Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 5lt

Το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 5lt ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στα χρυσοβραβευμένα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα παγκοσμίως! Γλυκόπιοτο και πολύ ευχάριστο στη γεύση, ελαφρύ και πολύ αρωματικό, με πλούσια διατροφικά στοιχεία και θρεπτικές ιδιότητες,  το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Nissos Greek Food αποτελεί προϊόν επιλεγμένων οικογενειακών Βιολογικών και/ή Συμβατικών καλλιεργειών του νησιού. Παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με σύγχρονες μηχανικές μεθόδους ψυχρής έκθλιψης. Το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο της Nissos Greek Food είναι πιστοποιημένο από την TUV HELLAS/TUV NORD.

Κατηγορία:

Εταιρία: Nissos Greek Food

Περιγραφή

Το «χρυσό» Βιολογικό και το Συμβατικό Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο Λέσβου της Nissos Greek Food, από τις σπάνιες ποικιλίες ελιάς «Κολοβή» και «Αδραμυτιανή»,  ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και τα ιδιαίτερα γευστικά χαρακτηριστικά του, με αποτέλεσμα να συγκαταλέγεται στα χρυσοβραβευμένα έξτρα παρθένα ελαιόλαδα παγκοσμίως! Γλυκόπιοτο και πολύ ευχάριστο στη γεύση, ελαφρύ και πολύ αρωματικό, με πλούσια διατροφικά στοιχεία και θρεπτικές ιδιότητες,  το Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο της Nissos Greek Food αποτελεί προϊόν επιλεγμένων οικογενειακών Βιολογικών και/ή Συμβατικών καλλιεργειών του νησιού. Παράγεται απευθείας από ελιές και μόνο με σύγχρονες μηχανικές μεθόδους ψυχρής έκθλιψης.

Το Βιολογικό Έξτρα Παρθένο ελαιόλαδο της Nissos Greek Food είναι πιστοποιημένο από την TUV HELLAS/TUV NORD. Ιδανικό για χρήση ωμό και μαγειρεμένο, σε κάθε πιάτο της ελληνικής κουζίνας αλλά και των διεθνών (ιταλικής, ινδικής, γιαπωνέζικης κ.ά.).

Διατίθεται σε συσκευασίες οικιακές, δώρου και επαγγελματικές (γυάλινη φιάλη 100ml – 250ml – 500ml και τενεκεδάκι 5lt). Οι γυάλινες συσκευασίες βραβεύθηκαν διεθνώς για το design τους, με SILVER & BRONZE 2016 PACKAGING ICOO LONDON AWARD.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Nissos Greek Food

Nissos Greek Food

Η Nissos Greek Food γεννήθηκε από αγάπη και μεράκι για τις αξεπέραστα νόστιμες Ελληνικές γεύσεις, που όλοι έχουμε γευτεί από παιδιά, στα χωριά μας κυρίως, από τα χεράκια της γιαγιάς και της μαμάς. Με αφετηρία το νησί της Λέσβου, ιδιαίτερη πατρίδα μας, ξεκινήσαμε ένα υπέροχο ταξίδι επιλογής γεύσεων ανά την Ελλάδα, σε μικρές οικοτεχνίες και παραγωγικές μονάδες, θέλοντας να διαδώσουμε τη γευστική εμπειρία της Ελληνικής κουζίνας στους καλοφαγάδες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Η Nissos Greek Food διαθέτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης:

• Σπάνια ποικιλία ελιάς Λέσβου με πλούσια γεμάτη γεύση και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιόλαδο από κάθε άλλη ποικιλία
• Αυθεντικά Ελληνικά βότανα Λέσβου και Κρήτης, με δυνατό άρωμα και σπάνιες ιδιότητες
• Ανεπεξέργαστό φυσικό αλάτι από τις διάσημες αλυκές της Καλλονής Λέσβου, με δυνατή γεύση και ιδιαίτερα πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία
• Μαριναρισμένες λιαστές ντομάτες Λέσβου, οι μόνες σε εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ντόπια βότανα
• Φρέσκια σάλτσα ντομάτας σε στάδιο βιολογικής καλλιέργειας, με γεύση φυσική, με βασιλικό/ρίγανη, με θυμάρι
• Αρωματικό κρίταμο πλούσιο σε βιταμίνες
• Εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα Λέσβου από αιγοπρόβειο ντόπιο γάλα
• Παραδοσιακά αλίπαστα Λέσβου φτιαγμένα με την παλιά ανατολίτικη συνταγή

Nissos Greek Food
Διεύθυνση: Αγίου Αντωνίου 128, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 38
Τηλ.: (0030) 6974069896​ & (0030) 2130441571
Site: http://www.nissos-greek-food.com/

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Λέσβος

Λέσβος

Ένα νησί που παράγει όλους τους μεσογειακούς θησαυρούς που μπορεί κανείς να ονειρευτεί δεν θα μπορούσε παρά να κατοικηθεί και να υμνηθεί από την αρχαιότητα, αυτή είναι η Λέσβος. Το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της χώρας μας μετά από την Κρήτη και την Εύβοια δεν είναι ένας κλασικός προορισμός. Για να μπορέσει κανείς να ανακαλύψει όλους τους θησαυρούς της θα πρέπει να αφιερώσει αρκετές μέρες και το σίγουρο είναι πως δεν θα απογοητευτεί στιγμή. Ένας τόπος ευλογημένος που ακόμα και οι Οθωμανοί είχαν χαρακτηρίσει «Περιβόλι της Αυτοκρατορίας» ακριβώς επειδή τα χώματά του παρήγαγαν τα πάντα. Δεν είναι μόνο το εύφορο έδαφος που προσέφερε τα μέγιστα στους κατοίκους του νησιού, είναι και η θάλασσα με τον πλούσιο βυθό της που έδωσε έναν ακόμα πιο ξεχωριστό χαρακτήρα στη Λέσβο.

Σε όλη τη διαδρομή του νησιού το κυρίαρχο δέντρο που συναντάς είναι η ελιά από τον καρπό της οποίας παράγεται εξαιρετικό ελαιόλαδο αλλά και αρκετά καλλυντικά προϊόντα όπως το σαπούνι. Η ανεπτυγμένη ζωική παραγωγή του νησιού έχει οδηγήσει στην αυξημένη τυροκομία με τη φέτα, το κασέρι και το λαδοτύρι να έχουν χαρακτηριστεί ΠΟΠ. Το μέλι και το κρασί διαθέτουν εξίσου καλή φήμη ενώ οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του νησιού έχουν βοηθήσει με τα προϊόντα τους να αναδειχθούν ακόμα περισσότερες πλευρές της ντόπιας παραγωγής. Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και οι χάχλες (τραχανάς από γάλα και σιτάρι σε σχήμα βαρκούλας) αποτελούν ορισμένα από αυτά τα παραδοσιακά προϊόντα. Στα τραπέζια που στρώνονται στη Λέσβο κυριαρχούν τα ψαρικά και τα φρούτα της θάλασσας με τις σαρδέλες να βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση. Οι Γκιουζλεμέδες τοπικά τυροπιτάκια με δυόσμο αλλά και το σφουγγάτο (ομελέτα με κολοκυθάκια) αποτελούν από τους πιο γνωστούς μεζέδες. Η πλαντζέτα με γέμιση από καρύδι, η αλευριά από σύκα και το γλυκό κάστβανα είναι τα καλύτερα επιδόρπια.