Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία του. Χάριν της πολύ υψηλής αλλά και μακράς (κατά τη διάρκεια του έτους) ηλιοφάνειας στο νησί της Λέσβου, το θαλασσινό νερό των αλυκών Καλλονής έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο.

 

Κατηγορία:

Εταιρία: Nissos Greek Food

Περιγραφή

Προϊόν των πιο διάσημων Ελληνικών αλυκών, αυτών της Καλλονής Λέσβου, το ανεπεξέργαστο θαλασσινό αλάτι Nissos Greek Food διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία του. Χάριν της πολύ υψηλής αλλά και μακράς (κατά τη διάρκεια του έτους) ηλιοφάνειας στο νησί της Λέσβου, το θαλασσινό νερό των αλυκών Καλλονής έχει πολύ υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο.

Η αποφυγή δε επεξεργασίας (πέραν του βασικού καθαρισμού) εξασφαλίζει στο θαλασσινό αλάτι Nissos Greek Food τη διατήρηση των σχεδόν 90 μετάλλων και ιχνοστοιχείων που περιέχει και είναι απαραίτητα για τη διατήρηση της ζωής (χλωριούχο νάτριο, κάλιο, ασβέστιο, μαγνήσιο, βρώμιο, φώσφορο, φθόριο κ.ά.). Έτοιμο για χρήση χονδρό ανεπεξέργαστο είτε σε μύλο και χάριν της έντονης γεύσης του, το θαλασσινό αλάτι Nissos Greek Food προσθέτει – με χρήση ελάχιστης ποσότητας – γεύση και απαράμιλλη νοστιμιά σε κάθε γαστριμαργική δημιουργία, σε αλμυρές και σε γλυκές συνταγές, σε φρέσκα, ωμά, ψητά, μαγειρευτά πιάτα αλλά και απλά πάνω σε φρέσκο ψωμί με εξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Διατίθεται σε συκευασίες οικιακές και δώρου (σακουλάκι ασφαλείας 250γρ.) και σε επαγγελματικές συσκευασίες (σακούλα ασφαλείας 1κιλού, κουβαδάκι 3LT & 4,2LT).

ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΤΟ ΒΡΩ

Nissos Greek Food

2130441571
Διεύθυνση: Αγίου Αντωνίου 128, Πάτημα Χαλανδρίου, 15238

ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ

Nissos Greek Food

Nissos Greek Food

Η Nissos Greek Food γεννήθηκε από αγάπη και μεράκι για τις αξεπέραστα νόστιμες Ελληνικές γεύσεις, που όλοι έχουμε γευτεί από παιδιά, στα χωριά μας κυρίως, από τα χεράκια της γιαγιάς και της μαμάς. Με αφετηρία το νησί της Λέσβου, ιδιαίτερη πατρίδα μας, ξεκινήσαμε ένα υπέροχο ταξίδι επιλογής γεύσεων ανά την Ελλάδα, σε μικρές οικοτεχνίες και παραγωγικές μονάδες, θέλοντας να διαδώσουμε τη γευστική εμπειρία της Ελληνικής κουζίνας στους καλοφαγάδες της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού.

Η Nissos Greek Food διαθέτει μια τεράστια γκάμα προϊόντων υψηλής ποιότητας και εξαιρετικής γεύσης:

• Σπάνια ποικιλία ελιάς Λέσβου με πλούσια γεμάτη γεύση και την υψηλότερη περιεκτικότητα σε ελαιόλαδο από κάθε άλλη ποικιλία
• Αυθεντικά Ελληνικά βότανα Λέσβου και Κρήτης, με δυνατό άρωμα και σπάνιες ιδιότητες
• Ανεπεξέργαστό φυσικό αλάτι από τις διάσημες αλυκές της Καλλονής Λέσβου, με δυνατή γεύση και ιδιαίτερα πλούσιο σε μέταλλα και ιχνοστοιχεία
• Μαριναρισμένες λιαστές ντομάτες Λέσβου, οι μόνες σε εξτρα παρθένο ελαιόλαδο και ντόπια βότανα
• Φρέσκια σάλτσα ντομάτας σε στάδιο βιολογικής καλλιέργειας, με γεύση φυσική, με βασιλικό/ρίγανη, με θυμάρι
• Αρωματικό κρίταμο πλούσιο σε βιταμίνες
• Εξαιρετικά γαλακτοκομικά προϊόντα Λέσβου από αιγοπρόβειο ντόπιο γάλα
• Παραδοσιακά αλίπαστα Λέσβου φτιαγμένα με την παλιά ανατολίτικη συνταγή

Nissos Greek Food
Διεύθυνση: Αγίου Αντωνίου 128, Χαλάνδρι, Τ.Κ. 152 38
Τηλ.: (0030) 6974069896​ & (0030) 2130441571
Site: http://www.nissos-greek-food.com/

ΠΡΟΕΛΕΥΣΗ

Λέσβος

Λέσβος

Ένα νησί που παράγει όλους τους μεσογειακούς θησαυρούς που μπορεί κανείς να ονειρευτεί δεν θα μπορούσε παρά να κατοικηθεί και να υμνηθεί από την αρχαιότητα, αυτή είναι η Λέσβος. Το τρίτο μεγαλύτερο σε έκταση νησί της χώρας μας μετά από την Κρήτη και την Εύβοια δεν είναι ένας κλασικός προορισμός. Για να μπορέσει κανείς να ανακαλύψει όλους τους θησαυρούς της θα πρέπει να αφιερώσει αρκετές μέρες και το σίγουρο είναι πως δεν θα απογοητευτεί στιγμή. Ένας τόπος ευλογημένος που ακόμα και οι Οθωμανοί είχαν χαρακτηρίσει «Περιβόλι της Αυτοκρατορίας» ακριβώς επειδή τα χώματά του παρήγαγαν τα πάντα. Δεν είναι μόνο το εύφορο έδαφος που προσέφερε τα μέγιστα στους κατοίκους του νησιού, είναι και η θάλασσα με τον πλούσιο βυθό της που έδωσε έναν ακόμα πιο ξεχωριστό χαρακτήρα στη Λέσβο.

Σε όλη τη διαδρομή του νησιού το κυρίαρχο δέντρο που συναντάς είναι η ελιά από τον καρπό της οποίας παράγεται εξαιρετικό ελαιόλαδο αλλά και αρκετά καλλυντικά προϊόντα όπως το σαπούνι. Η ανεπτυγμένη ζωική παραγωγή του νησιού έχει οδηγήσει στην αυξημένη τυροκομία με τη φέτα, το κασέρι και το λαδοτύρι να έχουν χαρακτηριστεί ΠΟΠ. Το μέλι και το κρασί διαθέτουν εξίσου καλή φήμη ενώ οι γυναικείοι συνεταιρισμοί του νησιού έχουν βοηθήσει με τα προϊόντα τους να αναδειχθούν ακόμα περισσότερες πλευρές της ντόπιας παραγωγής. Μαρμελάδες, γλυκά του κουταλιού και οι χάχλες (τραχανάς από γάλα και σιτάρι σε σχήμα βαρκούλας) αποτελούν ορισμένα από αυτά τα παραδοσιακά προϊόντα. Στα τραπέζια που στρώνονται στη Λέσβο κυριαρχούν τα ψαρικά και τα φρούτα της θάλασσας με τις σαρδέλες να βρίσκονται σε δεσπόζουσα θέση. Οι Γκιουζλεμέδες τοπικά τυροπιτάκια με δυόσμο αλλά και το σφουγγάτο (ομελέτα με κολοκυθάκια) αποτελούν από τους πιο γνωστούς μεζέδες. Η πλαντζέτα με γέμιση από καρύδι, η αλευριά από σύκα και το γλυκό κάστβανα είναι τα καλύτερα επιδόρπια.