Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Έφθασε η στιγμή να απολαύσουμε μια άκρως αρωματική, υγιεινή αλλά και δροσερή μακαρονάδα με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο! Είναι γρήγορη, εύκολη και «υπόσχεται» να μας μεταφέρει τους γευστικούς παφλασμούς των κυμάτων του καλοκαιριού. Ακόμη να την ετοιμάσετε;

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Υλικά για 4 άτομα
1 πακέτο σπαγγέτι ολικής άλεσης n. 5 (500 γρ.)
1 μεγάλη σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη
500 γρ. ντοματίνια κομμένα στη μέση
1 φλιτζάνι τσαγιού φυλλαράκια βασιλικού, ψιλοκομμένα
100 ml ελαιόλαδο
1 κ.γ. μαύρη ζάχαρη
200 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη (προαιρετικά για το σερβίρισμα)
αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
  1. Βάζουμε στην κατσαρόλα 5 λίτρα νερό και αλάτι. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει έντονα τοποθετούμε τα μακαρόνια στην κατσαρόλα.
  2. Παράλληλα, σε μια άλλη κατσαρόλα ή σε ένα μεγάλο τηγάνι ρίχνουμε 50ml από το μετρημένο ελαιόλαδο και σοτάρουμε σε δυνατή φωτιά το πολτοποιημένο σκόρδο για 15’’-20’’.
  3. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα ντοματίνια και το αλάτι και μαγειρεύουμε σε μέτρια θερμοκρασία για 4 περίπου λεπτά μέχρι τα ντοματίνια να βγάλουμε τα υγρά τους.
  4. Προτού ολοκληρωθεί το βράσιμο των μακαρονιών και συγκεκριμένα στα 5-6 λεπτά που βράζουν τα μακαρόνια (συνήθως τα μακαρόνια ολικής βράζουν στα 8 λεπτά), τα σουρώνουμε φροντίζοντας όμως να κρατήσουμε 300ml από το νερό τους.
  5. Προσθέτουμε στην κατσαρόλα ή το τηγάνι με τα ντοματίνια τα μακαρόνια, την μαύρη ζάχαρη και 200ml από το βρασμένο νερό που κρατήσαμε.
  6. Συνεχίζουμε το βράσιμο για άλλα 2-3 λεπτά ανακατεύοντας προσεκτικά τα μακαρόνια.
  7. Σε περίπτωση που χρειαστούν περισσότερο χρόνο, προσθέτουμε και τα υπόλοιπα 100ml από το νερό που κρατήσαμε από το βράσιμο των μακαρονιών.
  8. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Προσθέτουμε τον βασιλικό, το υπόλοιπο λάδι (50ml), αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά.
  9. Σερβίρουμε και προαιρετικά πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά
Ήθη και έθιμα του Πάσχα από όλη την Ελλάδα

Ήθη και έθιμα του Πάσχα από όλη την Ελλάδα

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες Ελιές Χαλκιδικής σε Vaccum 500γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι μία-μία…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ  προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους ‘Frozen Berries’ Jukeros by Dimitris Chomatas 250ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστικό ρόφημα τσαγιού με Φρούτα τους Δάσους 'Frozen Berries' Jukeros by Dimitris Chomatas με Λεμόνι και Αγαύη 250ml • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader