Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μία θρεπτική τροφή την οποία θα πρέπει να προμηθευόμαστε, να συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.

Από την αγορά μέχρι τη συντήρηση, το μαγείρεμα και την κατανάλωση πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κοτόπουλο με προσοχή ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν όπως είναι η σαλμονέλα.

Σίγουρα η αγορά ενός συσκευασμένου κοτόπουλου μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ασφαλείς με την επιλογή μας ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε τη συσκευασία να είναι άθικτη χωρίς σκισίματα, κοψίματα ή σπασίματα ενώ στην ετικέτα θα πρέπει να ευδιάκριτα στοιχεία όπως είναι η ημερομηνία σφαγής και λήξης, οι πιστοποιήσεις ενώ στην περίπτωση των βιολογικών ο παραγωγός και η περιοχή προέλευσης. Η σάρκα του νωπού κοτόπουλου θα πρέπει να είναι σφιχτή, να μην είναι κολλώδης και το χρώμα θα πρέπει να είναι λαμπερό και υπόλευκο. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες ράτσες ελευθέρας βοσκής των οποίων το δέρμα είναι ελαφρώς πιο κίτρινο.

Το κοτόπουλο πρέπει να το συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.  Greek-Gourmet.gr

Το κοτόπουλο πρέπει να το συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.

Στην περίπτωση που έχουμε έναν κρεοπώλη τον οποίο εμπιστευόμαστε και προμηθευόμαστε νωπό κοτόπουλο φροντίζουμε να επιλέγουμε κοτόπουλα τα οποία δεν φαίνονται «ταλαιπωρημένα». Με αυτή την περιγραφή εννοούμε κοτόπουλα τα οποία δεν έχουν σπασμένα άκρα, σκισμένο δέρμα ή δυσχρωμίες και κοκκινίλες. Απαραίτητο είναι να διαθέτουν την τετράγωνη, πλαστική ταμπελίτσα η οποία αναφέρει την προέλευση, την ημερομηνία λήξης και την εμπορική του φίρμα.

Συντήρηση
Για αποφυγή αλλοιώσεων, το κοτόπουλο δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 50 λεπτών. Η αποθήκευση γίνεται στην συντήρηση μόνο εάν πρόκειται να μαγειρευτεί την ίδια ή την επόμενη μέρα ενώ στην περίπτωση της κατάψυξης η απόψυξη θα πρέπει να γίνεται στην συντήρηση του ψυγείου και το μαγείρεμα άμεσα. Δεν επιτρέπεται κοτόπουλο το οποίο έχει αποψυχθεί να μπει ξανά στην κατάψυξη. Απολυμαίνουμε όλα τα εργαλεία της κουζίνας που χρησιμοποιούμε για το κοτόπουλο ενώ είναι καλό να το χειριζόμαστε φορώντας γάντια αλλά και να χρησιμοποιούμε έναν πάγκο κοπής αποκλειστικά για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ζυθογνωσία

Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Επικαιρότητα , Ποτά
ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΣΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ

Διατροφικές συμβουλές προς εργασιομανείς

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
ΜΠΥΡΑ ΠΑΡΟΥ 56 Isles Aegean Wit

Παγκόσμια διάκριση για μια μπύρα από την Πάρο

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Κρασί

11 Νοεμβρίου: Ευρωπαϊκή Ημέρα Οινοτουρισμού

Επικαιρότητα , Ποτά
ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΑ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ

«Πρωταθλητές» στα συμπληρώματα διατροφής οι Έλληνες

Επικαιρότητα , Έρευνα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής 3lt & 4,2lt διακρίνεται για την έντονη γεύση και την υψηλή…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Δενδρολίβανο 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε μοναδικές γεύσεις…

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Λικέρ Ρόδι ΟΡΜΥΛΙΑ 350ml

Ορμύλια

Τα λικέρ-ηδύποτα αποτελούν παραδοσιακό μοναστηριακό κέρασμα. Τα πρώτα λικέρ φτιάχτηκαν στα μοναστήρια από εκχύλιση βοτάνων και αρχικά είχαν χρήση φαρμακευτική.…

Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml

Ελληνικά Κεράσματα

Το Λικέρ Αρμπαρόριζα Ελληνικά Κεράσματα 200ml ή αλλιώς η «ταπεινή» αλλά εκρηκτική μοσχομολόχα δίνει απλόχερα τα αρώματά της σε ένα υπέροχο λικέρ.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader