post
«Τροφή από Τρόφιμα»: Παράγουν ζωοτροφές από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

«Τροφή από Τρόφιμα»: Παραγωγή ζωοτροφών από τα υπολείμματα τροφίμων ξενοδοχείων

Τα τροφικά υπολείμματα των ξενοδοχείων θα μετατρέπονται σε ζωοτροφές, σύμφωνα με το πρόγραμμα LIFE F4F: «Τροφή από Τρόφιμα – Food for Feed».    Πρόκειται για ένα ακόμα βήμα υλοποίησης του πρωτοποριακού Ευρωπαϊκού προγράμματος, το οποίο υλοποιείται από τον Ενιαίο Σύνδεσμο Διαχείρισης Απορριμμάτων Κρήτης (Ε.Σ.Δ.Α.Κ.) με τη συνεργασία του Τ.Ε.Ι. Κρήτης (Τμήμα Τεχνολόγων Γεωπόνων), του Χαροκόπειου […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Vinolio: Αγάπη για τους καρπούς της ζωής

Vinolio: Αγάπη για τους καρπούς της ζωής

Με σεβασμό στην παράδοση και στην ιστορία της Κρήτης η εταιρεία Vinolio παράγει αγνά προϊόντα από τους…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
FoodCo Ελαιουργείο Παναγιωτάκη και Καφές Τσιρογαλάκη: Συνεχιστές της παράδοσης

FoodCo Ελαιουργείο Παναγιωτάκη και Καφές Τσιρογαλάκη: Συνεχιστές της παράδοσης

Με έδρα το Αρκαλοχώρι της Κρήτης η FoodCo Παναγιωτάκης μέσα από μία παράδοση γενεών παράγει και διαθέτει…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Στηρίζουν την καλλιέργεια αρωματικών φυτών η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Στηρίζουν την καλλιέργεια αρωματικών φυτών η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης

Με την υπογραφή της ανάλογης σύμβασης εκδήλωσαν έμπρακτα τη στήριξή τους στην καλλιέργεια αρωματικών φυτών το Πανεπιστήμιο και η Περιφέρεια Κρήτης. Ένα πολύ σημαντικό βήμα για την ώθηση της καλλιέργειας αρωματικών φυτών στην Κρήτη έκαναν η Περιφέρεια και το Πανεπιστήμιο Κρήτης με την υπογραφή της σύμβασης για την «Έρευνα για την υποστήριξη του αγροτικού κόσμου […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Great Taste Awards 2017 οι ελληνικές εταιρίες που ξεχώρισαν

Great Taste Awards 2017 οι ελληνικές εταιρίες που ξεχώρισαν

Περίπου 300 ελληνικές εταιρίες βραβεύτηκαν στη διοργάνωση Great Taste Awards 2017 κερδίζοντας την αναγνώριση στην παγκόσμια αγορά.…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

UNESCO: Το διεθνές συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, διατροφή και υγεία» στο Ηράκλειο Κρήτης

Το Ηράκλειο Κρήτης επιλέχθηκε για τη διοργάνωση του διεθνούς συνεδρίου της UNESCO με θέμα «Άμπελος, Οίνος, διατροφή…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

11ο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές»

Το Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές» ανανεώνει το ραντεβού του για ακόμη μία χρονιά και τιμά την ιδιαίτερη γαστρονομική και πολιτιστική παράδοση των Κυκλάδων. Κάθε χρόνο στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη διοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Σίφνου με την υποστήριξη του Δήμου Σίφνου και της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου το τριήμερο Φεστιβάλ Κυκλαδικής Γαστρονομίας «Νικόλαος Τσελεμεντές». Φέτος, […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Seatrade Europe ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας στο Αμβούργο

Seatrade Europe ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας στο Αμβούργο

Με δικό τους περίπτερο θα συμμετέχουν κρητικά λιμάνια στην ευρωπαϊκή κλαδική έκθεση κρουαζιέρας Seatrade Europe. Από τις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο

Συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Ελληνικά τυριά, μία ιερή τροφή με παράδοση

Ελληνικά τυριά, μία ιερή τροφή με παράδοση

Η ελληνική τυροκομική παράδοση μετράει… χιλιετίες με τα ελληνικά τυριά να βρίσκονται ανάμεσα στα καλύτερα της Ευρώπης. Από την αρχή της εξημέρωσης ζώων και της εμφάνισης της κτηνοτροφίας τα πρώτα γαλακτοκομικά προϊόντα άρχισαν να κάνουν την εμφάνισή τους. Στον ελλαδικό χώρο οι πρώτες μαρτυρίες για γαλακτοκομικά και τυροκομικά προϊόντα εμφανίζονται το 4.000 π.Χ. με τα […]

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιόλαδου

Βασίλης Λεωνίδου: Ο βραβευμένος σεφ του ελαιολάδου

Μία σημαντική διάκριση απέσπασε ο σεφ Βασίλης Λεωνίδου και το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel από τον…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ
Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Κωνσταντίνα Βούλγαρη: Η καλύτερη νεαρή σεφ της Ανατολικής Μεσογείου!

Νικήτρια στην ημιτελική φάση του παγκόσμιου διαγωνισμού San Pellegrino Young Chef of the Year αναδείχθηκε η Ελληνίδα…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

5+1 ποτά που αποτελούν “θερμιδικές βόμβες” του καλοκαιριού

Ποτά

3+1 συμβουλές για τέλειο μπάρμπεκιου

Αφιερώματα

Κουφονήσια: ο μικροσκοπικός παράδεισος των Κυκλάδων

Οδοιπορικό
παιδική παχυσαρκία2

Ελληνόπουλα τα πιο παχύσαρκα παιδιά της Ευρώπης

Έρευνα

Καβάλα: το Monte Carlo του Βορρά

Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Αθόγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Αθόγαλο ή κρέμα γάλακτος από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι το προϊόν που προέρχεται από την μερική ή ολική αποκορύφωση…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι και σοκολάτα αποτελεί μια ασυναγώνιστη γευστική πρόταση με έναν εκρηκτικό συνδυασμό που ικανοποιεί και…

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr

Υδνον

Το Πατέ πράσινης ελιάς και μαύρη τρούφα ϋδνον 80gr συνδυάζει τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι ολικής άλεσης,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader