Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Ποιες είναι οι οδηγίες αγοράς και η σωστή συντήρηση για το κοτόπουλο

Το κοτόπουλο είναι μία θρεπτική τροφή την οποία θα πρέπει να προμηθευόμαστε, να συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.

Από την αγορά μέχρι τη συντήρηση, το μαγείρεμα και την κατανάλωση πρέπει να αντιμετωπίζουμε το κοτόπουλο με προσοχή ακολουθώντας συγκεκριμένους κανόνες ώστε να αποφύγουμε τους κινδύνους που μπορεί να ελλοχεύουν όπως είναι η σαλμονέλα.

Σίγουρα η αγορά ενός συσκευασμένου κοτόπουλου μπορεί να μας κάνει να νιώθουμε πιο ασφαλείς με την επιλογή μας ωστόσο ακόμα και σε αυτή την περίπτωση υπάρχουν ορισμένα σημεία τα οποία πρέπει να προσέξουμε. Σε κάθε περίπτωση ελέγχουμε τη συσκευασία να είναι άθικτη χωρίς σκισίματα, κοψίματα ή σπασίματα ενώ στην ετικέτα θα πρέπει να ευδιάκριτα στοιχεία όπως είναι η ημερομηνία σφαγής και λήξης, οι πιστοποιήσεις ενώ στην περίπτωση των βιολογικών ο παραγωγός και η περιοχή προέλευσης. Η σάρκα του νωπού κοτόπουλου θα πρέπει να είναι σφιχτή, να μην είναι κολλώδης και το χρώμα θα πρέπει να είναι λαμπερό και υπόλευκο. Εξαίρεση αποτελούν ορισμένες ράτσες ελευθέρας βοσκής των οποίων το δέρμα είναι ελαφρώς πιο κίτρινο.

Το κοτόπουλο πρέπει να το συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.  Greek-Gourmet.gr

Το κοτόπουλο πρέπει να το συντηρούμε και να παρασκευάζουμε με προσοχή.

Στην περίπτωση που έχουμε έναν κρεοπώλη τον οποίο εμπιστευόμαστε και προμηθευόμαστε νωπό κοτόπουλο φροντίζουμε να επιλέγουμε κοτόπουλα τα οποία δεν φαίνονται «ταλαιπωρημένα». Με αυτή την περιγραφή εννοούμε κοτόπουλα τα οποία δεν έχουν σπασμένα άκρα, σκισμένο δέρμα ή δυσχρωμίες και κοκκινίλες. Απαραίτητο είναι να διαθέτουν την τετράγωνη, πλαστική ταμπελίτσα η οποία αναφέρει την προέλευση, την ημερομηνία λήξης και την εμπορική του φίρμα.

Συντήρηση
Για αποφυγή αλλοιώσεων, το κοτόπουλο δεν πρέπει να μένει εκτός ψυγείου για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα των 50 λεπτών. Η αποθήκευση γίνεται στην συντήρηση μόνο εάν πρόκειται να μαγειρευτεί την ίδια ή την επόμενη μέρα ενώ στην περίπτωση της κατάψυξης η απόψυξη θα πρέπει να γίνεται στην συντήρηση του ψυγείου και το μαγείρεμα άμεσα. Δεν επιτρέπεται κοτόπουλο το οποίο έχει αποψυχθεί να μπει ξανά στην κατάψυξη. Απολυμαίνουμε όλα τα εργαλεία της κουζίνας που χρησιμοποιούμε για το κοτόπουλο ενώ είναι καλό να το χειριζόμαστε φορώντας γάντια αλλά και να χρησιμοποιούμε έναν πάγκο κοπής αποκλειστικά για αυτό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Το αυθεντικό ρακόμελο

Το αυθεντικό ρακόμελο

Ποτά , Συνταγές
Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Σωστή διατροφή η καλύτερη άμυνα του οργανισμού

Έρευνα
Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Βότκα… το κρυστάλλινο νερό

Ποτά
Εύκολα κεκάκια Madeleine

Εύκολα κεκάκια Madeleine

Συνταγές
Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Καρπενήσι: ορεινό και ένδοξο

Οδοιπορικό

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 1kgr. διακρίνεται για το εξαιρετικό του άρωμα,…

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 5lt

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 5lt

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ.

Nissos Greek Food

το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής Καπνιστό σε ξύλα Δενδρολίβανου 250γρ. διακρίνεται για το εξαιρετικό του…

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 180γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Eλιές Χαλκιδικής Θρούμπες 180γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της μαύρης ελιάς (θρούμπας), που αποτελεί μια ιδιαίτερη ποικιλία της Μονής, γίνεται τον β. Η ελιά πρέπει να…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Detrop Boutique 2018

    24 Φεβρουαρίου - 26 Φεβρουαρίου
  2. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader