Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

«Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα» φαίνεται να είναι η ομόφωνη απόφαση σχετικά με την θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Σε πολιτική συμφωνία με απόλυτη ομοφωνία για τη στρατηγική θωράκισης του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας κατέληξαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κατσούλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Πατσογιάννη, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαυρούλη και τον κ. Σταύρο Αδαμόπουλο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Προκοβάκη.

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας Greek-Gourmet.gr

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση:

1) Θα γίνει προσπάθεια τροποποίησης των προδιαγραφών του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις και να αποτραπούν οι λάθος προσεγγίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2) Η επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις όμορες περιοχές και όχι στο σύνολο της χώρας. Το ΥΠΑΑΤ δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει μονομερώς στη διαδικασία και ούτε θα συμφωνήσουμε, ούτε θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα.

3) Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι ισχυρά τεκμηριωμένη.

4) Η κάθε πλευρά θα υποβάλλει προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου εντός 20 ημερών την πρότασή της για τη μελετητική προσέγγιση.

5) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εποπτεύσει τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και θα καλύψει το κόστος της.

6) Θα συσταθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παρακολούθηση και υποστήριξη της εκπόνησης της μελέτης.

Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στρατηγάκος, Νικολάκου και Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

ΠΗΓΗ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ COCKTAILS

Τα 3 πιο χριστουγεννιάτικα κοκτέιλ

Ποτά , Συνταγές , Χωρίς κατηγορία
Τρίκαλα Θεσσαλίας

Τρίκαλα: το «Μικρό Παρίσι»!

Οδοιπορικό
Μαύρο σκόρδο

Μαύρο σκόρδο: η υπερτροφή της Θεσσαλίας

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
Η διατροφή ασπίδα για τα παιδικά δόντια

«Ασπίδα» των παιδικών δοντιών η διατροφή

Αφιερώματα , Διατροφικές συμβουλές
Tips για φρέσκα λαχανικά

4+1 μυστικά για να κρατήσετε φρέσκα τα λαχανικά σας

Αφιερώματα

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml

Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml

Λεμονοδάσος

Η Σπιτική Λεμονάδα Λεμονοδάσος από Φυσικό Χυμό Λεμόνι 500ml προέρχεται από τα διάσημα λεμόνια της Τροιζηνίας και αποτελεί δημιούργημα του «Εργαστηρίου…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα

Με μεράκι, επιμονή και δίνοντας έμφαση στις αγνές πρώτες ύλες, η Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα δημιούργησε τη βραβευμένη Χειροποίητη μαρμελάδα Αγριόσυκο Κοιν.Σ.Επ. Έρκυνα. Παράγεται…

Πετιμέζι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά» 250ml

Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά»

Το Πετιμέζι Οικοτεχνία Πρεβύζη «Της γιαγιάς τα μυστικά» 250ml από σταφύλι μείγμα γηγενών και ξένων ποικιλιών προσφέρει ιδιαιτερη γεύση και άρωμα και προέρχεται…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader