Ξύγαλο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή, ευχάριστη δροσερή γεύση και άρωμα. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα, χρησιμοποιείται ως ορεκτικό.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ
Άλλα προϊόντα παραγωγoύ

Περιγραφή

Πρόκειται για τυρί αλοιφώδους υφής που παρασκευάζεται αποκλειστικά στη Σητεία, τα τελευταία χρόνια έχει ξεκινήσει την παραγωγή του προϊόντος και το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκηστο Ρέθυμνο. Το ξύγαλο είναι προϊόν όξυνσης του γάλακτος, μαλακό λευκό επιτραπέζιο τυρί αλοιφώδες ή κοκκώδες, χωρίς επιδερμίδα, με υπόξυνη ελαφρώς αλμυρή, ευχάριστη δροσερή γεύση και άρωμα. Παράγεται από αιγοπρόβειο γάλα, χρησιμοποιείται ως ορεκτικό.

Έχει πλούσια ξινούτσικη και φρέσκια γεύση. Ένα χαρακτηριστικό που το διαφοροποιεί από τα άλλα τυριά της κατηγορίας του είναι η μικρότερη λιποπεριεκτικότητα, η οποία (επί ξηράς βάσης) πρέπει να είναι η ελάχιστη 33%κ.β. και η μέγιστη 48%κ.β. Μπορείτε να το απολαύσετε σκέτο, αλειφόμενο στο ψωμί ή στο παξιμάδι.


ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

Ταλάκη Σοφία

Κάρπαθος, Αρκάσα, Ελλάδα
2245061101
Διεύθυνση: Κάρπαθος, Αρκάσα, Ελλάδα

Ο ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

ΤΥΡΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΡΑΚΙ ΗΛΙΑΚΗ
Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Με μια επιτυχημένη πορεία 43 ετών, το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη με έδρα το Κάτω Μαλάκι στο Ρέθυμνο είναι ένα σύγχρονο τυροκομείο που παράγει προϊόντα παρασκευαζόμενα με τον παλιό, πατροπαράδοτο τρόπο χωρίς προσθήκες διαφόρων υποκατάστατων.

Τα προϊόντα παρασκευάζονται από Αγνό Φρέσκο Αιγοπρόβειο Γάλα, το οποίο παράγεται στο Νομ'ο Ρεθύμνου. Συνδυάζοντας την παραδοσιακή τέχνη τυροκόμισης, κάτω απο τις πλέον σύγχρονες συνθήκες υγιεινής, το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη παράγει προϊόντα με μοναδική γεύση, υφή, χρώμα και άρωμα.


ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Κρήτη
Κρήτη

Η Κρήτη είναι νησί μοναδικής ομορφιάς που γοητεύει ανεξαιρέτως ακόμη και τον πιο απαιτητικό ταξιδιώτη. Είναι το μεγαλύτερο νησί της Ελλάδος και το πέμπτο σε έκταση νησί της Μεσογείου και νοτιότερο άκρο της Ευρώπης. Πρόκειται για έναν ευλογημένο τόπο και ένα από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς προορισμούς που συνδυάζει μια πλούσια ιστορία, αξιοθέατα και μνημεία, παραμυθένιες παραλίες, βουνά και φαράγγια, φιλόξενους ανθρώπους και εξαιρετικά τοπικά προϊόντα.


preloader