Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Για πρώτη φορά διοργανώθηκαν τα Restaurant 100 Awards τα οποία ανέδειξαν τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας.

Σε μία λαμπερή τελετή η οποία πραγματοποιήθηκε στις 27 Ιουνίου στην Τεχνόπολη στο Γκάζι πραγματοποιήθηκε η απονομή των πρώτων Restaurant 100 Awards με τη βράβευση των 100 καλύτερων εστιατορίων της Ελλάδας. Παρουσιαστές αυτής της λαμπερής βραδιάς ήταν η Madame Ginger και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος οι οποίοι παρουσίασαν τα καλύτερα εστιατόρια ακολουθώντας μία αντίστροφη μέτρηση.

Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας αναδείχθηκαν μέσα από ψηφοφορία στην οποία συμμετείχαν 100+ επώνυμοι εκπρόσωποι από τον χώρο του business, του lifestyle, της γαστρονομίας, των τεχνών και της επικοινωνίας. Πρόκειται για foodies που αγαπούν το καλό φαγητό και αξιολόγησαν τη συνολική εμπειρία ενός εστιατορίου επιλέγοντας ελεύθερα τα εστιατόρια που εκείνοι επιθυμούσαν χωρίς να υπάρχει μία προκαθορισμένη λίστα επιλογών. Μέσα από αυτή την απόλυτη ελευθερία προέκυψαν προτάσεις για κάθε περίσταση από γκουρμέ εστιατόρια μέχρι ταβερνάκια συνθέτοντας μία λίστα με πολλές ευχάριστες εκπλήξεις.

Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας Greek-Gourmet.gr

Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Στην πρώτη θέση της λίστας βρέθηκε το εστιατόριο Funky Gourmet της Γεωργιάνας Χιλιαδάκη και του Νίκου Ρούσσου. Ανάμεσα στα 100 κορυφαία εστιατόρια της Ελλάδας για το 2017, βραβεύσεις απέσπασαν τόσο gourmet όσο και casual εστιατόρια από κάθε περιοχή της χώρας: από το Funky Gourmet, το Varoulko Seaside και το Botrini’s, μέχρι τη Μαύρη Θάλασσα και το Σέμπρικο της Θεσσαλονίκης, το Θαλασσάκι της Τήνου, το Omega3 της Σίφνου, το Μεζέν του Βόλου και τον Θωμά του Σκλήθρου Φλώρινας.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν και αρκετοί από τους foodies κριτές όπως ο Θεόδωρος Χαραγκιώνης, ο Γιώργος Παπαλέξης, ο Μύρωνας Στρατής, η Μαριάντα Πιερίδη, ο Αλεξ Κάβδας, ο Πάνος Ιωαννίδης, ο Νεκτάριος Ντάλλας, η Φωτεινή Πιπιλή, η Λόλα Νταϊφά, η Νάντια Γεραζούνη και ο Νάσος Ντότσικας. Μάλιστα αρκετά από τα μέλη της κριτικής επιτροπής συμμετείχαν και στη διαδικασία της απονομής. Τα βραβεία διοργάνωσε το Hotel & Restaurant της Boussias Communications.

Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας Greek-Gourmet.gr

Τα 100 καλύτερα εστιατόρια της Ελλάδας

Ας δούμε αναλυτικότερα την πρώτη δεκάδα καθώς και ορισμένες από τις δημοφιλέστερες κατηγορίες.

Top 10 καλύτερων εστιατορίων
1. Funky Gourmet
2. Vezene
3. Varoulko Seaside
4. Cookoovaya
5. Σπονδή
6. Aleria
7. Nolan
8. Σελήνη
9. Ratka
10. Matsuhisa Athens

Top 10 Newcomers
1. Nolan
2. La Pantera Negra
3. Zurbaran
4. Sushimou
5. Nolita
6. Σερσέ Λα Φαμ
7. Τηλέμαχος
8. The Big Kahuna
9. Nikkei
10. CTC Athens

Top 10 Gastronomic Experiences
1. Funky Gourmet
2. Σπονδή
3. Varoulko Seaside
4. CTC Athens
5. Hytra
6. Aleria
7. Vezene
8. Nolan
9. All Senses Gastronomy
10. Cookoovaya Wise Cuisine

Top 10 Casual Restaurants
1. Zonars
2. Different Beast
3. Mama Roux
4. Nice ‘N’ Easy
5. IT Restaurant
6. Estrella
7. New Taste Restaurant
8. Odori
9. Noel
10. Il Salumaio D’ Atene

Top 10 Hidden Gems
1. Rouan Thai
2. Point a Bar and Restaurant
3. Μικρές Κυκλάδες
4. FEEDEΛ Urban Gastronomy
5. Blue Bamboo
6. Το Φιλαράκι Τσιπουράδικο στο Βόλο
7. Οψοποιών Μαγγανείαι Θεσσαλονίκη
8. Νέα Φωλιά Θεσσαλονίκη
9. Παραμάλο
10. Σερσέ Λα Φαμ

Οι νικητές στις Ειδικές Κατηγορίες
1. Best Female Chef : Γωργιάννα Χιλιαδάκη (Funky Gourmet)
2. Best Young Chef : Σωτήρης Κοντιζάς (Nolan)
3. Best Service Team: Σπονδή
4. Best Ethnic Dish: Ceviche Leche De La PANTERA NEGRA (LA PANTERA NEGRA)
5. Best Restaurant Design: OOZORA
6. Best Bathroom: GB ROOFGARDEN
7. Best Art de la Table: Σπονδή
8. Best Wine List: By The Glass
9. Best Cocktail List: OOZORA
10. Best Dessert: ARIS’ DEAL CLOSER (VEZENE)

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ρίγανη - Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Ρίγανη – Αποξηραμένα Αυθεντικά Ελληνικά Βότανα Λέσβου & Κρήτης Nissos Greek Food 50γρ.

Nissos Greek Food

Είσαστε έτοιμοι να μυηθείτε στον μαγικό κόσμο  των ελληνικών βοτάνων; Το Nissos Greek Food σας προκαλεί να δοκιμάσετε τα Αποξηραμένα Αυθεντικά…

Αγαρικό σε λάδι

Αγαρικό σε λάδι Μουσείο Μανιταριών

Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων

Ευρέως γνωστό και δημοφιλές μανιτάρι καλλιέργειας, με τραγανή σάρκα, ελκυστική γεύση και εξαίρετη νοστιμιά. Το προϊόν είναι έτοιμο για κατανάλωση.…

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Ανθότυρο Ξηρό Τυρί Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ανθότυρος ο ξηρός είναι στην ουσία ανθότυρος φρέσκος αποξηραμένος και ώριμος, όπως το όνομα του ξεκάθαρα υπονοεί. Η βασική…

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη Gold που είναι κατηγορίας ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) παρασκευάζεται από 100% παστεριωμένο αγελαδινό γάλα Σύρου…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader