Συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο

Συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις εστίασης.

Πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» αποκαλύπτει πως το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποφάσισε την απαγόρευση της χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Αντ’ αυτών που χρησιμοποιούνται τώρα θα είναι υποχρεωτική η υιοθέτηση από τους επιχειρηματίες συσκευασιών μίας χρήσης με το αντίστοιχο επώνυμο προϊόν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα η εν λόγω ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στις καινούργιες αγορανομικές διατάξεις (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών) οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν στο προσεχές διάστημα. Η δημόσια διαβούλευση είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Απρίλιο εκκρεμεί όμως η υπογραφή της υπουργικής απόφασης.

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις εστίασης. Greek-Gourmet.gr

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις εστίασης.

Οι φιάλες μίας χρήσης που αναμένεται να χρησιμοποιούνται με το νέο έτος θα πρέπει στην ετικέτα τους να φέρουν και όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που φέρουν και οι κλασικές συσκευασίες επώνυμου ελαιόλαδου. Όσον αφορά το εάν η χρέωση θα περάσει στον καταναλωτή ή όχι αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσει ο ιδιοκτήτης ανά επιχείρηση. Η συγκεκριμένη ρύθμιση πάντως φέρει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του κλάδου εστίασης ενώ αποτελεί την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των ελαιοπαραγωγών. Ανάλογη κίνηση είχε εξαγγελθεί και το 2014 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη χωρίς ωστόσο να νομοθετηθεί.
Αντίστοιχες ρυθμίσεις ισχύουν ήδη σε άλλα ελαιοπαραγωγικά κράτη όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Κύπρος ενώ ορισμένες επιχειρήσεις επισιτισμού στην Κρήτη έχουν προχωρήσει ήδη στη χρήση μη επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών για το ελαιόλαδο ικανοποιώντας το αίτημα των τουριστών για συσκευασμένο ελαιόλαδο. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου πρόκειται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης με τη συγκεκριμένη πρακτική θα ενισχύσουν το κύρος τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Κεράσι Ελληνικά Κεράσματα 200ml με πρωταγωνιστή το δυναμικό κεράσι, ένα απο τα πιο ισχυρά φυσικά αντιφλεγμονώδη απελευθερώνει όλη…

Ψητή μελιτζάνα με λιαστή ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Ψητή μελιτζάνα με λιαστή ντομάτα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Ψητή μελιτζάνα με λιαστή ντομάτα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς ως ορεκτικό, καθώς και με παξιμαδάκια ή φρέσκο ψωμάκι.

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr

Υδνον

Οι Ολόκληρες Τρούφες ϋδνον 25gr προσφέρουν απλόχερα στον ουρανίσκο μας τη μαγεία του συμπυκνωμένου αρώματος δάσους που κρύβει μέσα της η…

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυρί Σαν Μιχάλη Gold Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το παραδοσιακό τυρί Σαν Μιχάλη Gold που είναι κατηγορίας ΠΟΠ (Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης) παρασκευάζεται από 100% παστεριωμένο αγελαδινό γάλα Σύρου…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

Δεν υπάρχουν προσεχείς εκδηλώσεων αυτήν τη στιγμή.

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader