Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

«Δεν θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα» φαίνεται να είναι η ομόφωνη απόφαση σχετικά με την θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας.

Σε πολιτική συμφωνία με απόλυτη ομοφωνία για τη στρατηγική θωράκισης του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας κατέληξαν, κατά τη διάρκεια συνάντησης στην έδρα της Περιφέρειας Πελοποννήσου, η Περιφέρεια Πελοποννήσου, εκπροσωπούμενη από τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη, η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Μεσσηνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Κωνσταντίνο Κατσούλη και τον Αντιπρόεδρο κ. Γιώργο Πατσογιάννη, ο Σύλλογος Υπέρ των Μεσσηνιακών Ελαιοκομικών Προϊόντων Προστατευόμενης Ονομασίας Προέλευσης εκπροσωπούμενο από τον Πρόεδρο κ. Αθανάσιο Μαυρούλη και τον κ. Σταύρο Αδαμόπουλο και η Ένωση Αγροτικών Συνεταιρισμών Λακωνίας εκπροσωπούμενη από τον Πρόεδρο κ. Νίκο Προκοβάκη.

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας Greek-Gourmet.gr

Ομόφωνη απόφαση για τη θωράκιση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας

Σύμφωνα με την ομόφωνη απόφαση:

1) Θα γίνει προσπάθεια τροποποίησης των προδιαγραφών του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας, ώστε να αρθούν οι επιφυλάξεις και να αποτραπούν οι λάθος προσεγγίσεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

2) Η επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη στις όμορες περιοχές και όχι στο σύνολο της χώρας. Το ΥΠΑΑΤ δεν έχει δικαίωμα να παρέμβει μονομερώς στη διαδικασία και ούτε θα συμφωνήσουμε, ούτε θα επιτρέψουμε την επέκταση του ΠΟΠ Ελιάς Καλαμάτας σε όλη τη χώρα.

3) Η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι ισχυρά τεκμηριωμένη.

4) Η κάθε πλευρά θα υποβάλλει προς την Περιφέρεια Πελοποννήσου εντός 20 ημερών την πρότασή της για τη μελετητική προσέγγιση.

5) Η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα εποπτεύσει τη διαδικασία εκπόνησης της μελέτης και θα καλύψει το κόστος της.

6) Θα συσταθεί ομάδα εργασίας με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων για την παρακολούθηση και υποστήριξη της εκπόνησης της μελέτης.

Παρόντες στη συνάντηση αυτή ήταν επίσης οι Αντιπεριφερειάρχες Μεσσηνίας κα Ελένη Αλειφέρη, Λακωνίας κα Αδαμαντία Τζανετέα, οι Θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Στρατηγάκος, Νικολάκου και Μαντάς, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Αρκαδίας κ. Γιώργος Μπακούρης και Ιωάννης Κατσίρης και οι Διευθύνσεις Αγροτικής Οικονομίας Μεσσηνίας και Τριφυλίας.

ΠΗΓΗ: Περιφέρεια Πελοποννήσου

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

ΤΟ ΣΤΑΧΥ

Το Στάχυ: ζυμαρικά από δίκοκκο σιτάρι

Αφιερώματα , Παραγωγοί
ΠΑΤΜΟΣ

Πάτμος, το νησί της Αποκάλυψης

Αφιερώματα , Οδοιπορικό
Nomikos Estate

Nomikos Estate: όλη η ιστορία του νησιού μέσα σε ένα βαζάκι

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Όσα έγιναν στο 3ο Burger Fest Αθήνα 2018

Αφιερώματα , Επικαιρότητα
ΣΠΙΤΙΚΗ ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ

Βυσσινάδα σπιτική και δροσιστική

Συνταγές

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 500ml

Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU 500ml

Green & Blu

Το Βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Π.Ο.Π. ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ GREEN & BLU είναι πολύ χαμηλής οξύτητας. Το πιστοποιημένο βιολογικό εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο,…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 5lt

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 5lt

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου - Ποικιλία Κολοβή 5lt ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και τα ιδιαίτερα…

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη

Το Κεφαλοτύρι Κρήτης Τυροκομείο Μεράκι Ηλιάκη είναι σκληρό, αλμυρό και πικάντικο τυρί φτιαγμένο από πρόβειο ή κατσικίσιο γάλα. Καταναλώνεται όπως…

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου

Ariston

Το ελαιόλαδο ARISTON με γεύση σκόρδου είναι εξαιρετικό για μαρινάδες σε κρέας και κοτόπουλο, ενώ αποτελεί ιδανικό συνοδευτικό για ζυμαρικα.…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    01/02/2019-12:00 μμ - 04/02/2019-9:00 μμ

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader