Τα μανιτάρια… αλλιώς

Τα μανιτάρια… αλλιώς

Τρεις απολαυστικές συνταγές, οι οποίες θα μας κάνουν να δούμε τα μανιτάρια με άλλο μάτι!

 

Μανιταρόπιτα

Υλικά για 8 άτομα
1 πακέτο χωριάτικο φύλλο
1 κιλό μανιτάρια λευκά και πορτομπέλο
3 πιπεριές φλωρίνης
3 κρεμμύδια ξερά κομμένα σε ροδέλες
2 σκελίδες σκόρδο
3 κ.σ. Θυμάρι
100 ml ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε αυτό τα μανιτάρια κομμένα σε χοντρά κομμάτια και αλατοπιπερωμένα. Μόλις μαλακώσουν αρκετά, μετά από 4 λεπτά περίπου τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να φύγει το πολύ λάδι.
  2. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο τα κρεμμύδια να καραμελώσουν για περίπου 4 λεπτά και στη συνέχεια προσθέτουμε το σκόρδο και τις πιπεριές φλωρίνης κομμένες σε μπαστουνάκια να μαλακώσουν.
  3. Σε ένα μεγάλο μπολ ενώνουμε όλα τα σοταρισμένα υλικά αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε το θυμάρι.
  4. Λαδώνουμε καλά ένα ταψί. Απλώνουμε το ⅓ από τα φύλλα που έχουμε στη διάθεσή μας λαδώνοντας ανάμεσα.
  5. Στρώνουμε από πάνω το 1/2 της γέμισης και το άλλο ⅓ των φύλλων πάντα λαδώνοντας ανάμεσά τους.
  6. Συνεχίζουμε τη διαδικασία και κλείνουμε με στρώση φύλλων. Λαδώνουμε καλά από πάνω και χαράζουμε την πίτα μας με ένα μαχαίρι.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 45 λεπτά στους 180C.
Ποικιλία μανιταριών στο φούρνο

Ποικιλία μανιταριών στο φούρνο

Υλικά για 4-6 άτομα
1 κιλό μανιτάρια (πλευρώτους και πορτομπέλο)
40 ml μουστάρδα
1 κ.σ. Μέλι
Χυμό από 2 λεμόνια
1 κ.σ. Ρίγανη ξερή
1 κ.σ. Θυμάρι
40 ml. Λευκό κρασί
30 ml. ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ετοιμάζουμε τη μαρινάδα ανακατεύοντας όλα τα υγρά υλικά και τα βότανα.
  2. Βάζουμε μέσα τα μανιτάρια χοντροκομμένα και ανακατεύουμε καλά. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και βάζουμε στο ψυγείο για 20 λεπτά.
  3. Απλώνουμε τα μανιτάρια στο ταψί και ρίχνουμε από πάνω τη μαρινάδα.
  4. Ψήνουμε στους 180C για περίπου 30-35 λεπτά.
Μανιτάρια γεμιστά

Μανιτάρια γεμιστά

Υλικά για 4-6 άτομα
6 μανιτάρια πορτομπέλο ή λευκά μεγάλα
150 γρ. Τρίμμα φέτας
100 γρ. Τριμμένη παρμεζάνα
100 γρ. Ανθότυρο
1 κρεμμύδι ξερό
1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένο
½ κ.γ. Μοσχοκάρυδο
1 αβγό
Ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι
Τριμμένη φρυγανιά
Εκτέλεση
  1. Κόβουμε τον κορμό από τα μανιτάρια και τα καθαρίζουμε να μείνει το καπέλο. Δεν πετάμε τους κορμούς αλλά τους ψιλοκόβουμε και τους κρατάμε στην άκρη.
  2. Βάζουμε τα μανιτάρια σε λαδωμένο ταψί με την κορυφή προς τα πάνω και τα βάζουμε στο φούρνο για 10 λεπτά περίπου στους 180C.
  3. Σε ένα τηγάνι ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι κομμένο σε φέτες για περίπου 4 λεπτά να καραμελώσει.
  4. Προσθέτουμε το μπέικον, τα κομμάτια μανιταριών, το σκόρδο σε σκόνη και σοτάρουμε να ψηθούν.
  5. Σε ένα μπλέντερ αλέθουμε όλα τα τυριά μεταξύ τους και χτυπάμε μαζί και το αβγό.
  6. Προσθέτουμε το μείγμα των τυριών στο τηγάνι σε χαμηλή θερμοκρασία για περίπου 4 λεπτά να σφίξει η κρέμα. Πασπαλίζουμε με το μοσχοκάρυδο και ανακατεύουμε.
  7. Γεμίζουμε τα μανιτάρια και βάζουμε από πάνω λίγη τριμμένη φρυγανιά.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180C για 15 λεπτά περίπου έως ότου να πάρει χρώμα η φρυγανιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Mintel: Οι πέντε τάσεις της αγοράς για το 2018

Επικαιρότητα , Έρευνα
5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

5Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ: Δωρεάν Workshops του skywalker.gr για καλύτερη αναζήτηση εργασίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Σαλέπι το… θαυματουργό

Σαλέπι το… θαυματουργό

Αφιερώματα , Ποτά
Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Vogatsikou 3: το γνήσιο μπαρ

Ποτά
«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

«Γίδι»: η χασαποταβέρνα στα καλύτερά της

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 1,7kgr

Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 1,7kgr

Nissos Greek Food

Το Κρίταμο Nissos Greek Food σε ελαφριά άλμη και ξύδι 1,7kgr είναι προϊόν που έτοιμο για χρήση , που παράγεται…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο και σπόρους Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Δυόσμο & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής με Ρίγανη & Ξύδι 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Η μαγική Ονειρούπολη στη Δράμα

    04/12/2017 - 07/01/2018
  2. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26/01/2018-12:00 μμ - 29/01/2018-5:00 μμ
  3. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26/01/2018-4:00 μμ - 7:00 μμ
  4. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    01/02/2018 - 04/02/2018
  5. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23/05/2018 - 26/05/2018

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader