Ψωμί, φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες!

ΨΩΜΙ

Το κακό με το ψωμί είναι ότι ποτέ δεν το τρώμε ολόκληρο μέσα σε μία μέρα, με αποτέλεσμα την επόμενη να έχει αρχίσει να χαλάει. Ακολουθήστε το παρακάτω tip για να διατηρήσετε το ψωμί φρέσκο και μυρωδάτο για μέρες.

Κάθε φορά που αγοράζουμε ψωμί τρώμε μερικές φέτες με αποτέλεσμα πάνω από το μισό να περισσεύει για την επόμενη μέρα. Το αφήνουμε, λοιπόν, είτε στην σακούλα του φούρνου, είτε στην ψωμοθήκη, είτε σκεπασμένο πάνω στον πάγκο. Έρευνες αναφέρουν πως ο πάγκος είναι το τελευταίο σημείο που θα πρέπει να το αφήνουμε. Σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο της Νεμπράσκα, ο αέρας και το φως συμβάλλουν στην αλλοίωση των τροφίμων καθώς οι μικροοργανισμοί αναπτύσσονται καλύτερα σε θερμοκρασία δωματίου.
Σπόρια μούχλας που υπάρχουν στον αέρα μπορεί να καταλήξουν στο ψωμί, το οποίο θα μουχλιάσει μετά από περίπου μια εβδομάδα εάν το έχουμε αφήσει στον πάγκο της κουζίνας. Λόγω των μακριών ριζών τους, μπορεί να χρειαστούν μερικές μέρες πριν κάνουν την εμφάνισή τους οι πρασινωπές κηλίδες πάνω στο ψωμί. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να καταναλώσουμε μουχλιασμένο ψωμί χωρίς καν να το ξέρουμε.
Ο καλύτερος τρόπος για να διατηρήσουμε το φρέσκο είναι να το αποθηκεύσουμε σωστά.
Σύμφωνα με δημοσίευση στο European Journal of Clinical Nutrition η διατήρηση του ψωμιού στην κατάψυξη μειώνει τις πιθανότητες εμφάνισης μούχλας. Ο πιο σωστός τρόπος για να αποθηκεύσεις το ψωμί στην κατάψυξη είναι: Την ημέρα που αγοράζεις το ψωμί, αφού καταναλώσεις όσο χρειάζεται, κόψε το υπόλοιπο σε φέτες και βάλτο στην κατάψυξη. Το ψωμί διατηρείται στην κατάψυξη για 2-3 μήνες, ενώ στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
Κράτησε όσες φέτες χρειάζεται να καταναλώσεις τις επόμενες μέρες στο ψυγείο και το υπόλοιπο βάλτο στην κατάψυξη. Μόλις τις χρειαστείς άφησε τες να ξεπαγώσουν σε θερμοκρασία δωματίου ή τοποθέτησε τες σε μία σχάρα στο φούρνο για να ψηθούν. Η υφή του ψωμιού θα είναι κατά 95% το ίδιο καλή με όταν το αγόρασες και σαφώς πολύ καλύτερη από τη φρατζόλα της δεύτερης ημέρας. Αν έχεις καταψύκτη ή συρτάρι βαθιάς κατάψυξης στο ψυγείο σου, τότε μπορείς να διατηρήσεις τις φέτες έως και 6 μήνες.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μούρο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Ολοκλήρωση των πιάτων περιλαμβάνοντας σαλάτες, μαρινάδες, φιλέ…

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Πικάντικο τυρί με μπούκοβο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι ένα σκληρό τυρί με βουτυρένια αρώματα, διακριτικό κάψιμο και υφή παρμεζάνας.…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με μήλο συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου 210γρ.

Οικογένεια Λουκάκου

Τα Κουλουράκια Πορτοκαλιού της Μαμάς Οικογένεια Λουκάκου μας ξυπνούν αναμνήσεις από τα παιδικά μας χρόνια. Το πλούσιο άρωμα πορτοκαλιού, από τα…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader