Μυζήθρα Νιώτικο

  Ξινό Νιώτικο: Ένα τυρί κρεμώδες με ελάχιστα όξινη αλλά παράλληλα ευχάριστη και δροσερή γεύση, που παρουσιάζει μεγάλη ζήτηση τα τελευταία χρόνια. Ιδανικό συνοδευτικό σε δροσερές σαλάτες.

  Κατηγορία:

  Ετικέτα:

  Εταιρία: Νιώτικο

  Περιγραφή

  Μυζήθρα Νιώτικο: Παραδοσιακό προϊόν του νησιού, το οποίο προέρχεται από το τυρόγαλο της τυροκόμησης. Ένα γλυκό και δροσερό τυρί, γευστικό και ελαφρύ με ελάχιστα λιπαρά, καταλληλο για μία ισορροπημένη διατροφή.

  Site: http://www.niotiko.gr

  ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

  Ελλάδος Γη – Λιγκουνάκη Αγγελική

  Προϊόντα της ελληνικής γης τυποποιημένα και χύμα από επιλεγμένους μικρούς παραγωγούς από κάθε σημείο της Ελλάδας.
  2109736902
  Διεύθυνση: Αγίου Δημητρίου 17343, Άγιος Δημήτριος, Ελλάδα

  Οικογένεια Γαϊτανίδη -Τζοτζόλη Α. & ΣΙΑ ΕΕ

  Παραδοσιακό Γαλακτοπωλείο
  2114077153
  Διεύθυνση: Φιλολάου 174, Αθήνα, 116 32, Ελλάδα

  Provence Deli

  Από το 2006 το Provence deli εξειδικεύεται στην επιλογή και διάθεση ανωτέρας ποιότητας artisanal τυριών και αλλαντικών. Η γκάμα των τυριών και αλλαντικών απαρτίζεται από 60 έως και 100 και πλέον διαφορετικά είδη.
  2108981435
  Διεύθυνση: Λεωφόρος Ποσειδώνος 81, Γλυφάδα

  Τρεις κι Εξήντα

  Παντοπωλείο με παραδοσιακά προιόντα (τρόφιμα, κρασιά, κλπ) από όλη την Ελλάδα και όχι μόνο.
  2104176405
  Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου 31, Πειραιάς

  Οι Συμπέθεροι

  Από το 2001, "Οι Συμπέθεροι" σας προσφέρουν επιλεγμένα τοπικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα καθώς και ποικιλία προϊόντων εισαγωγής.
  2103836661
  Διεύθυνση: Στουρνάρη 14 και Νοταρά 2, Αθήνα

  ΜΑΝΟΥΤΑ

  Το κατάστημα ΜΑΝΟΥΤΑ της εταιρείας Μ.ΤΣΙΤΣΙΡΙΔΗΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. διαθέτει παραδοσιακά προϊόντα από κάθε γωνιά της Ελλάδος.
  2109914047
  Διεύθυνση: Χρυσοστόμου Σμύρνης 23 Αργυρούπολη

  ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

  Νιώτικο

  Νιώτικο

  Το τυροκομείο Νιώτικο ξεκίνησε το 2007 με σκοπό να κρατήσει ζωντανό τον πρωτογενή τομέα της Ίου και παράλληλα την κουλτούρα και αγάπη για τα παραδοσιακά του προϊόντα.

  Την πρωτοβουλία αυτή πηρέ μετα από συσκέψεις με τους αγρο-κτηνοτρόφους του νησιού ο Δήμος Ιητων με συγχρηματοδότηση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.

  Η μονάδα βρίσκετε σε ένα μοναδικό σημείο του νησιού κοντα στους παραγωγούς, στην περιοχή ‘’Διασέλια’’ και σε υψόμετρο 450 μέτρων.

  Είναι μια μικρη πρότυπη, τυροκομική μονάδα με αγνό αιγοπρόβειο γάλα υψηλής ποιότητας. Πανευρωπαϊκές διακρίσεις (Μαδρίτη 2010), Χρυσό βραβείο ποιότητας (Θεσσαλονίκη 2008) και βραβεύσεις γευσιγνωσίας από τους καλυτέρους Chefs.

  Για περισσότερες πληροφορίες: http://www.niotiko.gr

  ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

  Ίος

  Ίος

  Είναι το νησί των αντιθέσεων με τις χρυσές παραλίες και τα κρυστάλλινα νερά, την άγρια ομορφιά που σε κυριεύει, τα ασβεστωμένα σπίτια και την παροιμιώδη φιλοξενία των κατοίκων της. Η Ίος ή αλλιώς «Νιος» για τους μυημένους, αποτελεί ένα δημοφιλή τουριστικό προορισμό για όσους γοητεύονται από τοπία απαράμιλλης ομορφιάς, τις εκλεκτές γεύσεις των τοπικών εδεσμάτων αλλά και -γιατί όχι- από την έντονη νυχτερινή ζωή!

  ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ