Όλα όσα έγιναν στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

6Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Πάνω από 300 παραγωγοί -2.000 προϊόντα- περισσότεροι από 60.000 επισκέπτες -Σε μόλις 4 μέρες!

Αυτοί είναι μόνο ορισμένοι από τους εντυπωσιακούς αριθμούς της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ που για 6η συνεχή χρονιά συγκέντρωσε στο Ολυμπιακό Κέντρο Ξιφασκίας τους περισσότερους μικρούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών της χώρας. Χρυσός Χορηγός της 6ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ ήταν η διεθνώς πολυβραβευμένη ανεξάρτητη εταιρεία διαχείρισης ξενοδοχείων HotelBrain, ενώ χορηγός εκπαίδευσης ήταν το ΙΕΚ ΑΚΜΗ, η μεγαλύτερη εκπαιδευτική δύναμη στον χώρο των Επισιτιστικών και Τουριστικών Επαγγελμάτων. Η τιμώμενη περιφέρεια φέτος ήταν η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, Γαστρονομική Περιφέρεια της Ευρώπης για το 2019, η οποία βραβεύτηκε στα εγκαίνια για την συνεισφορά της στη διεθνή ανάδειξη της νησιώτικης γαστρονομίας, με την τιμητική πλακέτα να παραλαμβάνει ο Περιφερειάρχης, Γιώργος Χατζημάρκος. Καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης οι επισκέπτες τις ΕΞΠΟΤΡΟΦ είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν αυθεντικά προϊόντα υψηλής ποιότητας από τους συμμετέχοντες παραγωγούς, σε συνδυασμό με παραδοσιακές συνταγές της Αιγιακής γης.

Η μεγαλύτερη έκθεση παραδοσιακών προϊόντων και παραγωγών απ’ όλη την Ελλάδα, άνοιξε τις πύλες της την Παρασκευή 01/02, υποδεχόμενη σημαντικούς εκπροσώπους από την πολιτική σκηνή της χώρας, χιλιάδες λάτρεις των ποιοτικών και ντόπιων προϊόντων, καθώς κι επώνυμους μεταξύ των οποίων η Ελένη Μενεγάκη, ο Ματέο Παντζόπουλος, η Νάντια Μπουλέ, ο Βαγγέλης Περρής, ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος και ο Στέλιος Διονυσίου.
Ο διοργανωτής της έκθεσης ΕΞΠΟΤΡΟΦ, κ. Κωστής Μοσχονάς δήλωσε: «Η Έκθεση Τροφίμων & Ποτών ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καταφέρει να αποτυπώσει το δικό της στίγμα στο χώρο των εκθέσεων και να αποκτήσει τη δική της ξεχωριστή ταυτότητα. Έχοντας ως αποκλειστικό αντικείμενο και επίκεντρο την ελληνική επιχειρηματικότητα, προβάλλει και φιλοξενεί αποκλειστικά Έλληνες παραγωγούς και τα προϊόντα τους από κάθε γωνιά της πατρίδας μας. Αυτός είναι ο αποκλειστικός μας στόχος και για τα επόμενα χρόνια!»
Για πρώτη φορά στην 6η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εγκαινιάστηκαν οι ενότητες «Bio Corner», που περιλάμβανε εκθέτες με πιστοποιημένα βιολογικά προϊόντα, καθώς και η ενότητα ΕΞΠΟΤΡΟΦ Masterclass, μια ενότητα γευσιγνωσίας και pairing με στόχο να προβληθούν τα εξαιρετικά ελληνικά προϊόντα σε επαγγελματίες και φίλους της γαστρονομίας.
Στο πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της ΕΞΠΟΤΡΟΦ αναμφίβολα ξεχώρισε η ενότητα «Μαγειρεύουμε Ελλάδα», όπου η αγαπημένη και πολυβραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, η νέα πρέσβειρα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με τη συνδρομή καταξιωμένων σεφ όπως ο Κώστας Μπουγιούρης και εκπροσώπων από αναγνωρισμένες Λέσχες Αρχιμαγείρων, ετοίμαζαν και τις τέσσερις μέρες γαστρονομικές δημιουργίες εμπνευσμένες από κάθε γωνιά της Ελλάδας.
Ταυτόχρονα στο «Πίνουμε Ελλάδα- DrinkMezze» με τον Κώστα Μπάση και την έμπειρη ομάδα του, δημιουργούσαν cocktail με βάση ελληνικά παραδοσιακά ποτά, κάνοντας ένα εναλλακτικό pairing με τις γεύσεις του «Μαγειρεύουμε Ελλάδα».
Με την ενεργή παρουσία τους τίμησαν την έκθεση και άλλοι καταξιωμένοι σεφ, καθηγητές του ΙΕΚ ΑΚΜΗ όπως ο Δημήτρης Σκαρμούτσος, ο Διονύσης Αλερτάς, ο Γιάννης Μπαξεβάνης, ο Χρήστος Βέργαδος καθώς και άλλοι γνωστοί ΣΕΦ που δημιούργησαν ειδικά για το κοινό εμπνευσμένες συνταγές με γεύση και άρωμα Ελλάδας.

Παρακολουθήστε τα δρώμενα της έκθεσης σε ένα σύντομο απολογιστικό βίντεο.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Ρ, όπως ρόδι από το Κτήμα Χειμωνίδη

Αφιερώματα , Παραγωγοί
Δαμάσκηνα για γερά οστά

Η Νο 1 τροφή για γερά οστά

Αφιερώματα , Έρευνα
edessa-i-poli-tou-nerou

Έδεσσα: η πόλη του νερού

Οδοιπορικό
Μωραΐτικα ζυμαρικά

Φρέσκα, αγνά και βραβευμένα τα ζυμαρικα «Μωραΐτικα»

Αφιερώματα , Παραγωγοί

Grace Gin: Ένα τζιν με άρωμα Ελλάδας

Αφιερώματα , Παραγωγοί

ΠΡΟΪOΝΤΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Η συγκομιδή της πράσινης ελιάς γίνεται τον Σεπτέμβριο. Οι Πράσινες ελιές Χαλκιδικής Βιολογικές σε Άλμη 200γρ. ΟΡΜΥΛΙΑ μαζεύονται με το χέρι…

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml

Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food – Ποικιλία Κολοβή 500ml

Nissos Greek Food

Το Βιολογικό και Συμβατικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Λέσβου Nissos Greek Food - Ποικιλία Κολοβή 500ml ξεχωρίζει για την υψηλή ποιότητα και…

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο 250ml με Βότανα Αγίου Όρους ΟΡΜΥΛΙΑ

Ορμύλια

Το ελαιόλαδο ΟΡΜΥΛΙΑ προέρχεται από τους ελαιώνες του Ιερού Κοινοβίου Ευαγγελισμού, Μετοχίου της Ιεράς Μονής Σίμωνος Πέτρας Αγίου Όρους στην…

Μελισσόκηπος Αξιού - Μέλι Κρέμα

ΜΕΛΙ Κρέμα

Μελισσόκηπος Αξιού

Μέλι  Κρέμα  

Προσεχείς Εκδηλώσεις

  1. Anuga: Taste the Future

    5 Οκτωβρίου - 9 Οκτωβρίου

Εγγραφείτε στο newsletter μας!

Εαν θέλετε να μαθαίνετε πρώτοι τα νέα μας, παρακαλώ συμπληρώστε το email σας παρακάτω.

preloader