Συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο

Συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις εστίασης.

Πρόσφατο ρεπορτάζ της εφημερίδας «Καθημερινή» αποκαλύπτει πως το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης αποφάσισε την απαγόρευση της χρήσης επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών με ελαιόλαδο στον κλάδο της εστίασης από την 1η Ιανουαρίου του 2018. Αντ’ αυτών που χρησιμοποιούνται τώρα θα είναι υποχρεωτική η υιοθέτηση από τους επιχειρηματίες συσκευασιών μίας χρήσης με το αντίστοιχο επώνυμο προϊόν. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στο δημοσίευμα η εν λόγω ρύθμιση θα συμπεριληφθεί στις καινούργιες αγορανομικές διατάξεις (Κανόνες Διακίνησης και Εμπορίας Προϊόντων και Παροχής Υπηρεσιών) οι οποίες αναμένεται να εκδοθούν στο προσεχές διάστημα. Η δημόσια διαβούλευση είχε ολοκληρωθεί ήδη από τον Απρίλιο εκκρεμεί όμως η υπογραφή της υπουργικής απόφασης.

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις εστίασης. Greek-Gourmet.gr

Αναμένεται να υπογραφεί η υπουργική απόφαση που θα φέρει συσκευασίες μίας χρήσης για το ελαιόλαδο στις επιχειρήσεις εστίασης.

Οι φιάλες μίας χρήσης που αναμένεται να χρησιμοποιούνται με το νέο έτος θα πρέπει στην ετικέτα τους να φέρουν και όλες τις απαιτούμενες σημάνσεις που φέρουν και οι κλασικές συσκευασίες επώνυμου ελαιόλαδου. Όσον αφορά το εάν η χρέωση θα περάσει στον καταναλωτή ή όχι αυτό είναι κάτι το οποίο θα αποφασίσει ο ιδιοκτήτης ανά επιχείρηση. Η συγκεκριμένη ρύθμιση πάντως φέρει ήδη τη σύμφωνη γνώμη του κλάδου εστίασης ενώ αποτελεί την ικανοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των ελαιοπαραγωγών. Ανάλογη κίνηση είχε εξαγγελθεί και το 2014 από τον τότε υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργο Καρασμάνη χωρίς ωστόσο να νομοθετηθεί.
Αντίστοιχες ρυθμίσεις ισχύουν ήδη σε άλλα ελαιοπαραγωγικά κράτη όπως είναι η Ισπανία, η Πορτογαλία, η Ιταλία και η Κύπρος ενώ ορισμένες επιχειρήσεις επισιτισμού στην Κρήτη έχουν προχωρήσει ήδη στη χρήση μη επαναχρησιμοποιούμενων φιαλών για το ελαιόλαδο ικανοποιώντας το αίτημα των τουριστών για συσκευασμένο ελαιόλαδο. Η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου πρόκειται να ενισχύσει τους παραγωγούς και τις εταιρείες τυποποίησης ελαιόλαδου ενώ οι επιχειρήσεις εστίασης με τη συγκεκριμένη πρακτική θα ενισχύσουν το κύρος τους.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πάστα λιαστής ντομάτας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα λιαστής ντομάτας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Πάστα λιαστής ντομάτας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμαδάκια ή φρέσκο ψωμάκι. Δεν περιέχει συντηρητικά.

Χυμουδιά Ρόδι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Ρόδι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση ρίγανης είναι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε σαλάτες μέχρι και κρέατα και ψάρια. Τύπος λαδιού: Λάδι…

Παξιμάδάκια Γλυκάνισου της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 220γρ.

Παξιμάδάκια Γλυκάνισου της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 220γρ.

Οικογένεια Λουκάκου

Τα Παξιμάδάκια Γλυκάνισου της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 220γρ. αποτελούν τον πιο γευστικό μπαλαντέρ της κουζίνας σας! Πρόκειται για ένα παξιμαδάκι…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader