Τα μανιτάρια… αλλιώς

Τα μανιτάρια… αλλιώς

Τρεις απολαυστικές συνταγές, οι οποίες θα μας κάνουν να δούμε τα μανιτάρια με άλλο μάτι!

 

Μανιταρόπιτα

Υλικά για 8 άτομα
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό μανιτάρια λευκά και πορτομπέλο
3 πιπεριές φλωρίνης
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. Θυμάρι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και αλατοπιπερωμένα. Μόλις μαλακώσουν αρκετά, μετά από 4 λεπτά περίπου τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια να καραμελώσουν για περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα σοταρισμένα υλικά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
  4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί. Απλώνουμε το ⅓ από τα φύλλα που έχουμε στη διάθεσή μας λαδώνοντας ανάμεσα.
  5. Στρώνουμε από πάνω το 1/2 της γέμισης και το άλλο ⅓ των φύλλων πάντα λαδώνοντας ανάμεσά τους.
  6. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και κλείνουμε με στρώση φύλλων. Λαδώνουμε καλά από πάνω και χαράζουμε την πίτα μας με ένα μαχαίρι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180C.
Ποικιλία μανιταριών στο φούρνο

Ποικιλία μανιταριών στο φούρνο

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό μανιτάρια (πλευρώτους και πορτομπέλο)
40 ml μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. Ρίγανη ξερή
1 κ.σ. Θυμάρι
40 ml. Λευκό κρασί
30 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υγρά υλικά και τα βότανα.
  2. Βάζουμε μέσα τα μανιτάρια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα.
  4. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 30-35 λεπτά.
Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά για 4-6 άτομα
6 μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά μεγάλα
150 γρ. Τρίμμα φέτας
100 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. Ανθότυρο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
1 αβγό
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τον κορμό από τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε να μείνει το καπέλο. Δεν πετάμε τους κορμούς αλλά τους ψιλοκόβουμε και τους κρατάμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί με την κορυφή προς τα πάνω και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180C.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες για περίπου 4 λεπτά να καραμελώσει.
  4. Προσθέτουμε το μπέικον, τα κομμάτια μανιταριών, το σκόρδο σε σκόνη και σοτάρουμε να ψηθούν.
  5. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα τυριά μεταξύ τους και χτυπάμε μαζί και το αβγό.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά να σφίξει η κρέμα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και βάζουμε από πάνω λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου έως ότου να πάρει χρώμα η φρυγανιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Οικογένεια Λουκάκου

Τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου μας ξυπνούν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Το πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού, από τα…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Σκόρδο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις με…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Λεμόνι 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Λεβάντα - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 30γρ.

Λεβάντα – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 30γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader