Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

Από τις 14 μέχρι και τις 16 Ιουλίου πραγματοποιήθηκε στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest.

Σε ένα νησί που υπήρξε πάντοτε σταυροδρόμι γαστρονομικών πολιτισμών διοργανώθηκε φέτος στο Μόλυβο το 1ο Lesvos Food Fest με στόχο τη δυναμική προβολή της Λεσβιακής γαστρονομίας και κουλτούρας.
Στο πλαίσιο του 1ου Lesvos Food Fest διοργανώθηκε μία πληθώρα δραστηριοτήτων η οποία είχε ως σκοπό την ανάδειξη των ντόπιων πρώτων υλών και τη Λεσβιακή γαστρονομική κουλτούρα προσανατολίζοντας τις γεύσεις και την παρουσίαση τους σε ένα πάντρεμα παραδοσιακών και σύγχρονων πρότυπων.

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest Greek-Gourmet.gr

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 1ο Lesvos Food Fest

Την πρώτη μέρα του φεστιβάλ οι ντόπιες γυναίκες άνοιξαν τις πόρτες και τις αυλές τους παρουσιάζοντας στους επισκέπτες τη διαδικασία παρασκευής ντόπιων εδεσμάτων όπως οι Χάχλες, οι Γιουφκάδες, τα Αμυγδαλωτά (ή Γεμάτα) και το Μανεστράκι, παροτρύνοντάς τους παράλληλα να συμμετάσχουν στη διαδικασία. Την ίδια μέρα προσφέρονταν στους επισκέπτες προτάσεις και συνθέσεις σε fingerfood/μπουκίτσες, παρουσιάζοντας παράλληλα και πρωτότυπες ιδέες για σερβίρισμα. Η δεύτερη ημέρα του φεστιβάλ περιελάμβανε δραστηριότητες για τα παιδιά αλλά και cocktail για τους μεγάλους εμπνευσμένα από ποτά που παράγονται από τις Λεσβιακές ποτοποιίες. Η τρίτη ημέρα ήταν αφιερωμένη στο ούζο με μία μεγάλη γιορτή που στήθηκε στο λιμάνι του Μολύβου με έμφαση στη γαστρονομική παράδοση του νησιού. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε γευσιγνωσία ελαιόλαδου αλλά και παρουσίαση των τοπικών βοτάνων και του θαλασσινού αλατιού.

Η διοργάνωση έφερε την υπογραφή της Molyvos Wine and Dine σε συνεργασία με τον Φορέα Τουρισμού Μολύβου υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, τη Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής και τη Γενική Συνομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδας.

Περισσότερες πληροφορίες http://lesvosfoodfest.com/

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Οι συνηθισμένες παγίδες στο δείπνο για μία οικοδέσποινα

Αφιερώματα

Πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Αφιερώματα , Επικαιρότητα

Βρεττός, το παλαιότερο αποστακτήριο της Αθήνας

Αφιερώματα , Ποτά

Upupa Epops, ο ψαγμένος τσαλαπετεινός των Πετραλώνων

Αφιερώματα , Ποτά

Ποτό και τσιγάρο προκαλούν πρόωρη γήρανση

Έρευνα

 

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Χυμουδιά Λεμόνι bio aloe vera Naxonisos Tastes 250ml

Naxonisos Tastes

Πρόκειται για μια μοναδική γευστική εμπειρία που κλείνει μέσα της τα πιο γευστικά και ευεργετικά συστατικά της φύσης στις πιο…

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς

Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ’το ντουλάπι της γιαγιάς

Απ’ το ντουλάπι της γιαγιάς

Τα Χειροποίητα παξιμάδια Τήνου ολικής άλεσης Απ'το ντουλάπι της γιαγιάς προέρχονται από φρέσκα και αγνά υλικά, όπως αλεύρι ολικής άλεσης,…

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα με μήλο 250ml

Green & Blu

Το Βαλσάμικο ξίδι GREEN & BLU Άρτυμα αρωματισμένο με Μήλο 250ml μπορεί να συνοδεύσει υπέροχα τις σαλάτες και τα φαγητά…

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι

Citrus - Άρωμα Μνήμης

Η χειροποίητη μαρμελάδα CITRUS με πορτοκάλι δίνει μια νέα διάσταση στο πρωινό. Από φρέσκα ζουμερά πορτοκάλια από το Κτήμα Citrus, η…

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2018 – ΕΚΘΕΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΚΑΙ ΠΟΤΩΝ

    26 Ιανουαρίου-12:00 μμ - 29 Ιανουαρίου-5:00 μμ
  2. Ημερίδα «Μεσογειακή Διατροφή» στην 5η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

    26 Ιανουαρίου-4:00 μμ - 7:00 μμ
  3. Η Έκθεση Agrotica έρχεται το Φεβρουάριο

    1 Φεβρουαρίου - 4 Φεβρουαρίου
  4. UNESCO: Διεθνές Συνέδριο «Άμπελος, Οίνος, Διατροφή & Υγεία»

    23 Μαΐου - 26 Μαΐου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader