Τα πιο απολαυστικά Ζυμαρικά Φούρνου

Τα πιο απολαυστικά Ζυμαρικά Φούρνου

Τα Ζυμαρικά είναι αγαπημένο φαγητό μικρών και μεγάλων και τα δοκιμάζουμε σε τρεις απολαυστικές συνταγές.

Ζυμαρικά με λαχανικά Greek-Gourmet.gr

Ζυμαρικά με λαχανικά

Ζυμαρικά με λαχανικά

Υλικά (γ
ια 4 άτομα)
500 γρ. χοντρό μακαρόνι
2 μελιτζάνες φλάσκες
4 κολοκύθια
3 καρότα
1 πιπεριά Φλωρίνης
1 πράσινη πιπεριά
2 ντομάτες τριμμένες
1 κρεμμύδι ξερό
2 σκελίδες σκόρδο
2 φλιτζ. φέτα τριμμένη
½ φλιτζ. ελιά σε ροδέλες
Φρέσκια ρίγανη

Εκτέλεση

Βράζουμε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Εντωμεταξύ καθαρίζουμε και κόβουμε σε κυβάκια τα λαχανικά, τρίβουμε το κρεμμύδι και πολτοποιούμε το σκόρδο. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο όλα τα λαχανικά, μόλις αρχίσουν να μαλακώνουν προσθέτουμε την ντομάτα και 1 φλιτζ. νερό. Αλατοπιπερώνουμε, προσέχουμε το αλάτι γιατί θα μπει και η φέτα στη συνέχεια, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε για περίπου 10 – 15΄.
Σουρώνουμε και βάζουμε σε ένα πυρέξ τα ζυμαρικά. Ρίχνουμε από πάνω τα λαχανικά και ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε τη φέτα και τις ελιές και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου μισή ώρα.

Ζυμαρικά με τυριά και αλλαντικά

Ζυμαρικά με τυριά και αλλαντικά Greek-Gourmet.gr

Ζυμαρικά με τυριά και αλλαντικά

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. πένες
200 γρ. κασέρι τριμμένο
200 γρ. ένταμ τριμμένο
200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. τυρί κρέμα
1 κρεμμύδι ξερό σε ροδέλες
150 γρ. μπέικον
100 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε σε λίγο ελαιόλαδο το κρεμμύδι με το μπέικον για 2’. Σουρώνουμε και αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ. Προσθέτουμε τα τυριά εκτός από το τυρί κρέμα και το μπέικον με το κρεμμύδι. Ανακατεύουμε απαλά να πάνε παντού. Ζεσταίνουμε σε ένα κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος και προσθέτουμε το τυρί κρέμα. Ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα μακαρόνια. Προσθέτουμε φρέσκο πιπέρι και ψήνουμε στους 180°C σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 35΄.

Ζυμαρικά με μανιτάρια

Ζυμαρικά με μανιτάρια Greek-Gourmet.gr

Ζυμαρικά με μανιτάρια

Υλικά (για 4 άτομα)
500 γρ. φιογκάκια
300 γρ. μανιτάρια πλευρώτους
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
180 γρ. γραβιέρα τριμμένη
200 γρ. ροκφόρ τριμμένο
200 ml κρέμα γάλακτος
50 ml φρέσκο γάλα
1 κ.σ. θυμάρι
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα μανιτάρια ψιλοκομμένα, το κρεμμύδι και το θυμάρι για περίπου 5’ ώστε να μαλακώσουν και να αρωματιστούν. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος με το γάλα και προσθέτουμε τα τριμμένα τυριά. Ανακατεύουμε συνεχώς και μόλις ενωθούν σε κρέμα μετά από περίπου 3΄αποσύρουμε. Αν η κρέμα μας είναι πολύ πηχτή προσθέτουμε λίγο γάλα επιπλέον. Αδειάζουμε τα ζυμαρικά σε ένα πυρέξ και προσθέτουμε τα μανιτάρια. Ανακατεύουμε να ενωθούν και περιχύνουμε με την κρέμα τυριών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 30΄.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια

Φλωμάρια Λήμνου Μέτρια Χρυσάφη 800gr

Χρυσάφη

Πρόκειται για την παραδοσιακή χυλοπίτα της Λήμνου: ένα τοπικό ζυμαρικό κομμένο σε πολύ ψιλά κομματάκια Παρασκευάζεται με λημνιό αλεύρι, χωριάτικα…

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Green Gold Hellas

Η ενεργειακή μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα, περιέχει γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα Κεϋλάνης. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς…

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μυζήθρα Βαρελιού Ξυνή Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Μαλακό λευκό αφορμάριστο τυρί που παρασκευάζεται όπως και η φρέσκια μυζήθρα μόνο που αφήνεται πριν καταναλωθεί να ωριμάσει και να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader