Μέλι Αγγελικής Ανθόμελο

Το ανθόμελο είναι το μέλι που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχει γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες. Είναι μία από τις πιο νόστιμες εκλεκτές μας ποικιλίες μας. Αποκτά τις ιδιότητές του ανάλογα με το είδος του λουλουδιού που γίνεται η συγκομιδή από τις μέλισσες, αν και συνήθως κανένας τύπος γυρεόκοκκου δεν ξεπερνά το όριο ώστε να πάρει το μέλι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Κατηγορία:

Ετικέτα:

Εταιρία: Μέλι Αγγελικής

Περιγραφή

Το ανθόμελο είναι το μέλι που παράγουν οι μέλισσες από το νέκταρ των λουλουδιών και περιέχει γυρεόκοκκους από πολλά φυτά σε ποικίλες αναλογίες. Είναι μία από τις πιο νόστιμες εκλεκτές μας ποικιλίες μας. Αποκτά τις ιδιότητές του ανάλογα με το είδος του λουλουδιού που γίνεται η συγκομιδή από τις μέλισσες, αν και συνήθως κανένας τύπος γυρεόκοκκου δεν ξεπερνά το όριο ώστε να πάρει το μέλι ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό.

Οι φυσικοχημικές και θεραπευτικές ιδιότητες του ανθόμελου, όπως και το χρώμα του, διαφέρουν ανάλογα με το νέκταρ των φυτών που μεταφέρουν οι μέλισσες στην κυψέλη. Σε γενικές γραμμές, δίνει ενέργεια και αντοχή, βοηθά στην πέψη και ρυθμίζει την εντερική λειτουργία.

Σε αντίθεση με το μέλι Ελάτης Μαινάλου και το πευκόμελο, το ανθόμελο κρυσταλλώνει ευκολότερα από τα άλλα μέλια. Έχει απαλή γεύση και είναι το πιο γλυκό από όσα παράγονται στην Ελλάδα.

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

Greek Gourmet

Δεν υπάρχουν διαθέσιμα στοιχεία, θα ενημερωθούν το επόμενο διάστημα. Για ερωτήσεις συμπληρώστε την φόρμα πατώντας εδώ
Ελλάδα
Άγνωστο
Διεύθυνση: Άγνωστη

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Μέλι Αγγελικής

Μέλι Αγγελικής


Μέλι Αγγελικής:
Αγνό από τη φύση του

Η εταιρεία που γεννήθηκε από το όραμα και την αγάπη ενός παιδιού για τη μελισσοκομία.

H Αγγελική

Η μικρότερη μελισσοκόμος. Το παιδί που έδωσε σε εμένα, τον Δήμο Μεϊμαράκη και στον συνέταιρό μου, Ορέστη Τσαντίλα, το έναυσμα να ασχοληθούμε επαγγελματικά με τη μελισσοκομία.

Όλα ξεκίνησαν το 2013, όταν η 12χρονη τότε Αγγελική Μεϊμαράκη πήρε την δική της παραγωγή κάνοντας έτσι τα πρώτα της βήματα σε αυτό που έμελλε να αποτελέσει το πάθος της. Προερχόμενη από οικογένεια μελισσοκόμων είχε από μικρή επαφή με τον θαυμαστό κόσμο των μελισσών.

Ακόμα και όταν δεν ασχολούμασταν επαγγελματικά, όπως ο προπάππους της από το 1927, διατηρούσαμε μελίσσια για να έχουμε «το μέλι του σπιτιού». Η Αγγελική θέλοντας να αποκτήσει τις απαραίτητες γνώσεις και επιμένοντας να ασχοληθεί επαγγελματικά με τη μελισσοκομία «ανάγκασε» δύο οικογένειες να την στηρίξουμε και να εξελίξουμε την προσπάθεια αυτή.

Η εταιρεία

Δύο χρόνια μετά έχει δημιουργηθεί το Μέλι Αγγελικής, μια εταιρεία η οποία διαθέτει τρία μελισσοσμήνη με μεγάλο αριθμό κυψελών, μία πρότυπη μονάδα παραγωγής και τυποποίησης μελιού και ένα οργανωμένο δίκτυο διακίνησης των προϊόντων της σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Η εταιρεία εφαρμόζει Σύστημα Διαχείρισης Ποιότητας, ακολουθεί τα πρότυπα του ISO και διαθέτει Dun & Bradstreet number (52-350-8228 Honey Aggelikis G.P.). Τα δε προϊόντα μας είναι πιστοποιημένα από επίσημους κρατικούς φορείς, όπως είναι το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Η φιλοσοφία

Το μέλι είναι ένα δώρο της μέλισσας και της ελληνικής φύσης στους ανθρώπους και αυτό εμείς στο Μέλι Αγγελικής το τιμάμε. Ακολουθούμε πρακτικές φιλικές προς τη μέλισσα και το περιβάλλον. Σεβόμαστε τα χαρακτηριστικά του τόπου και των φυτών. Αξιοποιούμε όσα μας έχουν διδάξει οι παλιότεροι και η παράδοση. Κύριος στόχος μας είναι τα προϊόντα Μέλι Αγγελικής να είναι αναγνωρίσιμα για την εξαιρετική ποιότητα, την υψηλή διατροφική αξία και την αδιαμφισβήτητη και χαρακτηριστική γεύση τους.

Η ομάδα

Μελισσοκόμοι 3ης γενιάς με εμπειρία και πίστη στις αρχές τις παραδοσιακής μελισσοκομίας, αλλά και σπουδές Μελισσοκομίας-Σηροτροφίας. Καταξιωμένοι σεφ οι οποίοι δοκιμάζουν και δημιουργούν νέες γεύσεις με βάση το μέλι. Διοικητικά δυναμικοί επαγγελματίες ικανοί να προωθήσουν το Μέλι Αγγελικής στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όλοι άνθρωποι με αγάπη, μεράκι, πάθος και αφοσίωση στο έργο τους.

Οι εγκαταστάσεις

Έχουμε επενδύσει στη δημιουργία ενός πρότυπου μελισσοκομείου και αναζητάμε διαρκώς νέες τεχνικές για την διασφάλιση της άρτιας παραγωγής και τυποποίησης των προϊόντων μας. Διαθέτουμε κάθετη μονάδα παραγωγής, δηλαδή από τα μελίσσια μέχρι και τη συσκευασία όλη η εργασία γίνεται από την εταιρεία μας, έχοντας έτσι τον άμεσο ποιοτικό έλεγχο όλων των προϊόντων μας.

Για περισσότερες πληροφορίες:  http://www.meliaggelikis.gr

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Αττική

Αττική

Η Αττική είναι ιστορική περιοχή της Ελλάδας που περικλείει την πόλη της Αθήνας, η οποία είναι και πρωτεύουσα της Ελλάδας, και την πόλη του Πειραιά. Η ιστορική περιοχή επικεντρώνεται στην Αττική χερσόνησο, η οποία προεκτείνεται μέσα στο Αιγαίο Πέλαγος. Σήμερα αποτελεί τμήμα μίας από τις 13 περιφέρειες της χώρας.Έχει έκταση 3.808 χλμ και καλύπτει το 2,9% της συνολικής έκτασης της χώρας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΠΡΟΪΟΝΤΑ ΤΟΥ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥ