήταν μειωμένος κατά 34% όσον αφορά τον καρκίνο του μαστού στις γυναίκες μετά την εμμηνόπαυση, κατά 76% για κάθε είδους λέμφωμα (καρκίνο του λεμφικού συστήματος) και κατά 86% ειδικότερα για λέμφωμα μη-Hodgkin.
«Αν τα ευρήματά μας επιβεβαιωθούν, η κατανάλωση οργανικών τροφών μπορεί να συμβάλει στην πρόληψη του καρκίνου», δήλωσε η Μπόντρι. Διευκρίνισε, όμως, ότι λόγω της φύσεώς της, η νέα μελέτη βρήκε μόνο μια συσχέτιση και δεν μπορεί να αποδείξει ότι όντως η κατανάλωση πολλών βιολογικών προϊόντων είναι αυτή που προκαλεί τη μείωση του κινδύνου για καρκίνο.
Σύμφωνα με τους ερευνητές, οι καταναλωτές δεν πρέπει να σταματήσουν να τρώνε μη βιολογικά φρούτα και λαχανικά. Η κατανάλωση φρούτων και λαχανικών, είτε είναι βιολογικά είχε όχι, συνδέεται με μειωμένο κίνδυνο για χρόνιες παθήσεις και καρκίνο.
Οι ειδικοί υγείας συμβουλεύουν πως εάν σας ανησυχεί η χρήση χημικών ουσιών κατά την παραγωγή των τροφίμων, τότε τα «βιολογικά» αποτελούν τη λύση. Απαραίτητη προϋπόθεση όμως είναι το υψηλό κόστος αυτών να μην αποτελεί ανασταλτικό παράγοντα για την κατανάλωση πολλών φρούτων και λαχανικών.Στην πραγματικότητα, τόσο για την πρόληψη, όσο και για την αντιμετώπιση της νόσου προτείνεται η αυξημένη πρόσληψη διαφόρων λαχανικών και φρούτων. Είτε αυτά είναι φρέσκα, κατεψυγμένα, αποξηραμένα, σε κονσέρβα ή μαγειρεμένα, τα οφέλη μιας διατροφής πλούσιας σε χρωματιστά λαχανικά και φρούτα, υπερβαίνει κάθε πιθανό κίνδυνο που κρύβουν τα φυτοφάρμακα

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μυζήθρα Νιώτικο

Μυζήθρα Νιώτικο

Νιώτικο

Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια.…

Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Το Αποξηραμένο Μήλο Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να διατηρούμε…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Χυμουδιά Ρόδι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Ρόδι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader