Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018

50best restaurants

Η λίστα με τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018 είναι εδώ με την Osteria Fransescana του Massimo Bottura να φιγουράρει στην κορυφή για δεύτερη φορά.

Δύο είναι τα βραβεία που κάθε σεφ ονειρεύεται να αποκτήσει . Το πρώτο να μπει στην λίστα του οδηγού Michelin και να αποκτήσει τα πολυπόθητα αστέρια του και το δεύτερο μια θέση στα World’s 50 Best Restaurants, τα «Όσκαρ» της γαστρονομίας. Από το 2002 ο θεσμός “World’s 50 best restaurants” επιστρατεύει 1000 γευσιγνώστες κάθε χρόνο για να αποτιμήσουν την γαστρονομική αξία των εστιατορίων και να διαλέξουν τα καλύτερα. Από όλα τα εστιατόρια που υπάρχουν στον πλανήτη, μόνο 50 καταφέρνουν να ξεχωρίσουν και να λάβουν το πολυπόθητο βραβείο.

Από το Μπιλμπάο, την σύγχρονη γαστρονομική μέκκα, σε μια λαμπερή τελετή απονομής ανακοινώθηκαν φέτος τα 50 καλύτερα εστιατόρια. Η “Osteria Fransescana” βρέθηκε για φέτος στην κορυφή της λίστας δίνοντας στον Massimo Bottura τον τίτλο του καλύτερου σεφ στον κόσμο για το 2018. Τίτλο που κατέκτησε και το 2016. Στη δεύτερη θέση φιγουράρουν οι αδελφοί Roca με το καταλανικό “El Celler de Can Roca”, ενώ στην τρίτη ο Mauro Colagreco με το Mirazur. Τέταρτο καλύτερο εστιατόριο το “Elecen Madison Park” της Νέας Υόρκης που πέρυσι είχε κερδίσει την πρώτη θέση. Και η πεντάδα ολοκληρώνεται με τον chef Gaggan Anand από τη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Στις υπόλοιπες θέσεις πρωταγωνιστεί η Ισπανία, η Αγγλία, η Γαλλία αλλά και το Περού.

50 best-osteria Greek-Gourmet.gr

Τα 50 καλύτερα εστιατόρια του κόσμου για το 2018
1. Osteria Francescana (Μόντενα, Ιταλία) *best restaurant in Europe*
2. El Celler de Can Roca (Χιρόνα, Ισπανία)
3. Mirazur (Μεντόν, Γαλλία)
4. Eleven Madison Park (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ) *best restaurant in North America*
5. Gaggan (Μπανγκόκ) *best restaurant in Asia*
6. Central (Λίμα, Περού) *best restaurant in South America*
7. Maido (Λίμα, Περού)
8. Arpege (Παρίσι, Γαλλία)
9. Mugaritz (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
10. Asador Etxebarri (Αξπέ, Ισπανία)
11. Quintonil (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
12. Blue Hill at Stone Barns (Ποκαντίκο Χιλς, Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
13. Pujol (Πόλη του Μεξικού, Μεξικό)
14. Steirereck (Βιέννη, Αυστρία)
15. White Rabbit (Μόσχα, Ρωσία)
16. Piazza Duomo (Άλμπα, Ιταλία)
17. Den (Τόκιο, Ιαπωνία) *highest climber*
18. Disfrutar (Βαρκελώνη, Ισπανία) *highest new entry*
19. Geranium (Κοπεγχάγη, Δανία)
20. Attica (Μελβούρνη, Αυστραλία)
21. Alain Ducasse au Plaza Athénée (Παρίσι, Γαλλία)
22. Narisawa (Τόκιο, Ιαπωνία)
23. Le Calandre (Ρουμπάνο, Ιταλία)
24. Ultraviolet (Σανγκάη, Κίνα)
25. Cosme (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
26. Le Bernardin (Νέα Υόρκη, ΗΠΑ)
27. Boragó (Σαντιάγο, Χιλή)
28. Odette (Σινγκαπούρη) *new entry*
29. Alléno Paris au Pavillon Ledoyen (Παρίσι, Γαλλία)
30. D.O.M. (Σάο Πάολο, Βραζιλία)
31. Arzak (Σαν Σεμπαστιάν, Ισπανία)
32. Tickets (Βαρκελώνη, Ισπανία)
33. The Clove Club (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
34. Alinea (Σικάγο, ΗΠΑ)
35. Maaemo (Όσλο, Νορβηγία) *new entry*
36. Reale (Καστέλ ντι Σάνγκρο, Ιταλία)
37. Restaurant Tim Raue (Βερολίνο, Γερμανία)
38. Lyle’s (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο) *new entry*
39. Astrid y Gastón (Λίμα, Περού)
40. Septime (Παρίσι, Γαλλία)
41. Nihonryori RyuGin (Τόκιο, Ιαπωνία)
42. Ledbury (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
43. Azurmendi (Λαραμπετσού, Ισπανία) *sustainable restaurant award*
44. Mikla (Κωνσταντινούπολη, Τουρκία) *new entry*
45. Dinner by Heston Blumenthal (Λονδίνο, Ηνωμένο Βασίλειο)
46. Saison (Σαν Φρανσίσκο)
47. Schloss Schauenstein (Φυρστενάου, Ελβετία) *new entry*
48. Hiša Franko (Κομπαρίντ, Σλοβενία) *new entry*
49. Nahm (Μπανγκόκ, Ταϊλάνδη) *Asia’s best restaurant*
50. Test Kitchen (Κέιπ Τάουν, Νότια Αφρική) *Africa’s best restaurant*

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα
ΨΩΜΙ

Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

Αφιερώματα , Έρευνα
Κρασί

Άσχημα τα νέα για όσους αγαπούν το κρασί

Αφιερώματα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυμουδιά Πορτοκάλι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Πορτοκάλι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Τσίλιγκο γραβιέρα Πικάντικη

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η γραβιέρα…

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Αγκινάρα σκορδαλιά Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε το άλλειμα Αγκινάρα σκορδαλιά Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, πατατοσαλάτα αλλά και ψάρια!

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader