Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Έφθασε η στιγμή να απολαύσουμε μια άκρως αρωματική, υγιεινή αλλά και δροσερή μακαρονάδα με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο! Είναι γρήγορη, εύκολη και «υπόσχεται» να μας μεταφέρει τους γευστικούς παφλασμούς των κυμάτων του καλοκαιριού. Ακόμη να την ετοιμάσετε;

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης n. 5 (500 γρ.)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει έντονα τοποθετούμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 50ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πολτοποιημένο σκόρδο για 15’’-20’’.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 περίπου λεπτά μέχρι τα ντοματίνια να βγάλουμε τα υγρά τους.
  4. Προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο των μακαρονιών και συγκεκριμένα στα 5-6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια (συνήθως τα μακαρόνια ολικής βράζουν στα 8 λεπτά), τα σουρώνουμε φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε 300ml από το νερό τους.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή το τηγάνι με τα ντοματίνια τα μακαρόνια, την μαύρη ζάχαρη και 200ml από το βρασμένο νερό που κρατήσαμε.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά τα μακαρόνια.
  7. Σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερο χρόνο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 100ml από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το υπόλοιπο λάδι (50ml), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Συνταγές
Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Παξοί: Το νησί του έρωτα που θα σας συναρπάσει

Οδοιπορικό
Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση pesto συνδυάζεται εξαιρετικά με ζυμαρικά, κρεατικά και ψητά λαχανικά. 99,60% Ελαιόλαδο & 0,40% σιρόπι με…

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Βελανιδιάς Μελισσοκομία Χελμός είναι ένα σκουρόχρωμο συνήθως μέλι με άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, πλούσια και μεστή, ενώ δεν…

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt

Nissos Greek Food

Οι Λιαστές Ντομάτες Nissos Greek Food Μαριναρισμένες σε Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο & Ντόπια Βότανα 1,5lt ξεχωρίζουν για την ευχάριστη σχεδόν γλυκιά…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader