Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Στο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Παχυσαρκίας παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα μίας πληθώρας ερευνών πάνω στις διατροφικές συνήθειες και τις συνέπειες στην υγεία.

Έρευνες από όλο τον κόσμο παρουσιάστηκαν κατά τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Παχυσαρκίας στο Πόρτο της Πορτογαλίας.

ΗΠΑ
Επιστήμονες από το Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Β. Καρολίνα με επικεφαλής την δρα Καρολάιν Νταν κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όταν οι άνθρωποι παραμένουν συγκεντρωμένοι στην τροφή τους την ώρα του φαγητό χωρίς να αποσπώνται από το κινητό, την τηλεόραση ή τον υπολογιστή τους έχουν τη δυνατότητα να χάσουν κιλά και μάλιστα να διατηρήσουν το μειωμένο τους βάρος.

Η ομάδα των επιστημόνων ανέλυσαν τα δεδομένα που συγκέντρωσαν από 80 άτομα για διάρκεια 15 εβδομάδων. Από τα 80 άτομα τα 42 την ώρα του φαγητού αφοσιώνονταν στο γεύμα τους χωρίς ωστόσο να έχουν τον οποιοδήποτε περιορισμό στο είδος της τροφής ενώ τα 38 άτομα έτρωγαν όπως συνήθιζαν με τους ανάλογους περισπασμούς. Έπειτα από 15 εβδομάδες η πρώτη ομάδα έχασε σε μέσο όρο δύο κιλά χωρίς να κάνουν δίαιτα ενώ όταν παρήλθε ένα ολόκληρο εξάμηνο σε ένα ποσοστό 75% δεν τα ξαναπήραν πίσω ενώ υπήρξαν και άτομα τα οποία είχαν εξακολουθήσει να χάνουν. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα των επιστημόνων είναι απαραίτητο η ώρα του φαγητού να αντιμετωπίζεται ως ιερή και ο άνθρωπος να μην κάνει τίποτα άλλο εκείνη την ώρα.

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες Greek-Gourmet.gr

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Ισπανία
Κατά τη διάρκεια του ίδιου συνεδρίου παρουσιάστηκε και μία επιπλέον διατροφική έρευνα αυτή τη φορά από επιστήμονες του πανεπιστημίου της Ναβάρα της Ισπανίας. Η εν λόγω έρευνα μελέτησε τις διατροφικές συνήθειες 16.000 ατόμων καταλήγοντας στο συμπέρασμα πως όσοι ακολουθούν ένα φυτοφαγικό διαιτολόγιο αποφεύγοντας την όποια τροφή ζωικής προέλευσης μειώνουν τον κίνδυνο να εμφανίσει παχυσαρκία κατά 43% σε σχέση με όσους ακολουθούν μία συμβατική διατροφή με αρκετά τρόφιμα ζωικής προέλευσης.

Ολλανδία
Η τρίτη μελέτη που παρουσιάστηκε στο συνέδριο είχε ολλανδική προέλευση καθώς πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες του Ιατρικού Κέντρου του Πανεπιστημίου VU του Άμστερνταμ. Αντικείμενο της μελέτης ήταν οι υπέρβαροι άνθρωποι και οι ερευνητές κατέληξε στο συμπέρασμα πως τα άτομα που είναι υπέρβαρα από νεαρή ηλικία (8-13 ετών) έχουν τέσσερις φορές περισσότερες πιθανότητες να αντιμετωπίσουν μία σοβαρή κατάθλιψη μεγαλώνοντας.

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες Greek-Gourmet.gr

Τα νέα πορίσματα για τις διατροφικές συνήθειες

Αυστραλία
Από την πλευρά της Αυστραλίας παρουσιάστηκε έρευνα του Πανεπιστημίου Κουίνσλαντ του Μπρισμπέιν στην οποία έγινε ορατό πως μελετώντας τις συνήθειες 4.880 γυναικών όσες είχαν χωρίσει, ήταν χήρες ή στερούνταν μόρφωσης καθώς και όσες κάπνιζαν περισσότερα από δέκα τσιγάρα τη μέρα ή έπαιρναν αντισυλληπτικά αντιμετώπιζαν εντονότερα τον κίνδυνο της παχυσαρκίας.

Δανία
Τέλος, η Δανία παρουσίαση μία έρευνα σύμφωνα με την οποία όσα αγόρια είναι υπέρβαρα έχουν αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου μεγαλώνοντας.

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σαφράν είναι εξαιρετικό για να συνοδεύει ζυμαρικά, όσπρια και ρύζι. 99,60% Ελαιολαδο ,0,40% σιροπι με…

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Φράουλα bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Αγαρικό σε λάδι

Αγαρικό σε λάδι Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Ευρέως γνωστό και δημοφιλές μανιτάρι καλλιέργειας, με τραγανή σάρκα, ελκυστική γεύση και εξαίρετη νοστιμιά. Το προϊόν είναι έτοιμο για κατανάλωση.…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader