Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Spa water: Μικρά μυστικά αποτοξίνωσης με νερό

Λαχανικά, φρούτα, βότανα και μπαχαρικά μπορούν να κάνουν το νερό τον απόλυτο σύμμαχο αποτοξίνωσης.

Είναι γνωστό πως ο καλύτερος φίλος του οργανισμού μας είναι το νερό. Είτε θέλουμε να χάσουμε βάρος είτε να αποτοξινώσουμε το σώμα μας, οι ειδικοί συνιστούν να πίνουμε 6-8 ποτήρια νερό καθημερινά. Μας κρατούν ενυδατωμένους και βοηθούν στα να διατηρηθούν σε καλή κατάσταση τα ζωτικά μας όργανα. Όμως, δεν χρειάζεται να είναι απλώς νερό βρύσης! Μπορούμε να το ενισχύσουμε με φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά, βότανα για πιο άμεσα και γευστικά αποτελέσματα.

Μερικά καθημερινά, «μαγικά» συστατικά που όλοι έχουμε στο σπίτι μας μπορούν να κάνουν την διαφορά. Προσθέστε στο νερό σας λεμόνι για να αποβάλετε τις βλαβερές τοξίνες από το σώμα, μέντα για καλύτερη πέψη, αγγούρι για αντιφλεγμονώδη δράση και τζίντζερ ως φυσικό παυσίπονο, κανέλα για λιποδιάλυση. Γίνονται εύκολα και μπορείς να τα αναμίξεις με διάφορα συστατικά ώστε να προσαρμόσεις τις συνταγές στο γούστο σου. Μελέτες δείχνουν πως 2-3 ποτήρια καθημερινά 30 λεπτά πριν το γεύμα μπορούν να βοηθήσουν στην μείωση βάρους και στην αίσθηση φουσκώματος, ενώ βοηθούν το σώμα να απαλλαγεί από βλαβερές τοξίνες.

Πώς να τα φτιάξετε
Για να φτιάξετε το δικό σας νερό αποτοξίνωσης το μόνο που χρειάζεστε είναι τα αγαπημένα σας αρωματικά βότανα, φρούτα, λαχανικά, μπαχαρικά και πολύ φαντασία. Επιλέξτε γεύσεις που σας αρέσουν και δημιουργήσετε τα δικά σας spa water.

Εμείς σας παρουσιάζουμε μερικές ιδέες για να ξεκινήσετε τις δικές σας συνταγές:

Αγγούρι και νερό

Αγγούρι και νερό

Ημερήσια κατανάλωση
10 λεπτές φέτες ή λωρίδες αγγουριού
1 φέτα λεμόνι
2 λίτρα νερό
Εκτέλεση
Προσθέστε τα υλικά σε μία μεγάλη κανάτα. Γεμίστε την με νερό και αφήστε τα στο ψυγείο για 12-24 ώρες. Προσθέστε μόνο μια φέτα λεμονιού γιατί η γεύση από το λεμόνι μπορεί εύκολα να «σκεπάσει» τις υπόλοιπες. Προσοχή να έχετε αφαιρέσει το λευκό τμήμα που μπορεί να πικρίσει.
Εσπεριδοειδή με θυμάρι και νερό

Εσπεριδοειδή με θυμάρι και νερό

Ημερήσια κατανάλωση
2 φέτες από τα αγαπημένο σας φρούτα (πορτοκάλι, γρειπφρουτ, σαγκουίνι)
1 κλωνάρι θυμάρι
Εκτέλεση
Αφαιρέστε όλο το λευκό μέρος από τα εσπεριδοειδή για να μην πικρίσει το ρόφημα. Προσθέστε το θυμάρι σε μια κανάτα και γεμίστε με νερό. Διατηρήστε το στο ψυγείο.
Αχλάδι, τζίντζερ, lime με νερό

Αχλάδι, τζίντζερ, lime με νερό

Ημερήσια κατανάλωση
2 φέτες αχλάδι
1φέτα lime
¼ της φέτας τζίντζερ
Εκτέλεση
Προσθέστε σε μια κανάτα νερό ένα άγουρο, σκληρό αχλάδι (όχι μαλακό), το lime και το τζίντζερ και αφήστε την στο ψυγείο για 12 ώρες τουλάχιστον. Αν σας αρέσει η πικάντικη γεύση του τζίντζερ μπορείτε να χαράξετε την φέτα για να απελευθερώσει τα έλαια της.
Φράουλες, μούρα και μέντα

Φράουλες, μούρα και μέντα

Ημερήσια κατανάλωση
3 φράουλες
5 μούρα (όποια σας αρέσου)
2-3 φύλλα μέντας
Εκτέλεση
Κόψτε τις φράουλες και τα μούρα σε κομμάτια, προσθέστε τα σε μια κανάτα με νερό και σκεπάστε τα με τα φύλλα μέντας. Αφήστε τα στο ψυγείο για 12-24 ώρες

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΚΡΕΑΤΑ ΑΣΠΙΔΑ ΤΩΝ ΛΟΙΜΩΞΕΩΝ

Τα καμένα κρέατα «ασπίδα» των λοιμώξεων

Έρευνα
ΛΟΥΚΑΚΟΥ FAMILY

Λουκάκου family: τα κουλουράκια όπως παλιά!

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Κέικ με σπανάκι και μυρωδικά

Συνταγές
ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική, φρουτένια και άκρως δροσιστική, η Μαρμελάδα Σύκο Jukeros by Dimitris Chomatas με Βινσάντο 250g «συντροφεύει» τόσο τις αλμυρές όσο…

Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml

Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml

Λεμονοδάσος

Η Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml προέρχεται από τα διάσημα λεμόνια της Τροιζηνίας και αποτελεί δημιούργημα του «Εργαστηρίου…

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ανθέων Μελισσοκομίας Χελμός παράγεται από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχουν γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες.…

Ξύγαλο από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξύγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader