Προχωράει δυναμικά το πρόγραμμα «Taste the seasons»

Προχωράει δυναμικά το πρόγραμμα «Taste the seasons»

Σε άμεση υλοποίηση του προγράμματος «Taste the seasons» προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ξεκίνησαν οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς για τα πρότζεκτ «Aegean Gardener» και «Aegean mamas know best».

Η έναρξη του προγράμματος «Taste the seasons» στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας, ο πρόεδρος του Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, εκπρόσωποι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, μέλη της επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, αλλά και ειδικοί διατροφολόγοι, αποφασίσθηκε η άμεση υλοποίηση των πρότζεκτ «Aegean Gardener» και «Aegean mamas know best», τα οποία θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Γ.Γεννηματάς».

Το πρότζεκτ «Aegean Gardener» του προγράμματος «Taste the seasons» θα προσφέρει στους μαθητές σημαντικές γνώσεις σχετικά με την κηπουρική.  Greek-Gourmet.gr

Το πρότζεκτ «Aegean Gardener» του προγράμματος «Taste the seasons» θα προσφέρει στους μαθητές σημαντικές γνώσεις σχετικά με την κηπουρική.

Ειδικότερα, το πρότζεκτ «Aegean Gardener», πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία των νησιών, ενώ στόχος είναι, αυτό να έχει εφαρμογή σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας, κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Σκοπός του πρότζεκτ «Aegean Gardener», είναι οι μαθητές των σχολείων των νησιών της Περιφέρειας να φτιάξουν τους δικούς τους κήπους στα προαύλια των σχολείων τους, με σπόρους τοπικών προϊόντων, τους καρπούς των οποίων θα συλλέγουν οι ίδιοι, μαθαίνοντας παράλληλα την χρήση και την διατροφική τους αξία.

Στο πρότζεκτ «Aegean mamas know best» του προγράμματος «Taste the seasons», οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Greek-Gourmet.gr

Στο πρότζεκτ «Aegean mamas know best» του προγράμματος «Taste the seasons», οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου.

Στο πρότζεκτ «Aegean mamas know best», οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Καθοριστική μάλιστα θα είναι η συμβολή τόσο των ειδικών διατροφολόγων, όσο και των αρχιμαγείρων, σε ότι αφορά την αιγαιακή διατροφή και τις τοπικές συνταγές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το Beauty Killed the Beast «δραπέτευσε» από παραμύθι

Το «Beauty Killed the Beast» «δραπέτευσε» από παραμύθι

Αφιερώματα , Ποτά
Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Εύκολες σος για κάθε ώρα!

Συνταγές
Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Απολαυστικά νιόκι πατάτας

Συνταγές
Πρέβεζα: η είσοδος του Αμβρακικού

Πρέβεζα: η βασίλισσα του Αμβρακικού

Οδοιπορικό
Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Οι ξηροί καρποί και η θρεπτική τους αξία

Αφιερώματα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 5lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 5lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες

Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες

Thirsty Fruits

Το Αποξηραμένο Πορτοκάλι Thirsty Fruits σε φέτες δεν περιέχει καθόλου χημικά συντηρητικά, ενώ η αποξήρανση γίνεται σε ηπιότερες συνθήκες για να…

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π GREEK PONY FARM

Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π GREEK PONY FARM

Greek Pony Farm

To Έξτρα παρθένο βιολογικό ελαιόλαδο ΚΑΛΑΜΑΤΑ Π.Ο.Π GREEK PONY FARM έχει περιγραφεί από τους ειδικούς ως ένα ελαιόλαδο με πλούσια…

Ξυνόχοντρος Κρήτης από το Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ξυνόχοντρος Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Ο Ξυνόχοντρος είναι το προϊόν που προκύπτει με την ανάμειξη ξυνισμένου γάλακτος (πρόβειου ή αίγειου) και του χονδροαλεσμένου σιταριού. Παράγεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Οι Δρόμοι του Κρασιού της Πελοποννήσου στη Θεσσαλονίκη

    23 Οκτωβρίου
  2. Γιορτή Τσίπουρου στο Κτήμα Χατζηβαρύτη

    4 Νοεμβρίου
  3. Οινοτικά 2017

    5 Νοεμβρίου
  4. Umami Festival Thessaly ’17

    18 Νοεμβρίου - 19 Νοεμβρίου
  5. Διεθνής Έκθεση Middle East Organic and Natural Products Expo Dubai (MENOPE)

    11 Δεκεμβρίου - 13 Δεκεμβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader