Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Ζυθογνωσία

Με την συμμετοχή πάνω από 40 μικροζυθοποιών και περισσότερες από 150 μπύρες πραγματοποιήθηκε η Ζυθογνωσία 2018, στο Ζάππειο.

Η Ζυθογνωσία πιστή στο μοντέλο που η ίδια καθιέρωσε, συνεχίζει να εστιάζει στη δοκιμή και όχι στην κατανάλωση μπύρας. Έτσι, για άλλη μια χρονιά παρουσίασε στο Ζάππειο τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, καθώς και πλήθος ξένων, μαζί με πολλές… ζυθικές και όχι μόνο εκπλήξεις!
Για δύο μέρες οι φίλοι της μπύρας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 150 μπύρες από περισσότερες από 40 ζυθοποιίες, κάποιες από τις οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, όπως οι δανέζικη Dry & Bitter και η γαλλική Brasserie Saint Germain. Παράλληλα πολλές ελληνικές μικροζυθοποιίες έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή έκθεση, ενώ οι παλαιότερες έφεραν μαζί τους νέες ετικέτες μαζί με κλασικές, καθιερωμένες ή και σπάνιες μπύρες.
Πιστή στην παράδοση που η ίδια η έκθεση θεμελίωσε, έφερε και φέτος στην Ελλάδα δύο κορυφαίους δημοσιογράφους μπύρας, τους πασίγνωστους στον χώρο της ζυθοποιίας Roger Protz και Βοris Georgiev, από την Αγγλία και τη Γερμανία, αντίστοιχα, για να ανακαλύψουν την ελληνική παραγωγή και να διαδώσουν τα νέα της στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο δημοσιογράφοι έμεινα στη χώρα μας περισσότερες ημέρες, ώστε να επισκεφθούν ελληνικές μικροζυθοποιίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδος.
Επιπλέον, τις μοναδικές μπύρες συνόδευσε γευστικά και φέτος το εκλεκτό φαγητό από την καντίνα των Po’Boys με το BBQ του Αμερικανικού Νότου. Νέα burgers, τάκος, κρεατικά και συνοδευτικά, εντυπωσίασαν τους απαιτητικούς επισκέπτες της 5ης Ζυθογνωσίας κι έκλεψαν τις εντυπώσεις με τον ειδικού σχεδιασμού ξυλόφουρνο (roaster), που αργοψήνονταν τα κρεατικά και το ειδικό καπνιστήριο (smoker), όπου έπαιρναν τον ιδιαίτερο, καπνιστό χαρακτήρα τους. Τέλος, το κοινό της έκθεσης είχε την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα από τις δοκιμές μπύρας και να απολαύσει τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ του The Underdog, από τους πολυβραβευμένους baristas του, είτε να αγοράσει μία από τις 100 μπύρες που θα διατίθονταν προς πώληση στο pop-up ζυθοπωλείο τής Cava di Patsi, στην έξοδο της έκθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Άρθρα , Αφιερώματα
Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Πάστα αγκινάρας Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την πάστα αγκινάρας Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς με παξιμάδια, ψωμί, και συνοδεία ρακής.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr.

Nissos Greek Food

Το Φυσικό Ανεπεξέργαστο Θαλασσινό Αλάτι Nissos Greek Food Αλυκών Καλλονής με Θυμάρι, Θρούμπι, Ρίγανη 250gr. υπόσχεται να σας παρασύρει σε…

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Λαζάνια Τήνου με κόκκινη πιπεριά & πάπρικα Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως σιμιγδάλι,…

anthotyro-syrou

Ανθότυρο Σύρου Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Τυροκομείο Ζωζεφίνος

Το Ανθότυρο Σύρου από το Τυροκομείο Ζωζεφίνος παράγεται από παστεριωμένο αγελαδινό γάλα. Είναι έντονα αρωματικό, ελαφρύ, ενώ είναι κατάλληλο για όσους…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader