Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Έφθασε η στιγμή να απολαύσουμε μια άκρως αρωματική, υγιεινή αλλά και δροσερή μακαρονάδα με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο! Είναι γρήγορη, εύκολη και «υπόσχεται» να μας μεταφέρει τους γευστικούς παφλασμούς των κυμάτων του καλοκαιριού. Ακόμη να την ετοιμάσετε;

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης n. 5 (500 γρ.)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει έντονα τοποθετούμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 50ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πολτοποιημένο σκόρδο για 15’’-20’’.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 περίπου λεπτά μέχρι τα ντοματίνια να βγάλουμε τα υγρά τους.
  4. Προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο των μακαρονιών και συγκεκριμένα στα 5-6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια (συνήθως τα μακαρόνια ολικής βράζουν στα 8 λεπτά), τα σουρώνουμε φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε 300ml από το νερό τους.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή το τηγάνι με τα ντοματίνια τα μακαρόνια, την μαύρη ζάχαρη και 200ml από το βρασμένο νερό που κρατήσαμε.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά τα μακαρόνια.
  7. Σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερο χρόνο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 100ml από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το υπόλοιπο λάδι (50ml), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Βασιλικό 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου με πάστα ελιάς Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως πάστα ελιάς,…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση λεμονιού έχει ελαφριά, πλούσια, φρουτώδης γεύση με φινίρισμα βουτύρου. Χωρίς καθόλου όξινη επίγευση. Συνδυασμούς τροφίμων/…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader