Πρωινό ξύπνημα για καλύτερη διατροφή

Πρωινό ξύπνημα για καλύτερη διατροφή

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή.

Μία νέα έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Obesity» έρχεται για να συνδέσει το πρωινό ξύπνημα με τις καλύτερες διατροφικές συνήθειες. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας και Ευημερίας στο Ελσίνκι της Φινλανδίας με επικεφαλής τον Mirkka Maukonen. Οι ερευνητές ζήτησαν από 1854 άτομα ηλικίας 25 έως και 74 ετών να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια το οποία αφορούσαν σε προβλήματα υγείας που ενδεχομένως παρουσίαζαν (όπως π.χ. διαβήτης, καρδιακή νόσος), στις διατροφικές τους συνήθειες (τροφές που επιλέγουν και συχνότητα γευμάτων), στον χρονότυπό τους (την ώρα που ξυπνούν και κοιμούνται), στην άθληση κ.α. Η συγκριτική μελέτη των απαντήσεών τους οδήγησε τους επιστήμονες στη διαπίστωση πως εκείνοι που ήταν «πρωινοί τύποι», εκείνη δηλαδή που ξυπνούσαν νωρίτερα είχαν την τάση να επιλέγουν τροφές με λιγότερα σάκχαρα και λιπαρά σε σχέση με εκείνους που ξυπνούσαν και κοιμόντουσαν αργότερα. Η διαφορά γινόταν ακόμα εντονότερη τα Σαββατοκύριακα με τους «απογευματινούς τύπους» να καταναλώνουν ακόμα περισσότερα σάκχαρα και λιπαρά σε ακόμα πιο άστατες ώρες ενώ επέλεγαν τα σνακ δύο φορές περισσότερο από τους «πρωινούς τύπους».

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή. Greek-Gourmet.gr

Νέα έρευνα από την Φινλανδία συνδέει το πρωινό ξύπνημα με την καλύτερη διατροφή.

«Οι απογευματινοί τύποι είναι περισσότερο επιρρεπής στο να ζουν ενάντια στον εσωτερικό βιολογικό τους χρόνο. Η κοινωνία μας είναι δομημένη ώστε να ταιριάζει περισσότερο στους πρωινούς τύπους» σχολίασε για τα αποτελέσματα ο επικεφαλής της έρευνας Mirkka Maukonen.

Όσον αφορά στο εάν οι απογευματινοί τύποι έχουν τη δυνατότητα να προσαρμοστούν και να αλλάξουν τις συνήθειές τους ο Δρ. υποστηρίζει πως είναι πιθανό καθώς: «ο χρονότυπός μας – η εσωτερική μας κλίση για το πότε ξυπνάμε και κοιμόμαστε- επηρεάζεται ισομερώς από τα γονίδια και από το περιβάλλον. Επίσης η επίγνωση του χρονότυπου κάποιου μπορεί να τον ενθαρρύνει στο να δώσει περισσότερη σημασία στον υγιεινό τρόπο ζωής.»

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Limoncello ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 250γρ. διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή διατροφική αξία…

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σπανάκι και αλάτι.…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση lime

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση lime

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση lime ταιριάζει με σαλάτες, με άλλες γεύσεις εσπεριδοειδών, με ψάρι, κοτόπουλο και χοιρινό. Μάλιστα, μπορούμε…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader