Σεμιφρέντο, το απολαυστικό!

SEMIFREDDO

Όταν θέλεις δροσερό, νόστιμο κι εύκολο γλυκό με πολλές παραλλαγές φτιάχνεις σεμιφρέντο. Γιατί η απόλαυση δεν έχει περιορισμούς!!!

Υλικά για 6 άτομα
100 γρ. ζάχαρη
1 κ.γ. βανίλια
5 αυγά
400 γρ. κρέμα γάλακτος
1 συσκευασία μπισκότα γεμιστα
100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη
Αλάτι
Εκτέλεση
  1. Ξεχωρίζουμε σε δύο μπολ πολύ προσεκτικά τους κρόκους από τα ασπράδια, για να μην υπάρχει καθόλου κρόκος μέσα στα ασπράδια.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια με το αλάτι στο μίξερ μέχρι να γίνουν μια ελαφριά μαρέγκα.
  3. Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε την ζάχαρη και χτυπάμε μέχρι να λιώσει τελείως.
  4. Προσθέτουμε την βανίλια και χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  5. Προσθέτουμε σιγά-σιγά την μαρέγκα στο μείγμα με τα αυγά κι ανακατεύουμε με μια σπάτουλα απαλα, ώσπου να γίνει ένα ενιαίο μείγμα.
  6. Το σημαντικό είναι να είναι το μείγμα μας όσο πιο αφράτο γίνεται, γι αυτό όλη η διαδικασία πρέπει να γίνει με αργές κινήσεις.
  7. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε χαμηλή ένταση για να μην κάψει.
  8. Παράλληλα χτυπάμε την κρέμα γάλακτος στο μίξερ μέχρι να να γίνει σαντιγί χωρίς να σφίξει πολύ.
  9. Προσθέτουμε τη σαντιγί στο μείγμα με τα αυγά και τη μαρέγκα και ανακατεύουμε απαλά για να μη χάσουμε τον όγκο του μείγματος.
  10. Στρώνουμε το μισό μείγμα σε ένα πυρέξ και στο άλλο μισό προσθέτουμε τα μπισκότα αφού πρώτα τα έχουμε σπάσει σε πολύ μικρά κομματάκια.
  11. Ρίχνουμε και το υπόλοιπο μείγμα στο πυρέξ και το βάζουμε στην κατάψυξη για 12 ώρες να παγώσει.
Tip: Εναλλακτικά αντί για μπισκότα μπορείτε να βάλετε φρέσκα φρούτα της αρεσκίας σας όπως τα κεράσια. Αν θέλετε να φτιάξετε μια πιο υγιεινή εκδοχή αντικαταστήστε την σοκολάτα με ταχίνι

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 500ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 500ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μύρτιλο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Μέλι Ελάτης Μελισσοκομία Χελμός

Μέλι Ελάτης Μελισσοκομία Χελμός

Μελισσοκομία Χελμός

Το Μέλι Ελάτης βανίλια Μελισσοκομία Χελμός προέρχεται κυρίως από τα βουνά Μαίναλο, Πάρνωνα και Χελμό στην Πελοπόννησο και διακρίνεται για την…

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό και Chia 260ml

Χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απολαυστική και άκρως δροσιστική η χειροποίητη Λεμονάδα Jukeros by Dimitris Chomatas με Αγαύη, Φράουλα, Βασιλικό & Chia 260ml. • Χωρίς συντηρητικά,…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader