post
σαλμονέλα

Σαλμονέλα: 5 τρόποι για την πρόληψη της

Ο Μίλτος Μπαντινάκης, Επικεφαλής Επιθεωρητής Ποιότητας Τροφίμων και Ιδρυτής της Quality Award μας ενημερώνει σχετικά με τη Σαλμονέλα και τους 5 τρόπους για την πρόληψή της. Σαλμονέλα είναι το βακτήριο που ακούμε συχνότερα από όλα σχετικά με τα τρόφιμα. Υπάρχει λόγος φυσικά γι’ αυτό, καθώς αποτελεί τη βασική αιτία δηλητηριάσεων των πολιτών καθημερινά. Η Ευρωπαϊκή Ένωση […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Μπορεί οι επιφάνειες κοπής να αποτελούν έναν πολύτιμο σύμμαχο στην κουζίνα, όμως ο κατάλληλος καθαρισμός τους και…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Άκρως επιτυχημένο το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην Ίο

Με μεγάλη επιτυχία και σημαντική προσέλευση πραγματοποιήθηκε το 1ο Συνέδριο Τουρισμού Κυκλάδων στην κατάμεστη συνεδριακή αίθουσα του…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

107 μετάλλια απέσπασε η Ελλάδα στον διαγωνισμό ελαιολάδου ATHIOOC

Με μεγάλη επιτυχία και τη συμμετοχή 359 δειγμάτων ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες αξιολόγησης του διεθνούς διαγωνισμού ελαιολάδου «Athena International Olive Oil Competition» (ATHIOOC), ο οποίος έλαβε χώρα στους Δελφούς. Η κριτική επιτροπή του ATHIOOC 2018 που περιλάμβανε δοκιμαστές ελαιολάδου διεθνούς εμβέλειας από την Ελλάδα και το εξωτερικό, με βαθιά γνώση και ολοκληρωμένη άποψη για το ελαιόλαδο, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Εύβοια: Πράσινες ακτές και καταγάλανα νερά

Εύβοια: Πράσινες ακτές και καταγάλανα νερά

Το δεύτερο μεγαλύτερο νησί της Ελλάδας, η Εύβοια, φημίζεται για τις πράσινες ακτές, τα καταγάλανα νερά, την…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

«Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας»: Οι μεγάλοι νικητές

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας 2018 στο Grand Ballroom του «Hyatt Regency» στη Θεσσαλονίκη.…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Χάρτης των Γεύσεων 2018

Χάρτης των Γεύσεων 2018

Το πρώτο Σαββατοκύριακο του Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί ο Χάρτης των Γεύσεων 2018 στο Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης στη HELEXPO, όπου οι απανταχού οινόφιλοι θα ζήσουν μια μοναδική οινική εμπειρία.   Και φέτος ο Χάρτης των Γεύσεων θα υποδεχτεί τους επισκέπτες του το Σάββατο 1 και Κυριακή 2 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης στη Θεσσαλονίκη, προσφέροντας […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Γαλαξίδι: πράσινο και μπλε σε απόλυτη αρμονία

Γαλαξίδι: πράσινο και μπλε σε απόλυτη αρμονία

Το Γαλαξίδι διαθέτει όλη τη γοητεία ενός ελληνικού νησιού με την μαγεία της καταπράσινης υπαίθρου σε έναν…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Τροφή από Τρόφιμα»: Παράγουν ζωοτροφές από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

«Τροφή από Τρόφιμα»: Παραγωγή ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

Τα τροφικά υπολείμματα των ξενοδοχείων θα μετατρέπονται σε ζωοτροφές, σύμφωνα με το πρόγραμμα LIFE F4F: «Τροφή από…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Προ των πυλών η έκθεση Freskon 2018

Με το βλέμμα της στραμμένο στη διακίνηση φρούτων και λαχανικών στην περιοχή των Βαλκανίων και της Νοτιοανατολικής Μεσογείου, η έκθεση Freskon 2018 θα ανοίξει τις πύλες της από τις 26 έως 28 Απριλίου στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο της ΔΕΘ-HELEXPO στην Θεσσαλονίκη. Η Freskon 2018 είναι μία καθαρά επαγγελματική έκθεση που κατάφερε σε τρία μόλις χρόνια να […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
ΜΖΕΑ: 100% ελληνικά αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

ΜΖΕΑ: 100% ελληνικά αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά

Τα ελληνικά αποξηραμένα φρούτα και λαχανικά της ΜΖΕΑ παράγονται με σεβασμό στο περιβάλλον και στον καταναλωτή. Αναγνωρίζοντας…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI'96

«Think Pink»: Όλες οι τάσεις στα ροζέ κρασιά στο Wine Club THESSALONIKI’96

Όλες τις τάσεις στα ροζέ κρασιά θα έχουν την ευκαιρία να απολαύσουν όσοι παραβρεθούν στην εκδήλωση «Think Pink»…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά
Ήθη και έθιμα του Πάσχα από όλη την Ελλάδα

Ήθη και έθιμα του Πάσχα από όλη την Ελλάδα

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Nissos Greek Food

Οι Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt ξεχωρίζουν για την ευχάριστη σχεδόν γλυκιά…

Ξυνόχοντρος Κρήτης από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξυνόχοντρος Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται…

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σπανάκι και αλάτι.…

Αρωματικός Πολτός Σκόρδου Nissos Greek Food με Ελαιόλαδο και Βότανα 190γρ.

Αρωματικός Πολτός Σκόρδου Nissos Greek Food με Ελαιόλαδο και Βότανα 190γρ.

Nissos Greek Food

Ο Αρωματικός Πολτός Σκόρδου Nissos Greek Food με Ελαιόλαδο και Βότανα 190gr αποτελεί έναν πολύτιμο σύμμαχο στη μαγειρική σας, καθώς προσφέρει…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader