Μέλι Αγγελικής από θυμάρι

Το θυμάρι θεωρείται κορυφαίο μελισσοκομικό φυτό, επειδή δίνει ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι με μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί το ποιοτικότερο μέλι από τις εκλεκτές μας ποικιλίες.

Το θυμαρίσιο μέλι έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε θυμόλη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Αυτό οφείλεται στο αιθέριο έλαιο της θυμόλης που περιέχει σε ποσοστά άνω του 25%. Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών.Στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής, όπου βρίσκονται και τα μελίσσια της εταιρείας μας, παίρνουμε ένα από τα πλέον ποιοτικά θυμαρίσια μέλια, με υψηλή περιεκτικότητα σε θυμάρι, αφού δεν υπάρχουν άλλα φυτά για να γίνει πρόσμιξη στο νέκταρ από την ίδια τη μέλισσα.

Κατηγορία:

Ετικέτα:

Εταιρία: Μέλι Αγγελικής

Περιγραφή

Το θυμάρι θεωρείται κορυφαίο μελισσοκομικό φυτό, επειδή δίνει ένα εξαιρετικά αρωματικό μέλι με μεγάλη διατροφική αξία. Αποτελεί το ποιοτικότερο μέλι από τις εκλεκτές μας ποικιλίες.

Το θυμαρίσιο μέλι έχει κεχριμπαρένιο χρώμα, ευχάριστη γεύση, αλλά ορισμένες φορές, λόγω υψηλής συγκέντρωσης σε θυμόλη, αφήνει μια αίσθηση καψίματος στο στόμα. Αυτό οφείλεται στο αιθέριο έλαιο της θυμόλης που περιέχει σε ποσοστά άνω του 25%. Η θυμόλη έχει αντισηπτική δράση και υπήρξε φυσικός προκάτοχος των σύγχρονων αντιβιοτικών.

Το μέλι από θυμάρι είναι ένα προϊόν δύσκολο να παραχθεί, όχι τόσο γιατί τα μελίσσια θέλουν κάποια ιδιαίτερη προετοιμασία πριν τον τρύγο τους αλλά επειδή όσο ανθεκτικό είναι το θυμάρι ως φυτό, τόσο ευαίσθητο είναι το λουλούδι του. Η δυσκολία στη συλλογή μεγάλων ποσοτήτων και η ιδιαίτερα ευχάριστη γεύση, καθιστούν το θυμαρίσιο μέλι το πιο δυσεύρετο και ακριβό.

H παραγωγή του ανέρχεται περίπου στο 1% της συνολικής παραγωγής μελιού παγκοσμίως και στο 10% της παραγωγής της Eλλάδας. Τέλος, για ορισμένες περιοχές της Ελλάδας, αποτελεί ίσως τον μοναδικό διαθέσιμο τρύγο.

Στην περιοχή των Μεσογείων Αττικής, όπου βρίσκονται και τα μελίσσια της εταιρείας μας, παίρνουμε ένα από τα πλέον ποιοτικά θυμαρίσια μέλια, με υψηλή περιεκτικότητα σε θυμάρι, αφού δεν υπάρχουν άλλα φυτά για να γίνει πρόσμιξη στο νέκταρ από την ίδια τη μέλισσα.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

Greek Gourmet

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα. Για ερωτήσεις συμπληρώστε την φόρμα πατώντας εδώ
Ελλάδα
Άγνωστο
Διεύθυνση: Άγνωστη

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Μέλι Αγγελικής

Μέλι Αγγελικής


Μέλι Αγγελικής:
Αγνό από τη φύση του

Η εταιρεία που γεννήθηκε από το όραμα και την αγάπη ενός παιδιού για τη μελισσοκομία.

H Αγγελική

Η μικρότερη μελισσοκόμος. Το παιδί που έδωσε σε εμένα, τον Δήμο Μεϊμαράκη και στον συνέταιρό μου, Ορέστη Τσαντίλα, το έναυσμα να ασχοληθούμε επαγγελματικά με τη μελισσοκομία.

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν η 12χρονη τότε Αγγελική Μεϊμαράκη πήρε την δική της παραγωγή κάνοντας έτσι τα πρώτα της βήματα σε αυτό που έμελλε να αποτελέσει το πάθος της. Προερχόμενη από οικογένεια μελισσοκόμων είχε από μικρή επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών.

Ακόμα και όταν δεν ασχολούμασταν επαγγελματικά, όπως ο προπάππους της από το 1927, διατηρούσαμε μελίσσια για να έχουμε «το μέλι του σπιτιού». Η Αγγελική θέλοντας να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και επιμένοντας να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μελισσοκομία «ανάγκασε» δύο οικογένειες να την στηρίξουμε και να εξελίξουμε την προσπάθεια αυτή.

Η εταιρεία

Δύο χρόνια μετά έχει δημιουργηθεί το Μέλι Αγγελικής, μια εταιρεία η οποία διαθέτει τρία μελισσοσμήνη με μεγάλο αριθμό κυψελών, μία πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης μελιού και ένα οργανωμένο δίκτυο διακίνησης των προϊόντων της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, ακολουθεί τα πρότυπα του ISO και διαθέτει Dun & Bradstreet number (52-350-8228 Honey Aggelikis G.P.). Τα δε προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από επίσημους κρατικούς φορείς, όπως είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία

Το μέλι είναι ένα δώρο της μέλισσας και της ελληνικής φύσης στους ανθρώπους και αυτό εμείς στο Μέλι Αγγελικής το τιμάμε. Ακολουθούμε πρακτικές φιλικές προς τη μέλισσα και το περιβάλλον. Σεβόμαστε τα χαρακτηριστικά του τόπου και των φυτών. Αξιοποιούμε όσα μας έχουν διδάξει οι παλιότεροι και η παράδοση. Κύριος στόχος μας είναι τα προϊόντα Μέλι Αγγελικής να είναι αναγνωρίσιμα για την εξαιρετική ποιότητα, την υψηλή διατροφική αξία και την αδιαμφισβήτητη και χαρακτηριστική γεύση τους.

Η ομάδα

Μελισσοκόμοι 3ης γενιάς με εμπειρία και πίστη στις αρχές τις παραδοσιακής μελισσοκομίας, αλλά και σπουδές Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας. Καταξιωμένοι σεφ οι οποίοι δοκιμάζουν και δημιουργούν νέες γεύσεις με βάση το μέλι. Διοικητικά δυναμικοί επαγγελματίες ικανοί να προωθήσουν το Μέλι Αγγελικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι άνθρωποι με αγάπη, μεράκι, πάθος και αφοσίωση στο έργο τους.

Οι εγκαταστάσεις

Έχουμε επενδύσει στη δημιουργία ενός πρότυπου μελισσοκομείου και αναζητάμε διαρκώς νέες τεχνικές για την διασφάλιση της άρτιας παραγωγής και τυποποίησης των προϊόντων μας. Διαθέτουμε κάθετη μονάδα παραγωγής, δηλαδή από τα μελίσσια μέχρι και τη συσκευασία όλη η εργασία γίνεται από την εταιρεία μας, έχοντας έτσι τον άμεσο ποιοτικό έλεγχο όλων των προϊόντων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:  http://www.meliaggelikis.gr

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Αττική

Αττική

Η Αττική είναι ιστορική περιοχή της Ελλάδας που περικλείει την πόλη της Αθήνας, η οποία είναι και πρωτεύουσα της Ελλάδας, και την πόλη του Πειραιά. Η ιστορική περιοχή επικεντρώνεται στην Αττική χερσόνησο, η οποία προεκτείνεται μέσα στο Αιγαίο Πέλαγος. Σήμερα αποτελεί τμήμα μίας από τις 13 περιφέρειες της χώρας.Έχει έκταση 3.808 χλμ και καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της χώρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ