Προχωράει δυναμικά το πρόγραμμα «Taste the seasons»

Προχωράει δυναμικά το πρόγραμμα «Taste the seasons»

Σε άμεση υλοποίηση του προγράμματος «Taste the seasons» προχωρά η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου. Ξεκίνησαν οι συσκέψεις με τους αρμόδιους φορείς για τα πρότζεκτ «Aegean Gardener» και «Aegean mamas know best».

Η έναρξη του προγράμματος «Taste the seasons» στο πλαίσιο της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, ήταν το αντικείμενο σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου. Στη σύσκεψη όπου συμμετείχαν ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος Δια Βίου Μάθησης κ. Άγγελος Ανανίας, ο πρόεδρος του Φυτωρίου κ. Μιχάλης Μπαριανάκης, εκπρόσωποι της Α/βάθμιας και Β/βάθμιας εκπαίδευσης Δωδεκανήσου, εκπρόσωπος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου, μέλη της επιτροπής της Γαστρονομικής Περιφέρειας της Ευρώπης, αλλά και ειδικοί διατροφολόγοι, αποφασίσθηκε η άμεση υλοποίηση των πρότζεκτ «Aegean Gardener» και «Aegean mamas know best», τα οποία θα ξεκινήσουν στα μέσα Μαρτίου, σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Γ.Γεννηματάς».

Το πρότζεκτ «Aegean Gardener» του προγράμματος «Taste the seasons» θα προσφέρει στους μαθητές σημαντικές γνώσεις σχετικά με την κηπουρική.  Greek-Gourmet.gr

Το πρότζεκτ «Aegean Gardener» του προγράμματος «Taste the seasons» θα προσφέρει στους μαθητές σημαντικές γνώσεις σχετικά με την κηπουρική.

Ειδικότερα, το πρότζεκτ «Aegean Gardener», πρόκειται να ξεκινήσει πιλοτικά σε ορισμένα σχολεία των νησιών, ενώ στόχος είναι, αυτό να έχει εφαρμογή σε όλα τα σχολεία της Περιφέρειας, κατά το σχολικό έτος 2017-2018. Σκοπός του πρότζεκτ «Aegean Gardener», είναι οι μαθητές των σχολείων των νησιών της Περιφέρειας να φτιάξουν τους δικούς τους κήπους στα προαύλια των σχολείων τους, με σπόρους τοπικών προϊόντων, τους καρπούς των οποίων θα συλλέγουν οι ίδιοι, μαθαίνοντας παράλληλα την χρήση και την διατροφική τους αξία.

Στο πρότζεκτ «Aegean mamas know best» του προγράμματος «Taste the seasons», οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Greek-Gourmet.gr

Στο πρότζεκτ «Aegean mamas know best» του προγράμματος «Taste the seasons», οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου.

Στο πρότζεκτ «Aegean mamas know best», οι μαμάδες των νησιών θα «εκπαιδευτούν» για να χρησιμοποιούν στην κουζίνα τους τοπικά προϊόντα του Νοτίου Αιγαίου. Καθοριστική μάλιστα θα είναι η συμβολή τόσο των ειδικών διατροφολόγων, όσο και των αρχιμαγείρων, σε ότι αφορά την αιγαιακή διατροφή και τις τοπικές συνταγές των νησιών του Νοτίου Αιγαίου.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Grandma’s Restaurant: Ένας μοναδικός γαστρονομικός προορισμός

Αφιερώματα

Μικρά μυστικά διατροφής για να δροσίσετε τον οργανισμό σας

Αφιερώματα
Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Μουχλιασμένα τρόφιμα: Κι, όμως, κάποια μπορείτε να τα καταναλώσετε

Αφιερώματα
Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Τηνιακοί Αμπελώνες T-OINOS: από τους μονόλιθους… στην παραγωγή γεύσεων και αρωμάτων!

Αφιερώματα , Ποτά

Το φακόρυζο… σύμμαχος ενάντια στο σάκχαρο

Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Ρίγανη 250ml

Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Ρίγανη 250ml

Green & Blu

Το Ελαιόλαδο GREEN & BLU με γεύση Ρίγανη 250ml προέρχεται από Κορωνέϊκη ποικιλία ελιάς. Μόλις ανοίξετε το μπουκάλι, θα ξέρετε…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 360γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ.

Ορμύλια

Το Τσάι του βουνού ΟΡΜΥΛΙΑ 45γρ. συλλέγεται στο Άγιον Όρος και ανήκει στην ποικιλία Sideritis Athoa (μποτάνικα, όπως το ονομάζουν οι…

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με σπανάκι Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι, αυγά, σπανάκι και αλάτι.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 83η ΔΕΘ HELEXPO 2018

    8 Σεπτεμβρίου-10:00 πμ - 16 Σεπτεμβρίου-10:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader