Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μία θρεπτική τροφή την οποία θα πρέπει να προμηθευόμαστε, να συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.

Από την αγορά μέχρι τη συντήρηση, το μαγείρεμα και την κατανάλωση πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κοτόπουλο με προσοχή ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν όπως είναι η σαλμονέλα.

Σίγουρα η αγορά ενός συσκευασμένου κοτόπουλου μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ασφαλείς με την επιλογή μας ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε τη συσκευασία να είναι άθικτη χωρίς σκισίματα, κοψίματα ή σπασίματα ενώ στην ετικέτα θα πρέπει να ευδιάκριτα στοιχεία όπως είναι η ημερομηνία σφαγής και λήξης, οι πιστοποιήσεις ενώ στην περίπτωση των βιολογικών ο παραγωγός και η περιοχή προέλευσης. Η σάρκα του νωπού κοτόπουλου θα πρέπει να είναι σφιχτή, να μην είναι κολλώδης και το χρώμα θα πρέπει να είναι λαμπερό και υπόλευκο. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες ράτσες ελευθέρας βοσκής των οποίων το δέρμα είναι ελαφρώς πιο κίτρινο.

Το κοτόπουλο πρέπει να το συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.  Greek-Gourmet.gr

Το κοτόπουλο πρέπει να το συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.

Στην περίπτωση που έχουμε έναν κρεοπώλη τον οποίο εμπιστευόμαστε και προμηθευόμαστε νωπό κοτόπουλο φροντίζουμε να επιλέγουμε κοτόπουλα τα οποία δεν φαίνονται «ταλαιπωρημένα». Με αυτή την περιγραφή εννοούμε κοτόπουλα τα οποία δεν έχουν σπασμένα άκρα, σκισμένο δέρμα ή δυσχρωμίες και κοκκινίλες. Απαραίτητο είναι να διαθέτουν την τετράγωνη, πλαστική ταμπελίτσα η οποία αναφέρει την προέλευση, την ημερομηνία λήξης και την εμπορική του φίρμα.

Συντήρηση
Για αποφυγή αλλοιώσεων, το κοτόπουλο δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 50 λεπτών. Η αποθήκευση γίνεται στην συντήρηση μόνο εάν πρόκειται να μαγειρευτεί την ίδια ή την επόμενη μέρα ενώ στην περίπτωση της κατάψυξης η απόψυξη θα πρέπει να γίνεται στην συντήρηση του ψυγείου και το μαγείρεμα άμεσα. Δεν επιτρέπεται κοτόπουλο το οποίο έχει αποψυχθεί να μπει ξανά στην κατάψυξη. Απολυμαίνουμε όλα τα εργαλεία της κουζίνας που χρησιμοποιούμε για το κοτόπουλο ενώ είναι καλό να το χειριζόμαστε φορώντας γάντια αλλά και να χρησιμοποιούμε έναν πάγκο κοπής αποκλειστικά για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Επιφάνειες κοπής: Τι πρέπει να προσέξουμε

Αφιερώματα , Έρευνα
Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Σπαγγέτι ολικής άλεσης με ντοματίνια, βασιλικό και σκόρδο

Συνταγές
Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Tips για τραγανές και ασφαλείς τηγανητές πατάτες

Έρευνα , Συνταγές
Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Σε ποιες τροφές επιβάλλεται το πλύσιμο;

Αφιερώματα
5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

5 Δροσιστικά κοκτέιλ χωρίς αλκοόλ

Ποτά

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με σύκο χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων συμπεριλαμβάνοντας σαλάτες, φιλέ μινιόν, πιάτα θαλασσινών και…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Nissos Greek Food

το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ. διακρίνεται για το εξαιρετικό του…

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε το βραβευμένο Χειροποίητο Γλυκό κουταλιού Μαυροκέρασο…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Freskon 2018: Διεθνής έκθεση φρέσκων φρούτων και λαχανικών στη Θεσσαλονίκη

    26 Απριλίου - 28 Απριλίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μάϊου - 26 Μάϊου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader