Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Δύο αστέρια Michelin, πολλαπλές βραβεύσεις και μία κορυφαία αισθητική που το κάνουν το εστιατόριο Σπονδή να ξεχωρίζει και να μένει σταθερά πρώτο στην προτίμηση του κοινού.

Ήταν το 1996 όταν ο Απόστολος Τραστέλης συνειδητοποίησε το σημαντικό κενό στη γαστρονομία της Ελλάδας και αποφάσισε να υλοποιήσει το όνειρο της Σπονδής. Γνώμονας για κάθε επίπεδο του εστιατορίου είναι η κορυφαία αισθητική μία λέξη που τονίζει συχνά ο άνθρωπος πίσω από το εγχείρημα που συνεχίζει την παθιασμένη του πορεία στο χώρο με αμείωτη ένταση.

Δύο αστέρια Michelin και πολλαπλές βραβεύσεις εντός και εκτός Ελλάδος μπορεί να είναι ενδεικτικά της ποιότητας που προσφέρει δεν μπορούν όμως να αποδώσουν ούτε στο ελάχιστο την αρμονία γεύσεων ενός μενού. Ένα δείπνο στην Σπονδή είναι μία επιβράβευση για όλες τις αισθήσεις.

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια Greek-Gourmet.gr

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Το ανακαινισμένο καλαίσθητο νεοκλασικό στο Παγκράτι με τη γαλάζια πρόσοψη και τη γυναικεία φιγούρα που κάνει σπονδές στους θεούς υποδέχεται το κοινό του στις δύο αυλές και στις εσωτερικές του αίθουσες με την ίδια ευλάβεια που τους υποδέχτηκε και την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Κάθε αντικείμενο που υπάρχει μέσα σε αυτή έχει κερδίσει τη θέση του χάρη στην υψηλή του ποιότητα, από τα λινά τραπεζομάντιλα των τραπεζιών μέχρι τα υλικά που χρησιμοποιούνται στην άψογα οργανωμένη κουζίνα. Σε αυτήν μπορεί κανείς να ανακαλύψει προϊόντα τα οποία εισάγονται από το ίδιο εστιατόριο και υλικά που για πολλούς παραμένουν άγνωστα. Είναι άλλωστε η θέση του ίδιου του Απόστολου Τραστέλη να φέρνει ακριβώς ότι χρειάζεται με όποιο κόστος και να μη συμβιβάζεται με τίποτα λιγότερο.

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια Greek-Gourmet.gr

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Η κουζίνα της Σπονδής μπορεί να έχει ως βάση της τη γαλλική κουζίνα όπως άλλωστε και τα περισσότερα είδη, όμως όσα ανακαλύπτει κανείς στο μενού της παρουσιάζουν μία διεθνή, δημιουργική κουζίνα στη οποία μπορεί να εντοπίσει και ελληνικά στοιχεία. Ο chef Άγγελος Λάντος και η ομάδα του φροντίζουν για την αρτιότητα του κάθε πιάτου. Το μενού αλλάζει τέσσερις φορές το χρόνο όπως και οι εποχές παρουσιάζοντας πιάτα όπως η «Τούρτα λαγού» ή το λαυράκι με μουσελίν σέλινο-λεμόνι, μαρέγκα και τσάι μάτσα. Υπάρχουν όμως και τα πιάτα υπογραφής της ΣπονδήςΚαραβίδα (λεμόνι, χαβιάρι Daurenki Petrossian, γκρέιπφρουτ, γεντιανή και σέλερι), Καβούρι (ρέβα, μέλι ακακίας, εστραγκόν, φρούτα του πάθους), Σοκολάτα αλπάκο από το Εκουαδόρ (κρεμ σαμπλέ κανέλα, μαλακή καραμέλα, αλατισμένα φιστίκια, παγωτό φιστίκι Αιγίνης).

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια Greek-Gourmet.gr

Σπονδή: Σημείο αναφοράς εδώ και 20 χρόνια

Όσο φαντασμαγορικά ακούγονται τα πιάτα της κι όσο βαρύγδουπα κι αν είναι τα αστέρια Michelin η Σπονδή είναι αν όχι το οικονομικότερο, ένα από τα οικονομικότερα εστιατόρια του είδους στην Ευρώπη όπου μπορεί κάποιος με 75 ευρώ το άτομο να απολαύσει ένα Μενού γνωριμίας. Κάνοντας την εμπειρία απογειωτική.

Χρήσιμες πληροφορίες:
Διεύθυνση: Πύρρωνος 5, Παγκράτι, τηλ.: 210-756402
Site: www.spondi.gr

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Καλοκαιρινά detox ροφήματα

Συνταγές
Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού στη Σπάρτη

Αφιερώματα
Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Μαμαδίστικα γλυκά ψυγείου

Συνταγές
Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Κουρκουμάς: νέα μέθοδος για μεγαλύτερη απορρόφηση

Αφιερώματα
Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Aleria: Όταν το κλασικό συνάντησε το μοντέρνο

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 250γρ. σε Vaccum ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Μαρμελάδα Πορτοκάλι με Καρότο και Μύρτιλα Jukeros by Dimitris Chomatas 250gr

Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Πορτοκάλι Jukeros by Dimitris Chomatas με Καρότο και Μύρτιλα 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη

Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Φράουλα Jukeros by Dimitris Chomatas με Ρούμι και Καστανή Ζάχαρη 250g «συντροφεύει» τόσο τις…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 500ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…


expotrof-banner

Εγγραφή στο newsletter

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader