Πάνω απο 150 μπύρες στην 5η Ζυθογνωσία

Ζυθογνωσία

Με την συμμετοχή πάνω από 40 μικροζυθοποιών και περισσότερες από 150 μπύρες πραγματοποιήθηκε η Ζυθογνωσία 2018, στο Ζάππειο.

Η Ζυθογνωσία πιστή στο μοντέλο που η ίδια καθιέρωσε, συνεχίζει να εστιάζει στη δοκιμή και όχι στην κατανάλωση μπύρας. Έτσι, για άλλη μια χρονιά παρουσίασε στο Ζάππειο τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, καθώς και πλήθος ξένων, μαζί με πολλές… ζυθικές και όχι μόνο εκπλήξεις!
Για δύο μέρες οι φίλοι της μπύρας είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν περισσότερες από 150 μπύρες από περισσότερες από 40 ζυθοποιίες, κάποιες από τις οποίες εμφανίζονται για πρώτη φορά στη χώρα μας, όπως οι δανέζικη Dry & Bitter και η γαλλική Brasserie Saint Germain. Παράλληλα πολλές ελληνικές μικροζυθοποιίες έκαναν το ντεμπούτο τους στη φετινή έκθεση, ενώ οι παλαιότερες έφεραν μαζί τους νέες ετικέτες μαζί με κλασικές, καθιερωμένες ή και σπάνιες μπύρες.
Πιστή στην παράδοση που η ίδια η έκθεση θεμελίωσε, έφερε και φέτος στην Ελλάδα δύο κορυφαίους δημοσιογράφους μπύρας, τους πασίγνωστους στον χώρο της ζυθοποιίας Roger Protz και Βοris Georgiev, από την Αγγλία και τη Γερμανία, αντίστοιχα, για να ανακαλύψουν την ελληνική παραγωγή και να διαδώσουν τα νέα της στο εξωτερικό. Αξίζει να σημειωθεί πως οι δύο δημοσιογράφοι έμεινα στη χώρα μας περισσότερες ημέρες, ώστε να επισκεφθούν ελληνικές μικροζυθοποιίες από διάφορες γωνιές της Ελλάδος.
Επιπλέον, τις μοναδικές μπύρες συνόδευσε γευστικά και φέτος το εκλεκτό φαγητό από την καντίνα των Po’Boys με το BBQ του Αμερικανικού Νότου. Νέα burgers, τάκος, κρεατικά και συνοδευτικά, εντυπωσίασαν τους απαιτητικούς επισκέπτες της 5ης Ζυθογνωσίας κι έκλεψαν τις εντυπώσεις με τον ειδικού σχεδιασμού ξυλόφουρνο (roaster), που αργοψήνονταν τα κρεατικά και το ειδικό καπνιστήριο (smoker), όπου έπαιρναν τον ιδιαίτερο, καπνιστό χαρακτήρα τους. Τέλος, το κοινό της έκθεσης είχε την ευκαιρία να κάνει ένα διάλειμμα από τις δοκιμές μπύρας και να απολαύσει τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ του The Underdog, από τους πολυβραβευμένους baristas του, είτε να αγοράσει μία από τις 100 μπύρες που θα διατίθονταν προς πώληση στο pop-up ζυθοπωλείο τής Cava di Patsi, στην έξοδο της έκθεσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξίδι Βαλσαμικό 250gr

Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και Βαλσαμικό 250g

Jukeros by Dimitris Chomatas

Απογειώστε τις γαστρονομικές σας δημιουργίες προσθέτοντας Chutney Φράουλας Jukeros by Dimitris Chomatas με Μαύρο Πιπέρι και ξύδι Βαλσαμικό.  • Χωρίς…

Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Κάπαρη Τήνου Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Απολαύστε την Κάπαρη Τήνου Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς  στη χωριάτικη σαλάτα, σε μπρουσκέτες με καπνιστό σολομό, σε παξιμάδι με φάβα αλλά…

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι

Ariston

Το βαλσάμικο ξίδι ARISTON με ρόδι συνδυάζεται με οποιοδήποτε καλό κρασί ή φρούτα. Χρησιμοποιείται για το τελείωμα όλων των πιάτων…

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ.

Nissos Greek Food

Με έμφαση στην υγιεινή διατροφή και τα αγνά υλικά, οι Σκελίδες Σκόρδου σε Άλμη Nissos Greek Food 160γρ. αποτελούν έναν…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader