Πρωινό ξύπνημα για καλύτερη διατροφή

Πρωινό ξύπνημα για καλύτερη διατροφή

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή.

Μία νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Obesity» έρχεται για να συνδέσει το πρωινό ξύπνημα με τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ευημερίας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με επικεφαλής τον Mirkka Maukonen. Οι ερευνητές ζήτησαν από 1854 άτομα ηλικίας 25 έως και 74 ετών να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια το οποία αφορούσαν σε προβλήματα υγείας που ενδεχομένως παρουσίαζαν (όπως π.χ. διαβήτης, καρδιακή νόσος), στις διατροφικές τους συνήθειες (τροφές που επιλέγουν και συχνότητα γευμάτων), στον χρονότυπό τους (την ώρα που ξυπνούν και κοιμούνται), στην άθληση κ.α. Η συγκριτική μελέτη των απαντήσεών τους οδήγησε τους επιστήμονες στη διαπίστωση πως εκείνοι που ήταν «πρωινοί τύποι», εκείνη δηλαδή που ξυπνούσαν νωρίτερα είχαν την τάση να επιλέγουν τροφές με λιγότερα σάκχαρα και λιπαρά σε σχέση με εκείνους που ξυπνούσαν και κοιμόντουσαν αργότερα. Η διαφορά γινόταν ακόμα εντονότερη τα Σαββατοκύριακα με τους «απογευματινούς τύπους» να καταναλώνουν ακόμα περισσότερα σάκχαρα και λιπαρά σε ακόμα πιο άστατες ώρες ενώ επέλεγαν τα σνακ δύο φορές περισσότερο από τους «πρωινούς τύπους».

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή. Greek-Gourmet.gr

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή.

«Οι απογευματινοί τύποι είναι περισσότερο επιρρεπής στο να ζουν ενάντια στον εσωτερικό βιολογικό τους χρόνο. Η κοινωνία μας είναι δομημένη ώστε να ταιριάζει περισσότερο στους πρωινούς τύπους» σχολίασε για τα αποτελέσματα ο επικεφαλής της έρευνας Mirkka Maukonen.

Όσον αφορά στο εάν οι απογευματινοί τύποι έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν και να αλλάξουν τις συνήθειές τους ο Δρ. υποστηρίζει πως είναι πιθανό καθώς: «ο χρονότυπός μας – η εσωτερική μας κλίση για το πότε ξυπνάμε και κοιμόμαστε- επηρεάζεται ισομερώς από τα γονίδια και από το περιβάλλον. Επίσης η επίγνωση του χρονότυπου κάποιου μπορεί να τον ενθαρρύνει στο να δώσει περισσότερη σημασία στον υγιεινό τρόπο ζωής.»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Μελομακάρονα

Τα πιο νόστιμα και εύκολα μελομακάρονα

Επικαιρότητα , Συνταγές
ΜΑΝΙΤΑΡΟΠΙΤΑ

Μανιταρόπιτα, η απολαυστική!

Συνταγές

Αράχωβα: ο απόλυτος προορισμός!

Οδοιπορικό
ΜΑΣΤΙΧΑ ΧΙΟΥ

Η μαστίχα Χίου προλαμβάνει την οστεοπόρωση

Έρευνα
ΓΙΑΓΙΑΔΕΣ ΣΕΦ

Γιαγιάδες μαγειρεύουν σε εστιατόριο της Νέας Υόρκης

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Γιαούρτι παραδοσιακό πρόβειο Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη παράγεται από 100% πρόβειο γάλα με ξεχωριστά γευστικά χαρακτηριστικά. Έχει μεγάλη θρεπτική αξία,…

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα

Η ενεργειακή μπάρα Αnax Superfood με Σοκολάτα, περιέχει γκότζι μπέρι, ιπποφαές, μαστίχα Χίου και κανέλα Κεϋλάνης. Χωρίς ζάχαρη, χωρίς γλουτένη, χωρίς…

Γραβιέρα Τσίλιγκο Πικάντικη Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Tseligas Delicatessen Greek Gastronomy

Με την αψάδα που της προσδίδουν οι 6 μήνες ωρίμανσης να συμπληρώνει την πλούσια, ελαφρώς αλμυρή της γεύση, η Γραβιέρα…

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Πιπεριάς Φλώρινας Jukeros by Dimitris Chomatas με Τσίλι 250g. • Χωρίς συντηρητικά, χρωστικές και…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader